Početak › Forumi › Linuks distribucije › OpenSuSE › transcode i ffmpeg/libavcodec pitanje
- This topic has 11 odgovora, 9 glasova, and was last updated 20 years, 11 months ranije by
uzicanin.
-
AutorČlanci
-
18. avgust 2005. u 10:15 am #5955
uzicanin
UčesnikNaime ,nikako ne uspevam da instaliram transcode koji mi treba za normalan rad xdvdshrink-a.
Transcode trazi da imas instaliram ffmpeg/libavcodec, sto sam i uradio, ali ,kada ponovo probam da instaliram transcode, on ponovo prijavljuje gresku kako nema ffmpeg-a.Os je Suse 9.3 64bit
18. avgust 2005. u 10:21 am #32659kmilos
UčesnikNajbolje koristi PackMan-a kroz YaST ili apt, a u najgorem slučaju imaš sve pakete na jednom mestu pa ih instaliraj ručno: http://packman.links2linux.org/
18. avgust 2005. u 2:08 pm #32660popac
UčesnikMa kako će Yast na Mandrakeu? Moraš RPM po RPM ili da dodaš RPM-e sa nekog sajta u bazu i instaliraš. Iz sourcea ti neće uspeti osima ako imaš Gentoo veruj mi, transcode ze zajeban sa tim.
18. avgust 2005. u 2:16 pm #32661kmilos
Učesnik@popac
?!?!?!?!?!?!?!?!?Os je Suse 9.3 64bit
Mada jeste čovek trebalo da postavi pitanje u SUSE forumu…
18. avgust 2005. u 7:07 pm #32662dens
UčesnikJest’ da je covek pitao za Suse, ali na mdk je to bilo trivijalno u mom slucaju:
urpmi transcode
moze li jednostavnije?
(naravno, imao sam ukljucen i plf set odakle ga je i svukao)18. avgust 2005. u 9:10 pm #32663popeye
Glavni majstor@popac
?!?!?!?!?!?!?!?!?
[quote=”uzicanin”]Os je Suse 9.3 64bitMada jeste čovek trebalo da postavi pitanje u SUSE forumu…[/quote]
Za trenutak je i mene prešao postavljanjem pitanja o SUSE-u u ovaj forum. Možda bi naziv ovih foruma trebalo promeniti u “Mandriva – Hardver” i “Mandriva – Softver”…
26. avgust 2005. u 12:33 am #32664Zarko
UčesnikNaime ,nikako ne uspevam da instaliram transcode koji mi treba za normalan rad xdvdshrink-a.
Odakle si skinuo xdvdshrink ja sam trazio na netu i jedino sto sam naso bilo je na linspire-ov sajt ali tu se clanstvo placa.
26. avgust 2005. u 7:11 am #3266526. avgust 2005. u 8:58 am #32666Bastard
UčesnikNetreba iskljucivati update db ,To je ono kad suse jednom dnevno vrti nesto po disku.Ovaj update db je podesen da izvrsi komandu kao nobody jednom dnevno.Posle toga obicno zna sta ima gde.Kad instaliras nesto iz yasta iz rpm-a onda verovatno zna odma za taj program na sistemu.
Inace ako pdatedb upalimo iz konzole kao korisnik ponistava db a kao rut takodje ima problema.Za ovo neznam koje je resenje.
Verujem da si resio time sto si instaliro iz rpm-a ffmpg.
Ako nije do ovoga onda verujem da treba da napravis simbolicni link tamo gde taj program trazi lib ka mestu gde je lib i nazoves taj link kao lib/usr/lib/vhook/drawtext.so
/usr/lib/vhook/fish.so
/usr/lib/vhook/imlib2.so
/usr/lib/vhook/null.so
/usr/lib/vhook/ppm.soNeznam dali bi pomoglo da napravis simbolik linkove na neke od ovih lib u /usr/lib
Takodje mislim da ti je potreban mozda ffmpeg devel paket koji imas kod pakmana i sa njim dobijas
/usr/include/ffmpeg
/usr/include/ffmpeg/avcodec.h
/usr/include/ffmpeg/avformat.h
/usr/include/ffmpeg/avio.h
/usr/include/ffmpeg/common.h
/usr/include/ffmpeg/rational.h
/usr/include/ffmpeg/rtp.h
/usr/include/ffmpeg/rtsp.h
/usr/include/ffmpeg/rtspcodes.h
/usr/lib/libavcodec.a
/usr/lib/libavcodec/libavcodec.a
/usr/lib/libavformat.a
Pgledaj sta trazi gde kada pokusas da ga instaliras i ako imas komandu pre make install kucaj make check.Ako nevidis opet gde trazi sta i gde je greska proveri make fajl sa kwrite.Takodje pogledaj ./cofigure sta trazi gde26. avgust 2005. u 9:01 am #32667jovir
Transcode trazi da imas instaliram ffmpeg/libavcodec, sto sam i uradio, ali ,kada ponovo probam da instaliram transcode, on ponovo prijavljuje gresku kako nema ffmpeg-a.Znam, Transcode je vrlo za…an za instalaciju. Ja sam se vrteo oko njega 2-3 meseca, onda digao ruke od rpm paketa i sve instalirao iz source-a. I sada radi verovatno bolje nego da sam instalirao rpm pakete.
Da ne zaboravim, koristim Mandrake 10.1 Oficial Power Pack.
Pozdrav! -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.