Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › SuSe9.2Pro i KPPP
- This topic has 12 одговора, 6 гласова, and was last updated 19 years, 5 months раније by NikolaZ.
-
АуторЧланци
-
7. новембар 2004. у 12:17 am #4417AleksandardУчесник
Kao prvo SuSe9.2pro moram da pohvalim jer sam odusevljen samim izgledom a i preformansama u odnosu na prethodnu verziju …
Podesio sam KPPP ali imam jedan problem :
Kao ROOT normalno se konektuje bez problema ali kao USER
mi prijavljuje :Can’t create modem lock file
Jel se neko susretao sa ovim i u cemu je problem ?
Pretpostavljam neka privilegija ali nisam skontao koja i sta …7. новембар 2004. у 7:48 am #22278AleksandardУчесникJel ko uspeo na ovoj distro da podigne X server
sa NVIDIA drjverima
imam ver.. 6111 ali kod dizanja X-a
prijavljuje da nemoze da inicijalizuje nvidia kernel modul7. новембар 2004. у 2:54 pm #22279LYbУчесникKao prvo SuSe9.2pro moram da pohvalim jer sam odusevljen samim izgledom a i preformansama u odnosu na prethodnu verziju …
Podesio sam KPPP ali imam jedan problem :
Kao ROOT normalno se konektuje bez problema ali kao USER
mi prijavljuje :Can’t create modem lock file
Jel se neko susretao sa ovim i u cemu je problem ?
Pretpostavljam neka privilegija ali nisam skontao koja i sta …Odusevljen performansama? Ja se ne secam da sam ikada video ista sporije, tako da se vracam na MDK dok ne probam novi Slackware.
Sto se KPPP-a tice, nadji ga gde je. Suse ga drzi na nekom cudnom mestu. onda mu uradi chmod u+s. Sada ce svaku user moci da ga startuje. E, sad dobijas novi problem 🙂 Prijavice ti, posto modem odpisti svoje, da ne moze da se spoji posto u /etc/(zaboravio_koji_dir)/peer ne postoji fajl kppp. Idi u taj dir i napravi prazan fajl, moze cak i ‘cp ppp kppp’, posto tamo vec postoji ppp fajl u kome, u mom slucaju, nije bilo nista definisano.
Inace, sto se performansi tice, kod mene je jedno 4-5 puta sporiji od MDK 10.1, a o Slacku 9.1 da ni ne pricam, tako da je otisao sa sistema posle nekih pola sata.
8. новембар 2004. у 1:23 pm #22280АнонимниГостHmmm to sto si mi rekao za KPPP sam vec na samom pocetku uradio
pa tek onda sam pokusao konekciju sa KPPP i prijavljujemi gresku koju sa vec naveo znaci to nema veze sa tim sto si naveo … U svakom slucaju hvala na pokusaju pomoci … A sto se tice prefomansi izvini ali kod mene SuSe9.2 radi dosta bolje od MDK10.1 a po mom (ali mom misljenju) je cak i dosta bolji …Ima li ko neko resenja za KPPP ???
ili NVIDIA problem ???8. новембар 2004. у 3:20 pm #22281unknownУчесникu dir /etc/ppp/peers kreiraj fajl kppp u kojem treba da stoji samo ova dva reda:
plugin passwordfd.so
noauth
(isto kao i fajl ppp)zatim uradi sledece
chmod u+s /usr/sbin/pppdverovatno ce ti se desavati i da resolv.conf prijavljuje kao da nepostoji, tada uradi
chmod go=r– /etc/resolv.conf9. новембар 2004. у 7:12 am #22282АнонимниГостOpet ponavljam to je uradjeno i dolazi do poruke koju sam vec naveo…
11. новембар 2004. у 11:11 am #22283unknownУчесникOpet ponavljam to je uradjeno i dolazi do poruke koju sam vec naveo…
Ma nisam detaljno procitao tvoju poruku. Probaj da iskljucis opciju “Use lock file”.
Mozda ne bi bilo lose da probas wvdial ili kinternet.22. март 2005. у 12:27 am #22284dekxiУчесникProbaj da nadjes resenje ovde:
http://www.linuxo.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3146&highlight=22. март 2005. у 8:50 am #22285NikolaZУчесник“The solution is easy — either run kppp SETUID if you can afford to, or give regular users write access to /var/lock or create a modem group that will have access to the /var/lock file.”
Ovo poslednje radis iz Yast-a23. март 2005. у 6:01 pm #22286LYbУчесник“The solution is easy — either run kppp SETUID if you can afford to
Pa to pricamo sve vreme, da mu se da SETUID flag sa s+u. Naravno to ce raditi samo ako je ownership root:root 🙂
A sto se tice prefomansi izvini ali kod mene SuSe9.2 radi dosta bolje od MDK10.1 a po mom (ali mom misljenju) je cak i dosta bolji …
Eh, kad sam ja jos promenio misljenje sto se borbe SuSE vs. MDK tice 🙂 Da je sporiji od MDK tvrdim i dalje, ali da je bolji, bolji je. Uostalom, nije tesko biti bolji od Mandraka, posebno od 10.1 🙂
Doduse, mene ta dilema ne muci odavno, ne koristim ni jedan ni drugi.
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.