Ma ne zanima me u stvari… Nikada nisam koristio 3D akceleraciju, samo 2D (osim povremenih izleta u vrljavi fglrx), pa necu ni sada. Eventualno ako se nakanim da stavim nvidiju.
Šteta, video bi da je Blender ubedljivo najveća svinja u opensource svetu kakvoj nema ravne. 😀 Koliko god da imali memorije i broja procesora, taj je spreman sve da ih proguta i da traži još.
Nego, stvarno me nervira ova prica sa ATI-jem… mislim, kernel radeon modul… kada pokusas da ga ucitas, izbaci gomilu glupsti na ekran, ali ga ucita… Samo da ne zakucava, ok je. Mislim, dovoljno je samo da ucitam taj modul i restartujem X i da vidim direct rendering: yes. Jos da radi kako treba… 🙂
stvarno ne znam sto ima te probleme
jer kod mog brata u zjecaru cim ubaci pclos live cd
radi mu beryl na radeonu 9600 (neznam da li je xt ili neki drugi)
npr. testiraj sa nekim live cd-om?
Ma ocu, videcu… problem sa atijem je sto od verzije do verzije pobrljave nesto drugo sa drajverima. Od closed source sam davno odustao posto nisu u stanju ili ne nameravaju da rese switchovanje izmedju vise X-sesija kada se kao video izlaz koristi DVI. Genericki nisu radili uopste, sada rade polovicno… Ma uzecu nvidiu i resicu probleme.
Sto se nekih pomenutih distroa tice, oni vode racuna o tome… uzmu jedan drajver, ako treba nesto dorade i NEPIPAJU ga vise… nikada 🙂
Tačno, ali kompajliranjem najnovije Mese, iz git-a ili tarball-a, dobijem nov i poboljšan drajver. Trenutno imam Mesa7.01 na Ubuntu 6.06, koji inače dolazi sa 6.4.1. Nikakvo zakucavanje, sa bilo kojim od ovih 7.0, 7.1, 7.2 Xorg-ova. Što se aiglxa tiče 7.2 ima manje problema, nego 7.1. 😉
Ništa, probaj taj pclos live i videćeš da radi. O0