Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › Toshiba Satellite L300D-10A i linux?
- This topic has 20 одговора, 5 гласова, and was last updated 16 years, 2 months раније by paralizer.
-
АуторЧланци
-
3. септембар 2008. у 12:19 am #10340paralizerУчесник
Zanima me dali neko ima ovaj model i dali moze na njega da se instalira linux? Ovo pitam jer znam da toshiba u principu imaju problema sa linux-om. Pa sutra planiram da ga kupim, pa pred da to ucinim da pitam ko sto ima da kaze.
Inace cena je oko 500 eura, jel skupt to, ili eftino, ili tamam?
Ovo je kunfoguracija:
– Процесор: AMD Athlon 64X2 Dual Core TK 57
– Меморија: 2 GB DDR2
– Тврд диск: 160GB
– Монитор: 15.4″ WXGA Monitor TruBrite
– Оптички уред: DVD +RW DL
– Графичка картичка: ATI Mobility Radeon X1200
– Порта: Modem- 56K Fax; LAN;WLAN
– Камера: WEB camera Genius LOOK 110
– Oперативен систем: Microsoft Windows Vista Home Premium
– 2 години гаранција3. септембар 2008. у 8:32 am #72205kukiblУчесникMoja sestra ima slicnu konfiguraciju, samo je cpu AMD Turion (Toshiba Satellite A210-15K). Prije nego sto sam uradio update BIOS-a, Linux je katastrofalno radio – zvuk sad hoce sad nece, od 4 USB porta vidi samo 1 (a nekad ni taj jedan ne vidi), spor rad, blokiranje itd. Sad za vikend sam odradio update BIOS-a na noviju verziju i sad radi k’o satic. Inace, distro je Ubuntu 8.04.1.
Ja sam prije imao jedan Satellite (ne sjecam se tacne oznake modela – Centrino, 1GB RAM, 120GB HDD, ATI Mobility itd.) – Ubuntu i Slackware su sljakali bez ikakvih cimanja.
Meni je nesto to jeftino, ipak 500 EUR za takav laptop… :- Uglavnom, da sam na tvom mjestu ja bih ga uzeo, pa sta bude… 🙂
3. септембар 2008. у 6:59 pm #72206marelliУчесникMa izgleda da laptopovi koji imaju AMD ne mirisu BSD/Linux.(Najvise ,mislim,zbog same ploce i ostalog …)
Barem se meni tako cini.
Pokusaj da uzmes neki sa Intelovim procesorom!A najbolje je da pitas prodavca da ti da probas na licu mesta.
Sto je sigurno sigurno,posle je pitanje da li ce da ti zameni masinu ,ako nece da tera Linux,barem meni nisu hteli.EDIT
ja bi isao na varijantu neke Intelove ili nvidijine grafike,batali ATI za BSD/Linux
5. септембар 2008. у 5:30 am #72207paralizerУчесникGotovo, uzeo sam ga. Treba da stigne danas ili sutra. Drugi Intelov je bilo neki Celeron na Fujitcy sa 1GB RAM i sto ti je znam…(salaba masina) Fora je u tome da ovaj kom. uzimam preko naseg telekoma za 48 rate, i da ce da mi ide sve to na tel. smetku po nesto oko 10 eura svakog mesecu, tako da…. I da nece Linux, ponuda je super jeftina i ne bih da je ispustim. A i sta je + 10 eura mesecno, na tel. smetku…. Nece da se oseti da ga placas.
5. септембар 2008. у 5:49 am #72208tomajaГлавни мајсторNisam znao da se Telekom sada bavi i prodajom računara…
linux4life
5. септембар 2008. у 6:31 am #72209paralizerУчесникNe znam za vas telekom, al za nas, pa i ne bavi se. Pazi Tomo ja sam iz MAkednoije. I ne bavi se ili bavi se ko zna… Znam da samo posto sam im ADLS korisnik da imam neki beneficije i popust i da za to mogu da uzmem ovaj kom. Vise informacija http://www.adsl.com.mk. Inace ne znam dali ovo ima kaj vas, al ja sam ga juce ukjucio:
http://www.t-home.mk/mk/?z=1166
Onaj Call & Surf Comfort + a za ceni racunaj da su nas denar i vas dinar od prilike isti.
Inace tu u ovaj paket imam 100 casa besplatni razgovor svaki mesec, neograniceni interent i do novu godinu bespalni pozivi ustranstvo. BAska + 60 digitnalni kanala. Pa mogu da kazem da nije los nas telekom kao sto je vas. O0
Nisam znao da se Telekom sada bavi i prodajom računara…
5. септембар 2008. у 6:39 am #72210marelliУчесникAjde ako pokusas da instaliras Linux,ili mozda neki *BSD,javi sta si uradio i kako je proslo,da li ide ili ne ide …
5. септембар 2008. у 7:10 am #72211paralizerУчесникObavezno.
5. септембар 2008. у 8:40 am #72212miodragzУчесникi srpski telekom daje laptopove u paketu sa uslugama
5. септембар 2008. у 8:54 am #72213paralizerУчесникDaj neki link pa da sporedim.
Hvala.
i srpski telekom daje laptopove u paketu sa uslugama
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.