Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › TeamViewer – Linux
- This topic has 9 одговора, 4 гласа, and was last updated 13 years, 1 months раније by zokypoky.
-
АуторЧланци
-
23. јун 2010. у 10:57 am #11955micic1Учесник
Da li je neko koristio ovaj program? Ako jeste, kakva su iskustva? Planiram da servisiram jedan daljinski comp. Sa moje strane je Ubuntu a sa druge PC/OS, ubuntoliki.
23. јун 2010. у 11:33 am #84718DrLove73УчесникJa ga od nedavno koristim, ali samo za konektovanje na Windows-e. Cak sam i u moj repozitorijum ubacio njihov rpm. Za Linux sam napravio VNC skripte za Single Click konekcije.
Jedino sto sam modao da uradim je da dodam na desktop Launcher za “/opt/teamviewer/teamviewer/5/bin/killteamviewer” pa ga pokrenem posle koristenja samog programa posto kao da se zaglavi pri gasenju.
Inace sa zadovoljan samim programom.
23. јун 2010. у 1:44 pm #84719АнонимниГостProbao sam program tako što sam ( svom ) laptopu, koji je preko Ethernet Switcha priključen na internet, pristupio sa svog compa. Da li je ovo adekvatna proba, nisam siguran. Sve radi, samo malko usporeno. Dobro je što ima Voice over IP i Chat pa može i konverzacija da se obavi….
I ovaj post šaljem sa “udaljenog” compa koristeće blagodeti Teamviewer-a!23. јун 2010. у 2:34 pm #84720DrLove73УчесникSporost je najverovatnije zbog manjeg upload-a na kompu na koji se kacis. Kod vecine nasih provajdera upload je 1/8 download brzine.
23. јун 2010. у 2:41 pm #84721АнонимниГост@DrLove73:Sporost je najverovatnije zbog manjeg upload-a…..
Izgleda da je to u pitanju. Inače, i kod mene se zakoči pri gašenju. Biće bolje kad izađe konačna verzija, valjda!
23. јун 2010. у 8:16 pm #84722zokypokyУчесникTeamViewer je jako dobar pošto ne traži podešavanje NAT-a, odnosno Port Forwarding, ali s druge strane uvek moraš da se “najaviš” udaljenom hostu da “podigne” TeamViewer. Doduše na M$ može da se instalira kao servis, ali na Linuxu nisam probao, jer ga malo koristim.
Moja kombinacija je TightVNC (portable) sa otvorenim portom 5900, ili 5901 na ADSL ruteru i servis DynDNS. Ovim održavam oko 70-tak računara (servera). Linux u startu dolazi sa podrškom za VNC, dok ga na M$ instaliram (koristim ultraVNC).
Ako je veza dobra radi k`o sat, u protivnom prava je gnjavaža. Mislim da TeamViiewer ima ograničenje u broju simuiltanih sesija (FREE verzija!), a ja ih ponekad imam i 7-8. U startu su mi odbojni VNC servisi koji za čiji rad moraš da koristiš sajt proizvođača softvera, pa on onda može saznati mnogo o tvojim aktivnostima. Zato koristim “tight”.
23. јун 2010. у 8:30 pm #84723АнонимниГостHvala na promptnim sugestijama. Mislim da će i ova free verzija da odigra rolu pošto bi se radilo, uglavnom, o sitnijim intervencijama. Što se tiče najavljivanja udaljenom hostu i to nece biti problem – oboje svakodnevno koristimo Skajp…. ::)
23. јун 2010. у 11:04 pm #84724DrLove73УчесникTeamViewer je jako dobar pošto ne traži podešavanje NAT-a, odnosno Port Forwarding, ali s druge strane uvek moraš da se “najaviš” udaljenom hostu da “podigne” TeamViewer. Doduše na M$ može da se instalira kao servis, ali na Linuxu nisam probao, jer ga malo koristim.
Moja kombinacija je TightVNC (portable) sa otvorenim portom 5900, ili 5901 na ADSL ruteru i servis DynDNS. Ovim održavam oko 70-tak računara (servera). Linux u startu dolazi sa podrškom za VNC, dok ga na M$ instaliram (koristim ultraVNC).
Ako je veza dobra radi k`o sat, u protivnom prava je gnjavaža. Mislim da TeamViiewer ima ograničenje u broju simuiltanih sesija (FREE verzija!), a ja ih ponekad imam i 7-8. U startu su mi odbojni VNC servisi koji za čiji rad moraš da koristiš sajt proizvođača softvera, pa on onda može saznati mnogo o tvojim aktivnostima. Zato koristim “tight”.
Jedini razlog zasto sam ga probao je sto ne mogu da napravim konekciju Windows VNC Single Click koji se automatski nakaci na VNC viewer u “listen” modu. Konekcija se napravi ali nema slike. Kada to resim i team viewer ce nestati. A i ja ne volim da zavisim od nekoga.
30. новембар 2011. у 10:30 am #87523daevonГостTV 6.0 na XP ima opciju da host automatski primi dolazeću konekciju kao i da se sam aktivira (to je uobičajena stvar na svakom OS), dakle bez ikakve ljudske intervencije na hostu.
Imam jedan SuSE database server koga ne diramo otkad je postavljen negde 2007. Na njemu nisam uspeo da postavim TV 6.0 pa će verovatno da istrpi promene.
Kako nisam linux stručnjak, zanima me da li neko ima iskustva sa ovim. I koji linux staviti (večito pitanje)? Trebalo bi da angažuje što manje nepotrebnih resursa. Koristio bih čak stariju mašinu ali sa SATA busom.
2. децембар 2011. у 1:41 pm #87528zokypokyГостPoprilično imam dobrog iskustva sa openSUSE 9 i 10 i sa VNC-om. Otkako su prešli na novi KDE 4, mislim da sam KDE 4 ima nekih nerešenih problema sa VNC-om i to ne radi, na žalost, kao što je redilo u 10-ki. Doduše može da se podigne tightVNC, kao dimon, pa će raditi istu stvar, ali to znači mnogo ručnog rada…
U openSUSE 9 i 10, stavri su se radile tako što u YAST-u pokreneš “Network Services” > “Remote Administration (VNC)” i u njemu izabereš “Allow Remote Administration”, a zatim na “OK”. Ako imaš “FireWall”, onda na istom mestu treba dozvoliti da propušta VNC saobraćaj (portovi 5901 do 5904, kao i 5801 do 5804).
Počev od verzije open SUSE 11.0 pa nadalje to ne funkcioniše. Kako se to ipak može uraditi možeš pogledati na “swerdnin” sajt
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.