Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Gentoo › TIP: Stage4 (snapshot vaseg sistema)
- This topic has 8 одговора, 4 гласа, and was last updated 17 years, 1 months раније by popac.
-
АуторЧланци
-
27. јул 2007. у 4:00 pm #8895LYbУчесник
Stvar je primenljiva za bilo koji sistem, naravno da ne mora da bude Gentoo.
http://blinkeye.ch/mediawiki/index.php/GNU/Linux_System_Backup_Script_%28stage4%29
Kod mene, kada zavrsi, arhiva ima oko 3 giga i u njoj je ceo sistem, ukljucujuci i sorsove instaliranih paketa. Samo tri, posto ja filmove, slike, muziku i tako te neobavezne stvari drzim na sasvim desetoj prticiji koju ne ukljucjem u bekap.
1. август 2007. у 1:10 pm #58008popacУчесникJa sam pisao slično uputstvo na srpskom jeziku. Možete ga naći OVDE, i naravno dopuniti stvari koje vam deluju nedorečeno.
1. август 2007. у 1:17 pm #58009nowaveУчесник@popac
Ovo mi izgleda prilicno jednostavno. Pretpostavljam da bi se na osnovu ovaga mogla napisati prilicno jednostavna skripta, koja nece biti okrenuta odredjenom distrou.1. август 2007. у 1:22 pm #58010ВладимирУчесникEvo moj tip..
Pokrenete bilo koji live CD, mountujete particiju sa linuxom i napravite tar arhivu celog sistema.
Radio sam desetak puta bez ikakvih problema (Mandriva). O01. август 2007. у 1:32 pm #58011popacУчесникMogla bi se napraviti i prilično jednostavn skripta, ali dovoljno je da tar komandu sačuvaš u neku datoteku i da je izvršavaš kad ti zatreba a pravljanje kopije. Npr, na mom sistemu postoji datoteka tttt u kojoj čuvam tar komandu.Kad hocu bekap samo kucam ./tttt i odem u grad. Dok se vratim sve je gotovo… Ostale komande uopšte nisu teške za kucanje i pamćenje tako da…
1. август 2007. у 1:36 pm #58012nowaveУчесникOK sto se tice komande za pakovanje. Ali ovih za vracanje sistema ima malko vise, pa rekoh sto da se ne napise jedna bash skriptica. Mogao bih danas da to pogledam da napisem i vidm kako ce da radi na Debian etch-u.
2. август 2007. у 12:27 am #58013LYbУчесник@Vladimir
to je jednostavno kada imas jednu particiju, mozda dve. Sta da radi neko ko ima 4-5, pa jos nece svaki put iste stvari da bekapuje? Sa skriptom je lakse, mozes da modifikujes sta hoces, ja recimo koristim varijantu u kojoj me pita i koje usere iz /home ocu da bekapuje. Ako cemo pravo, najednostavnije je sa dd, ako imas gde to da turis…Podrzavam pisanje jedne “prilicno univerzalne skripte”, moze da postane i zajednicki trud ljudi na forumu.
2. август 2007. у 6:15 am #58014nowaveУчесникNazalost juce nisam nista uspeo da pogledam, ali sam i dalje voljan da se napise jedna takva skriptica.
2. август 2007. у 2:59 pm #58015popacУчесникDa, ali mislim da dd neće obaviti defragmntaciju. Ovako bar kad pravim bekap sa tar imam i defragmentaciju particije. Nije nešto preterano važno, ali ajde…
Možda bi ti bilo lakše da jednostavno pogledaš skriptu koju je lyb dao u prvom postu i da je modifikuješ po potrebi.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.