Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Hardver › The modem is busy!?
- This topic has 13 odgovora, 7 glasova, and was last updated 21 years, 3 months ranije by
brale.
-
AutorČlanci
-
4. mart 2005. u 6:42 pm #4923
icywolf
UčesnikPočetnik sam u svemu ovom i uspeo sam tek da instalram drivere (nekako) za Agere modem. E sad kad ja u konekciji izaberem Slot 3 ono (u KPPP-u) prijavljuje The modem is busy! HELP!
4. mart 2005. u 10:00 pm #25408negovan
UčesnikPrvo dali si dobro instalirao drajvere?
Kao drugo izvrsi testiranje modema.
Dali si napravio dobro konekciju mora ti biti na /dev/modem.6. mart 2005. u 8:34 pm #25409icywolf
Učesnikrekoh početnik… totalnik početnik. instalirao sam drajvere nebrojeno puta. i ne znam koji mi je kernel directory (obično je to /usr/src/) za kernel 2.6.8.1-12mdk ako niko ne može da pomogne najverovatnije ću kupiti hardware modem =)
6. mart 2005. u 8:53 pm #25410Doole
UčesnikKupi si ti bolje odmah neki hard modem jer je agere eveliko s….e!
Ako imas dovoljno zivaca probaj da se mlatis sa tim ali slaba vajda.6. mart 2005. u 9:28 pm #25411brale
UčesnikA da zamenis taj Agere za Intel 536ep ?
Svakako je jeftinije resenje (ali ne i bolje od hardverskog)6. mart 2005. u 10:34 pm #25412Anonimni
GostAko je to Agere V92 nece raditi pa da ga j***s!!!Imao sam i ja to sranje pa sam ga dao drugu a za uzvrat dobio stariju verziju(V90) koji radi vise nego odlicno kod mene na Slacku 10.1 a takodje je radio dobro i na Mandrake 10.1 i na SUSE 9.1!!!Dakle
ZAMENI MODEM!!!!
7. mart 2005. u 10:28 am #25413icywolf
Učesniksve sam to sad namestio, video sam u cemu je bio problem (nisam instalirao kernel source, ajme!) ali sad imam drugi problem: NO DIAL TONE. izgleda da ne detektuje modem uopće… ustvari detektuje ga kao ali neće da bira i kad stavim da ne čeka za dial ton on kaže NO CARRIER. Šta sad?
8. mart 2005. u 3:53 am #25414negovan
UčesnikProveri dal su ti instalirani dobro drajveri. Test modem ako ti pokaze koji je modem ok.
Potom proveri dali si dobro napravio konekciju i dal ti je modem montiran na /dev/modem.
jel ti tonsko ili pulsno biranje.
za tonsko u podesavanjima treba da ti stoji ATDT a za pulsno ATDP.
Nemoj cekirati da ceka slobodan ton biranja.
Trebalo bi da radi.8. mart 2005. u 8:45 am #25415icywolf
Učesniknajbolje od svega je što kad testiram modem sve izbaci komande kao da je u najboljem redu. (čak i pokaže koji je tip modema, moraću da proverim za tonsko biranje) kada podignem slušalicu nema nikakvog znaka da je modem uopšte uzeo vezu (a kablo je sigurno u LINE jer sa windowsa mogu da se konektujem)
8. mart 2005. u 12:59 pm #25416Off-Topic
UčesnikAko ti telefon izlazi iz Phone na modemu, onda i nemozesh chuti signal ili biloshta drugo, jednostavno tada line ne ide u telefon, jedino probaj da ih vezesh paralelno, pa cesh onda znati da li imash signal ili ne, ili mozda u nekom terminalu tipa minicom, probaj ata, pa ako osim shkripe svog modema negde u pozadini chujesh i tutu, onda bi trebalo da radi. Mozada za init 2 stavish atx3.
-
AutorČlanci
Forum ‘Hardver’ je zaključan za nove teme i odgovore.