Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Svinje uzvracaju udarac – Acrobat Reader 8.1.1 – iz serije o svinjama (part 3)
- This topic has 25 одговора, 8 гласова, and was last updated 18 years, 11 months раније by
kosmi.
-
АуторЧланци
-
14. септембар 2007. у 1:10 am #9220
sysctl
УчесникIzasao je novi Acrobat Reader za Linux, kliky here http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2_allversions.html.
Ovo je tek “heavy” svinja. 😀 Kako pise u sys requirements treba mu minimum 512MB RAM da bi radio, ali na mom laptop-u koji ima 1GB secka samo tako. Ako otvorim pdf koji ima veliki broj slika ili stranica ili whatever, nastaje haos i sistem pocne da swapuje ko lud. Kada se dokument skroluje nastane pauza od nekoliko sekundi pre nego se stranica prikaze, ili se desi da se stranica prikaze fontove bez antialias-a. Strasno >:(. Sve ostale varijante pdf prikazivaca (kpdf, evince,…) ga siju i po brzini i po iskoriscenosti resursa. Ne znam zasto bi neko uopste i zeleo da ga koristi ::) Ja necu sigurno. Mada mozda mi se sistem zaglupeo 😀
Stvarno ne znam sta ‘tripuju’ ovi iz “vlasnickog” sveta softvera, ali ako misle da ce ovim da me nateraju da kupim novi laptop zestoko su pogresili. oink oink :biggrin: :biggrin:
14. септембар 2007. у 1:47 am #61919foxbunny
УчесникA, da, to je tek svinja. Bas sam pre neki dan skidao verziju za Win za neku ortakinju. I mislim se “Hm, zar nije ovo samo PDF viewer?”
Ja sam presao na KPDF osim kad moram da gledam nesto sto ide u stampu.
14. септембар 2007. у 9:26 am #61920psy_unix
УчесникJa to ne mogu reci , upravo sam ga stavio i radi kao zmaj . Otvarao sam mu stvarno zahtevne PDF-ove sa brdo slika i radi lepo . Svaka cast za Adobe .
Jos kad bi se sise malo potrudile oko x64 arhitekture , flash-a itd stvarno bi ih zavoleo … O014. септембар 2007. у 3:41 pm #61921BrokeBody
УчесникI ovde radi fino, ali nisam probao 8.1.1 verziju na Linuxu.
15. септембар 2007. у 1:07 am #61922LYb
УчесникI meni lepo radi… a sto se swapa tice… eeeee… ljudi su vikali “ako imas vise od 512 mega rama NE treba ti swap”… ja imam 2 giga i dve swap particije po dva giga na razdvojenim diskovima, pa rade po round-robin fazonu kad zatrebaju (ume i digikam da zahvati dooooosta odatle, a nije vlasnicki softver). Nego ajde, odsta o tome “kako sam pametan, ja umem da namestim”… Acrobat jeste svinja ali radi posao i on je “must have” ako zaista zelis da proveris stvari pre stampanja… Ne znam zasto tebe, sysctl, toliko zeza…
15. септембар 2007. у 2:25 am #61923sysctl
УчесникCudno, sad sam se dokopao desktop racunara instalirao Acrobat i radi ok, wtf 😮 Ali i dalje je “svinjce”, ali nema seckanja. i’ll have to investigate this watson. ::)
@LYb: pa i ja na laptop-u koristim tu foru, imam dve swap paricije od po 512MB u round robin,[code]
/dev/sda4 swap swap pri=0 0 0
/dev/sdb7 swap swap pri=0 0 0
[/code]ali opet nesto tripuje, mozda je do gtk+. Mada sve ostalo radi ok. Za sada 😀
15. септембар 2007. у 2:39 am #61924LYb
УчесникMa swap ovde nije problem… Posto, sa toliko ram-a, acrobat ne bi smeo da zahvata u swap ni u ludilu, osim ako ne otvaras neke memutske fajlove…
15. септембар 2007. у 3:39 am #61925psy_unix
Учесникpa cak ni u tome slucaju lyb O0
swap nisam video da mi jede sa mnogo mnogo zahtevnijim servisima i aplikacijama a kamoli sa nesrecnim
Acrobat-om15. септембар 2007. у 4:38 am #61926LYb
УчесникA sad… imas ti veeeeoma velike PDF-ove… Doduse, sa toliko RAM-a ne bi smeo da stuca, cinjenica.
Sto se PDF-ova tice 500-700 mega nije nista…Sto se “jedenja” swapa tice… da vidis kako jede nesrecno podesen vmware sa jednako nesrecno podesenim guest OS-om.
Ko o cemu, baba o ustipcima, tj. Lyb o vmware-u 🙂
15. септембар 2007. у 5:41 am #61927sysctl
УчесникI found the bastard! >:( Jede memoriju zato sto ovaj drvOpenGL.x3d plugin curi, ili je do fglrx driver-a.
Pre nego sto sam utvrdio problem
[code]
ps aux | grep acroread
14935 1.4 88.6 1174524 877960 pts/2 S+ 06:48 1:32 /opt/Adobe/Reader8/Reader/intellinux/bin/acroread
[/code]znaci to je 1,1GB virt i 876 MB res, kada se obrise plugin/driver (koji se usput nalazi ovde /opt/Adobe/Reader8/Reader/intellinux/plug_ins3d/drvOpenGL.x3d ) sa istim fajlom je
[code]
ps aux | grep acroread
15027 1.4 6.2 104703 57960 pts/2 S+ 06:52 2:12 /opt/Adobe/Reader8/Reader/intellinux/bin/acroread
[/code]ali se sada acrobat pukne sam od sebe posle nekog vremena. Ne znam sto se ovo desava, ali ovde kaze da
bi trebao da radi sa mojom grfickom (X1400) http://kb.adobe.com/selfservice/viewContent.do?externalId=333447&sliceId=1
@Lyb: a jesi li probao virtualbox ? 😀 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.