Ne mogu da koristim potpisivanje poruka u Thunderbird 0.8 od kada sam presao na MDK 10.1 Community. Lepo je instaliran i gpg (/usr/bin/gpg) i enigmail i enigmime. Medjutim, u glavnom meniju Thunderbirda uopste nema enigmail menija za podesavanje. Podesavanja mogu da izvrsim samo u account setings, ali ih Thunderbird ne upamti, tako da su podesavanja svaki put kad ih otvorim sasvim prazna.
Onaj enigmail koji dolazi sa mozilla mail programom radi sasvim lepo, ali ovaj od TB-a se mnogo jogunasto ponasa… Inace, nikakvih problema nije bilo dok sam koristio MDK 10.0 Official.
Osim toga, gpg bez ikakvih problema saradjuje sa KMail-om, tako da je iskljucena mogucnost da nesto nije dobro instalirano.
Interesuje me da li jos neko ima ovih problema (koji se, kao sto rekoh pojavljuju samo pod MDK 10.1 Community)?
Mada mi resenje i nije neophodno jer ipak ne koristim Thunderbird kao svoju primarnu mail & news aplikaciju. Ali ipak se nadam da ce to biti sredjeno kad se pojavi MDK 10.1 Official.
U vezi sa ovim jos jedno pitanje:
Koliko mi je poznato, na 10.0 Official powerpack diskovima se nalaze i rpm paketi firefox i thunderbird (ali u sada vec prilicno bajatim verzijama). Na 10.1 Community ovih paketa nema. A da li je nekom poznato, hoce li ovi paketi biti ukljuceni u MDK 10.1 Official (na distrowatch.com, pise da se i firefox i thunderbird nalaze na mandrake cooker diskovima)?