Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Total Commander
- This topic has 32 одговора, 18 гласова, and was last updated 19 years, 2 months раније by ljuba-trebotin.
-
АуторЧланци
-
7. новембар 2005. у 3:51 am #23168japanУчесник
za svako *.ext koje ti pravi probleme mozes da ides na add new type, pa name na *.ext, definises akciju za tu extenziju, npr za *.png [code]name: *.png[/code]
dodas novu own komandu, i za nju definises koji program da otvara tu extenziju…
[code]program: kview {F}[/code]
ili
[code]program: kuickshow {F}[/code]
ili
[code]program: display {F}[/code]
i to bi trebalo da ti resi problem…manager je mnogo mocan, samo ga treba prilagoditi sebi…
10. новембар 2005. у 5:44 pm #23169jbobanУчесникu grafickom okruzenju recimo [i][b]Konqueror[/b][/i] sa mc modom.
Da li mc znači Midnight Commander ili MultiColumn? Ako je ovo prvo, kako se dobija taj mod?
Inače, najveća prednost pomenutih file manager-a su dva nezavisna panela sa prikazom direkotrijuma i fajlova, a to u Konqueror-u nisam uspeo da namestim.
Krusader 1.70 je u odnosu na 1.60 znatno brži u radu, posebno u direktorijumima sa puno fajlova 😀10. новембар 2005. у 6:57 pm #23170jedanBrankoУчесник[quote=”tomaja”]u grafickom okruzenju recimo [i][b]Konqueror[/b][/i] sa mc modom.
Da li mc znači Midnight Commander ili MultiColumn? Ako je ovo prvo, kako se dobija taj mod?
Inače, najveća prednost pomenutih file manager-a su dva nezavisna panela sa prikazom direkotrijuma i fajlova, a to u Konqueror-u nisam uspeo da namestim.
Krusader 1.70 je u odnosu na 1.60 znatno brži u radu, posebno u direktorijumima sa puno fajlova :D[/quote]Znaci ono prvo.
Pogledaj pod settings pa load view profile…ali nije bas najsretnije resenje…imas i u toolbar-u split view – mozda malo bolje radi. A i pod window – show terminal emulator.17. новембар 2005. у 4:53 pm #23171ljuba-trebotinУчесникInstalirao sam krusader-1.70.0-beta2.1mdk.src na Mandrivi 2006.
Tu je negde, ali ga pretragom ne mogu pronaći?
Kako da ga pokrenem?17. новембар 2005. у 8:24 pm #23172densУчесникjesi li probao sa “krusader” u konzoli (bez navodnika, naravno) ??
ako to radi, onda kucaj “which krusader” pa vidi ‘di ga je turio… pa napravi link na desktopu za njega…
17. новембар 2005. у 11:01 pm #23173jbobanУчесникTu je negde, ali ga pretragom ne mogu pronaći?
Na SuSE se instalira pod Utilities -> More Programs.
21. новембар 2005. у 9:44 pm #23174ljuba-trebotinУчесникNikako ne mogu da pokrenem Krusader na Mandrivi 2006.
A skinuo sam sledeće datoteke:krusader-1.70.0-beta2.1mdk.src.rpm, acl-2.2.31-1mdk.src.rpm, attr-2.4.23-1mdk.src.rpm i sve to instalirao.
Je li neko to odradio na Mandrivi 2006. I može li da mi pomogne?
21. новембар 2005. у 9:51 pm #23175popeyeГлавни мајсторTo su paketi sa izvornim kodom. Jesi li siguran da si ih instalirao, a ne samo raspakovao izvorni kod?
21. новембар 2005. у 10:07 pm #23176ljuba-trebotinУчесникKad uđem u kontrolni centar za uklanjanje softvera pokazuje mi da je krusader 1.70.0-beta 2.1mdk tu i da se može deinstalirati.
Ja zaključujem da je instaliran.
Ali datoteku za pokretanje nikako ne mogu da pronađem. Prosto neznam gde je, a u pretrazi se ne javlja.22. новембар 2005. у 10:37 pm #23177jovirУчесникsrc.rpm paket je source (skr. src, izvorni kod) spakovan u rpm. Te pakete – raspakovane, ćeš pronaći u /usr/src/RPM/SOURCES u obliku izvornog koda, koje tada valja konfigurisati, kompajlirati i instalirati, kao i svaki drugi source…
Da, oduvek sam se pitao koja je svrha pravljenja ovakvih rpm-ova?!? Jedino možda da određena distribucija (kao npr. Mandriva, SuSe…) hoće da omogući korisnicima instalaciju iz izvornog koda (radi bržeg pokretanja, omogućavanja nekih opcija), a da se ne ugroze zavisnosti, verzije paketa i sl., što često prave “obični” source?!!
Jesam li u pravu? -
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.