Početak › Forumi › Linukso veb sajt › Pričaonica › Telefonski impulsi skuplji 100%
- This topic has 60 odgovora, 19 glasova, and was last updated 19 years, 11 months ranije by
Bastard.
-
AutorČlanci
-
24. maj 2006. u 5:16 pm #44195
miodragz
UčesnikPa sto lepo ne uzmes satelit+gprs ako nemas nista brze
24. maj 2006. u 5:26 pm #44196miodragz
UčesnikSto se tice Beograda on je stvarno do jaja 😆 😆 😆 A sto se tice interneta tacno je da imaju izbora priznao neko to ili ne i razvitak Beograda kao posebne drzave u drzavi placaju gradovi u unutrasnjosti samo dokle ce to tako najverovatnije dok ne razjebemo skoroz drzavu tj ostatak.I to sve zbog glavnog nam grada Beograda.Zao mi je Beogradjani ako vas pogode moje pisanije
24. maj 2006. u 6:28 pm #44197tomaja
Glavni majstorSto se tice Beograda on je stvarno do jaja 😆 😆 😆 A sto se tice interneta tacno je da imaju izbora priznao neko to ili ne i razvitak Beograda kao posebne drzave u drzavi placaju gradovi u unutrasnjosti samo dokle ce to tako najverovatnije dok ne razjebemo skoroz drzavu tj ostatak.I to sve zbog glavnog nam grada Beograda.Zao mi je Beogradjani ako vas pogode moje pisanije
Silno gresis sinak 🙂
Izuzetno bih voleo da je istina to sto si napisao ali na zalost daleko od toga. U Beogradu je digitaliznovano oko 30-40% prikljucaka a cak je veci broj dvojnika. Znam za gradove u Srbiji koju cak 100% digitalizovani (digitalne telefonske centrale). Naravno, Beograd je veci od svih drugih gradova zajedno pa je i ovih 30% dosta ali gledano proporcionalno to je dosta losije od nekih drugih gradova. Naravno, ima gradova bez i jedne digitalne linije ali i iz licnog iskustva znam da u centru Beograda jednostavno ne mozes da se povezes na internet (cak i preko telefona jer su linije jos od pre 2 svetskog rata, verovali ili ne).
Dakle, generalno gledano cela drzava je u bedaku a obzirom da ce Telekom i dalje imati (a koliko vidim i prosirice svoj) monopol crno nam se piselinux4life
24. maj 2006. u 10:20 pm #44198miodragz
Učesnikza dial-up jeste tacno a adsl i kablovska nije valjda da u centru grada nema kablovskog interneta.Znam kakvo je stanje u Nisu a znam i u Bg ne kaze se dzabe sto juznije to tuznije
25. maj 2006. u 12:18 am #44199miroslav_joksimovic
UčesnikDa, tomaja je apsolutno u pravu, centrale i pre Drugog svetskog rata. Kod Brankovog mosta, u samom centru analogne centrale ili pak digitalne povezane na PCM. NO COMMENT za Centar, zaista. Valjevo je celo digitalizovano sto se telefonije tice ali zato Telekom dao izjavu da nece smanjivati cene svojih usluga van podrucja Beograda pa tako u Valjevu npr. lokalni wireless internet provajder uzima od Poste 3Mb/s za svoje potrebe mesecno gde su cene da prze usi. Primer za to je npr. 128Kb/s protok koji mesecno, bez ikakvih ogranicenja, 24h dnevno, tipa flat na kablovskom kosta 2100 din sto je zaista strasno. Imamo i SBB koji opet nije prosirio svoju infrastrukturu po celom gradu jer u pojedinim delovima grada im se i ne isplati da razvlace zbog male zainteresovanosti ljudi za istim.
Sve u svemu, opet je jedna ogromna vecina ljudi OSUDJENA da koristi dial-up sto je, slozicemo se postalo i luksuz od skoro, zar ne?!
Ne znam zaista sta vise reci, zar je uopste potreban komentar za ovakvo stanje u Srbiji?! 🙄
25. maj 2006. u 12:20 am #44200LYb
UčesnikHeh, ja sam bio na cekanju duze od cetiri meseca za ADSL i to od momenta kada su se “stekli uslovi”.
Kablovski net… kako gde, ja sam tek od pre nedelju dana dobio tu mogucnost. Dobro, postojala je i kod prethodnog kablovskog operatera, ali samo u teoriji.Stvari se menjaju na nacin koji mnogima ne odgovara i mnogi su nesposobni da se prilagode, a pri tom ne mislim samo na obicne ljude, vec na vladajuce strukture. O cemu pricam? Zadjite malo po nekada velikim industrijskim centrima u unutrasnjosti. Fabrike stoje, ali stoje i ljudi. Pri svemu tome hektari i hektari plodne zemlje stoje zarasli u korov – niko nece da radi.
Jedino gde sam video da se nesto mrda bilo je u Kanjizi, ali i tamo se nekoliko privrednika, u saradnji sa opstinskim vlastima, batrga da uposli narod – ali je i dalje velikom broju sladje da sedi u kuci i kuka i da prepricava kako se ovaj i onaj svadjaju, kako je ovaj onome ukrao pogon ili celu fabriku…
Dobro radi i Pancevacka regija kada su investicije u pitanju, narod i dalje zivotari kao i svugde, ali to su malobrojni primeri onih koji su uspeli da se prilagode novim zahtevima: da grad ili regija bude samostalna celina, a ne da svaki cas kuka jacem da mu udeli nesto.
Naravno da jaci treba da pomazu slabije i to intenzivno, ali samo dok ovi ne stanu na noge. Sa druge strane i kod “slabijih” treba da postoji volja da se nesto uradi.Beograd je u prednosti posto je veliki i samim tim ima i veliki deo struktura razvijen.
Najveci problem je sto ne postoji plan na nivou drzave da se ozivi poljoprivreda, pa da vidis kako bi se stvari promenile u korenu za 5-6 godina.
Nema nista od prica “vama je bolje”, “ne, kod nas je isto sranje”, “ma kakvo sranje, kod nas je jos gore”, “ma nije, sve ste nas ocerupali, a vi zivite ko bubreg u loju”.
Mora da se radi. Tacka.
25. maj 2006. u 12:45 am #44201BrokeBody
UčesnikRec gore.
8)
25. maj 2006. u 7:08 am #44202miodragz
UčesnikSta ce moj novac od poreza u Bg.100% je u pravu Chanak Biker
26. maj 2006. u 7:14 pm #44203MladenIsakovic
UčesnikUspeli smo – a da nismo ni probali ❗ ❗ ❗ 😀
Evo zvaničnog obaveštenja sa Telekomovog sajta 8)26. maj 2006. u 7:27 pm #44204jovir
UčesnikI sada će svi da nagrnu na SMIN, i oni koji su se kačili na lokalni broj, i posledica će biti zagušenje 042…
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.