Почетак › Форуми › Линуксо веб сајт › Причаоница › The majority of Linux users also use Windows
- This topic has 34 одговора, 14 гласова, and was last updated 16 years, 7 months раније by marelli.
-
АуторЧланци
-
9. јун 2008. у 9:16 am #70647marelliУчесник
Nije lose da se stavi neko glasanje,da vidimo koliko ima dualboot ili tipleboot …
I sta je od toga sta …. :biggrin:
9. јун 2008. у 10:20 am #70648urosevicУчесникJa sam stavio Windows u VirtualBox, a ranije i u VMWare Player, radi testiranja sitnog softvera i čupanja screenova, a sve radi honorarne zarade. Takođe intenzivno na poslu koristim samo Windows, ali mi na pamet ne pada da ozbiljne poslove kojima se bavim i svakodnevni rad baziram na M$ platformi. Čak i UT igram pod pingvinima 😀
9. јун 2008. у 10:50 am #70649AndersenУчесник“Ima’ ja” dual boot, windows particiju inace koristim samo za odlaganje filmova i muzike, da mi se ne nagomilavaju u /home :biggrin:
Zasto sam uopste pravio dual boot?
Uglavnom zbog toga sto OpenOffice kod mene radi malo sporije, pa me to nervira, ali od kako sam presao na v.2.4 i to je malo bolje.
Mozda mi padne na pamet da igram nesto, a znamo da se vecina igara pise za win, medjutim, posto i kad igram, igram uglavnom starije igre, a one chak umeju i bolje da rade na wine-u nego na win-u, ni tu vise nema problema. BTW, trenutno mi je aktuelna igra “Rune”, koju opet igram na Slack-u.
U sustini, kad bolje razmislim, win mi uopste ne treba, nekoliko puta u zadnjih par dana sam razmisljao da ga uklonim, ali kao sto rekoh trenutno mi njegova particija sluzi kao “magacin” za muziku i filmove,pa bih i to morao da prebacujem.
Ko zna, ako budem raspolozen za zezanje ovih dana, moze vrlo lako da mu se desi “gparted” ::)9. јун 2008. у 11:08 am #70650marelliУчесникqutroboot
Freebsd/Debian/Gentoo/Slackware …. hehehe …. :biggrin:
9. јун 2008. у 12:50 pm #70651kukiblУчесникHeh… ja sam Win odavno batalio na svom kompu. Koristim ga u firmi i na fakultetu, ali to je nesto sitno. 🙂 Na mom kompu Vector (do skoro Slack) savrseno odradjuje sve sto meni treba.
Jes’ ti ozbiljan? Alal vera… :biggrin:
9. јун 2008. у 12:58 pm #70652foxbunnyУчесникKod mene tri masine na kucnom LANu, sve samo Arch 🙂
A na poslu WinXP, naravno. 😛
9. јун 2008. у 1:30 pm #70653paralizerУчесникKod mene 2 ARCH 1 CentOS5 i laptop na windowsu XP. Al njega koristi sestra, ja ga koristim samo kada treba da nesto prebacim tako da se ne vazi. 😀
9. јун 2008. у 1:54 pm #70654densУчесникКод куће Кубунту дапер 64 битни, а на лаптопу…. е ту је најновији следећи сет-ап:
windows на једној партицији, све подешено, све ради, хрпа алата које користим…
на другој партицији је кубунту 8.04, а за потребе “компатибилности” са колегама, имам VirtualBox са инсталираним WinXP-ом, офис-ом…
Оно чему не могу да се начудим је да ми windows&office раде значајно брже у виртуелној машини са 512 алоцираних мегабајта, него на реалном хардверу са 1GB.
Крајње решење видим у томе да имам хост машину на линуксу и виртуелну машину са XP-om. Једног момента ће одлетети windows који ради на хардверу, и остаће само онај виртуелни… чисто да ту и тамо одговорим посебним захтевима, као што је нпр, онлајн бенкинг…. и да и даље будем компатибилан са колегама, ако се баш мора…
9. јун 2008. у 2:57 pm #70655dukenukem_4dУчесникma nek se nosi os koji je jedini na svetu i pritom prepisuje mbr
a kao neko drugi kriv
ja kazem da je ova tema obicna sabotaza
perfidnost nema granica kojim sve urbana gerila pokusava da destabilise
😀9. јун 2008. у 3:04 pm #70656BrokeBodyУчесникperfidnost nema granica kojim sve urbana gerila pokusava da destabilise
Pa ti si moj idol! 😀 O0
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.