Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › Temperature, senzori itd…
- This topic has 16 одговора, 5 гласова, and was last updated 16 years, 8 months раније by marelli.
-
АуторЧланци
-
8. јануар 2008. у 5:44 am #66552marelliУчесник
Znaci nema vise vracanja Slacware-a na komp?
8. јануар 2008. у 2:52 pm #66553NekyУчесникDvoumim se…Slackware je prva ljubav (inace i prvi linux koji sam ikada video/instalirao/koristio) ali u PCLOSu sve tako brzo i lako namestim, u 3 klika dignes web server, upalis Beryl, instaliras drajvere…ma sve je nekako lakse namestiti. Naravno i da PCLOS ima svoje mane (bar je kod mene nestabilan) ali sluzi me bolje od Slackwarea. Sta znam…vraticu se na Slackware ako mi ovaj put “padne” PCLOS, jer nema vise eksperimentisanja sa njime, ili ako Patrick odluci da skrol radi po defaultu, da je automount uvek spreman da radi i slicne stvari. Sve ovo radi i na Slackwareu, ali znas i sam kako.
9. јануар 2008. у 9:13 pm #66554LYbУчесникSve ovo radi i na Slackwareu, ali znas i sam kako.
Vrlo lako, ali dobro 🙂
9. јануар 2008. у 10:30 pm #66555NekyУчесникSkrol moraš sam dodavati u xorg.conf, za automount je potrebno menjati grupe korisnika. Nikad nisam uspeo da poteram automount kao običan korisnik, a taj problem je imalo još par ljudi. Ne znam da li si probao PCLOS, ali možda bi trebalo da probaš. Ja sam oduvek koristio Slackware, ali sad vidim da mogu postići isti rezultat uz manje muke. Zašto bih bio mazohista?
10. јануар 2008. у 12:41 am #66556LYbУчесникProbao sam PCLOS, iz vmWare-a, doduše (kao i sve ostale OS-ove koje sam probao – nisam od onih sto menjaju sistem svake dve nedelje, ne mogu to sebi da priuštim) i mogu ti reći da mi se nešto ni ne sviđa preterano.
U stvari, ništa mi se nije ni dopalo izuzev Sleka i Gentoo-a. Dobro, i raznoraznih BSD derivata.
Za linux treba znati kako stvari funkcionišu, jeste da je klik-klik lepo, ali to je sistem na kome nema šanse da se desi havarija koja zahteva reinstaliranje, SVE može da se sredi. Osim ako, naravno, nisi samoinicijativno pobrisao pola sistema pa nemaš šta da središ 🙂
10. јануар 2008. у 2:48 am #66557dukenukem_4dУчесникSlažem se da treba da se zna kako sistem funkcioniše.
Sa jedne strane pclos i ubuntu doprinose popularnosti linuksa,
ali sa druge strane kada se naleti na prvi problemčić šta onda?Sa treće strane je lepo videti oduševljenje novog potencijalnog korisnika pclos (moj kum)
kada na radeon mobile 7500 počinje da vrti kocku out-of-the box 😀
ili pusti dvd sa dipomiranja koji prethodno nije imao zvuk (na vind. ,recimo zbog nekih kodeka).
(ovo je pomoću pclos live from hd)
Posle malo čeprkanja u komandnoj liniji i hsf-modem nekako radi(malo puca veza,sredićemo valjda).
E sad, tv-out to je malo teže da se napravi bez ati drajvera,i acpi mislim da nema. 🙁10. јануар 2008. у 7:39 am #66558marelliУчесникU potpunosti se slazem sa LYb-om.
Nisam imao jos prilike da probam Gentoo,jos bih tu dodao i Debian,pored Slackware-a,on je jedan stvarno odlican distro,ufffff a da ne spominjem BSD… u jeeeeee odo ja u off-topic 😀 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.