Почетак › Форуми › Линукс › Линукс умрежавање › Tonsko i pulsno biranje na Conexant-u?
- This topic has 6 одговора, 2 гласа, and was last updated 22 years, 6 months раније by
Анонимни.
-
АуторЧланци
-
25. јануар 2004. у 6:14 pm #3293
dekac
УчесникInstalirao sam drivere za Conexant modem za Mandrake 9.0 sa ovog sajta.Modem je prepoznat, postoje simbolicki linkovi, odgovara na queri i ATA naredbe, medjutim kada pokrenem moju konekciju iz KPPP on broj mog provajdera okrece tonskim, a ne pulsnim biranjem.
Posto sam na staroj analognoj centrali moja veza to ne podrzava, pa on samo izvrti broj i nakon toga se cuje signal za slobodnu vezu.
Kako da podesim pulsno biranje.U windowsu postoji opcija da se otkaci, a ovde…?
Jos nesto kako da postavim na desktop moju konekciju (shortcut)?Uspeo sam samo da izvucem kppp.25. јануар 2004. у 6:24 pm #16710ZivicAleksandar
УчесникProbaj u modem comands da mu iza atx3 dodas dp
ili gde god vidis “atdt” umesto “t” stavi “p”
Probaj pa javi26. јануар 2004. у 1:17 am #16711dekac
УчесникSada radi OK, ali mi ne radi opcija “lock file”.Moguce da je ovo zbog toga sto mi hard crkava, pa sam tu opciju iskljucio i sada sve sljaka.Procitao sam objasnjenje za tu opciju (sprecava druge aplikacije da pristupe modemu), ali ne znam koliko je to bitno?
26. јануар 2004. у 1:28 pm #16712ZivicAleksandar
УчесникE sad cu da ga odkljucam, to mi je nedostajalo.
Hvala 😉28. јануар 2004. у 4:05 pm #16713Анонимни
ГостAko hoces konekciju na klik, za kppp ne znam, ali mozes sa wvdial-om to da odradis. na desktop baci luncher sa naredbom wvdial koja treba da se pokrene u konzoli i to je to
30. јануар 2004. у 10:44 am #16714ZivicAleksandar
УчесникOdavno sam se za..bavao sa wvdial-om, ali nikako nisam uspevao da se logujem na PTT, jednostavno neznam gde da mu postavim u wvdial.conf, CHAP za autentifikaciju, iskreno mnogo dobar proramcic, pogotovu zato sto je iz konzole.
Ako kojim slucajem imas pomenuti fajl ostavi ga ovde da mogu da ga prekopiram, imam brdo wvdial.conf-ova ali nijedan ne prolazi.1. фебруар 2004. у 1:15 pm #16715Анонимни
ГостOvako, evo ti primer mog wvdial.conf-a:
[Dialer Defaults]
Modem = /dev/ham
Baud = 115200
Init = ATX3
Init2 = ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 S11=55 M0L0
Phone = pristupni_broj
Username = attitude
Password =
Ovo cuvas kao /etc/wvdial.conf “M0L0” ti je za ton modema i ovo znaci da sam ga namestio da se ne cuje, a ako hoces da se cuje onda kucni M1L1 ili M2L2. Dalje idi u /etc/ppp/ i otvori fajl pap-secrets i kucaj:
tvoj_username*lozinka i sacuvaj
onda otvori chap-secrets u istom folderu i kucaj isto ovo ( znaci da stisnes tab 😉 )I na kraju zadnji korak je editovanje /etc/resolv.conf-a (ili pravljenje ako ga nemas) i tamo ukuacaj sledece:
nameserver 212.62.32.1
nameserver 212.62.32.5
i sacuvaj. Sada samo kucni wvdial i uzivaj.
Ovo radi na Debian-u, na MDK nisam probao -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.