Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › Totalni sam pacer-Pomozite pocetniku [sređeno]
- This topic has 7 odgovora, 5 glasova, and was last updated 20 years, 8 months ranije by
icywolf.
-
AutorČlanci
-
20. januar 2005. u 12:15 am #4699
Svarun88
UčesnikHajde ljudi vidim da svasta znate pomagajte
Koju distribuciju mi preporucujete ali da na njoj fercera zvuk/imam realtekov codec na ploci MSI KT3V/
i da po mogucstvu fercera i integrisani/soft modem Agere Systems PCI Soft.
Posedujem Mandrake 9.1 ali kod njega to nista ne radi a ja ga narucio
preko CD Marketa pre nekih godinu dana samo zato sto je na njemu navodno trebalo da bude KDE 3.2 a ne 3.1 ili 3.0 ko na Mandarakeu 8.. i na knoppixu vec neznam kojem.Sve u svemu koja distribucija da sve radi, jer ja stvarno nemam pojma ni o cemu sto se tice linuxa cak mi ni fajl sistem nije jasan ono mount i /// ,
ako tako stogod ne postoji onda sta da nabavim od hardvera i opet sta preporucujete za pocetnike
❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ 😯 😯20. januar 2005. u 12:38 am #24052Svarun88
Učesnike da i jos jedno pitanje sta to znaci kada se za MDK 10.1 official powerpack kaze da mu je kde3.2.3 a opciono 3.3??
20. januar 2005. u 6:33 pm #24053popac
UčesnikDakle kao početnik uzmi Mandrake 10.1 PoverPack, kada ga instaliraš imaćeš kompletne drajvere za grafičke kartice Nvidia i ATI, tako da sa tim ne moraš da se mlatiš. Dobićeš gomilu paketa, a među njima i kde 3.2.3 a što se 3.3 verzije tiče nisam baš siguran da dolazi uz mandrake. Bar me nikad prilikom instalacije nije pitao da li hoću 3.3. ili 3.2 verziju. U suštini 3.2 će ti završiti sve poslove koje i kde 3.3 s tim što su u ovoj drugoj verziji ispravljeni mnogo propusti (koliko se sećam preko 1000 bagova do 3.3.1 verzije). Uskoro će i kde 3.4. Ukoliko ti baš znači da imaš poslednju verziju kde-a možeš da tražiš negde po instalacionim diskovima ovaj paket, a da 3.3 verzija se sigurno instalira naknadno (rmove 3.2 pa intall 3.3).
Što se tiče hardware support-a mislim da na Mandrakeu i suseu svaki početnik može podesiti osnovni hardver, modem nisam siguran da li hoće da radi, ali zvuk i ostalo šljaka. U mandrakeu ti čak i montiranje cd-a ide automatik kao u Pendžerima, s tim što je uvek bolje izbaciti par ikonica na desktop pa desni taster unmount, desni taster mount.
20. januar 2005. u 7:28 pm #24054Svarun88
UčesnikE pa zahvaljujem najlepse
Ono oko Kde-a i najnovijih verzija nije zbog moje patnje za poslednjim krikom tehnoke/cega vec, vec zato sto sam ja shvatio? verovatno pogresno da verzija kde-a ima veze sa podrskom za razne dzidzabidze tipa softverski modemi i emulirane zvucne.
Neka bude MDK 10.1…. 😉
20. januar 2005. u 9:34 pm #24055Sioux
UčesnikIdentifikacija 🙂
Ja imam istu ploču.
Modem neće moći ove noći.
Ne reklamiram firmu ali ja imam Sweex Intel 536EP (hardware) i košta 10-12 evrića.Ono hardware shvati uslovno ali kao da jeste jer je stvarno dobar.
Inače Intel kao Gigant koji podržava Linux Ti garantuje da ćeš imati podršku sa njegovim proizvodima i u buduće.20. januar 2005. u 10:44 pm #24056Svarun88
Učesnikznaci jos 800 dinara izbijeno iz novcanika
ko ce bre to da nadoknadi ❓ ❓ 😉 😉 😆 😆
naravno sala
mnogo vam hvala svimakeep on the good work
22. januar 2005. u 1:39 pm #24057Chak840
UčesnikDa Sweex Hard sa Intelovim 536 cipom provjereno radi.
16. mart 2005. u 1:25 pm #24058icywolf
Učesnika da li neko zna zašto mi se uvej /dev/modem razbije pri konekciji??? ( na ovom modemu ) uvek kad se ulogujem moram da iznova instaliram drajvere (što i nije teško.. 3 komande) ali ipak je mrzno!! =)
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.