Početnik sam u svemu ovom i uspeo sam tek da instalram drivere (nekako) za Agere modem. E sad kad ja u konekciji izaberem Slot 3 ono (u KPPP-u) prijavljuje The modem is busy! HELP!
rekoh početnik… totalnik početnik. instalirao sam drajvere nebrojeno puta. i ne znam koji mi je kernel directory (obično je to /usr/src/) za kernel 2.6.8.1-12mdk ako niko ne može da pomogne najverovatnije ću kupiti hardware modem =)
Ako je to Agere V92 nece raditi pa da ga j***s!!!Imao sam i ja to sranje pa sam ga dao drugu a za uzvrat dobio stariju verziju(V90) koji radi vise nego odlicno kod mene na Slacku 10.1 a takodje je radio dobro i na Mandrake 10.1 i na SUSE 9.1!!!Dakle
sve sam to sad namestio, video sam u cemu je bio problem (nisam instalirao kernel source, ajme!) ali sad imam drugi problem: NO DIAL TONE. izgleda da ne detektuje modem uopće… ustvari detektuje ga kao ali neće da bira i kad stavim da ne čeka za dial ton on kaže NO CARRIER. Šta sad?
Proveri dal su ti instalirani dobro drajveri. Test modem ako ti pokaze koji je modem ok.
Potom proveri dali si dobro napravio konekciju i dal ti je modem montiran na /dev/modem.
jel ti tonsko ili pulsno biranje.
za tonsko u podesavanjima treba da ti stoji ATDT a za pulsno ATDP.
Nemoj cekirati da ceka slobodan ton biranja.
Trebalo bi da radi.
najbolje od svega je što kad testiram modem sve izbaci komande kao da je u najboljem redu. (čak i pokaže koji je tip modema, moraću da proverim za tonsko biranje) kada podignem slušalicu nema nikakvog znaka da je modem uopšte uzeo vezu (a kablo je sigurno u LINE jer sa windowsa mogu da se konektujem)
Ako ti telefon izlazi iz Phone na modemu, onda i nemozesh chuti signal ili biloshta drugo, jednostavno tada line ne ide u telefon, jedino probaj da ih vezesh paralelno, pa cesh onda znati da li imash signal ili ne, ili mozda u nekom terminalu tipa minicom, probaj ata, pa ako osim shkripe svog modema negde u pozadini chujesh i tutu, onda bi trebalo da radi. Mozada za init 2 stavish atx3.