Početak › Forumi › Linuks distribucije › OpenSuSE › Suse10 i firefox odrashe procesor, pluginovi u Operi, …
- This topic has 4 odgovora, 3 glasa, and was last updated 20 years, 3 months ranije by
Serijski.
-
AutorČlanci
-
14. maj 2006. u 4:58 pm #7374
Serijski
UčesnikOd kako sam preshao na cable, imam par problema (imao sam ih i ranije, ali sam više koristio win) :
– Kada u firefoxu 1.5 otvorim 20-tak tabova, i na svima brzo kliknem na jedno dugme pomocu ctrl+pgdwn (u pitanju je jedna Browser based MMORPG), procesor je opterećen 100% te FF secka i uspevam da kliknem tek na svaki peti tab… why?
Da li je Suse u pitanju, ili FF ili kombinacija ova dva ?– Opera mi pri paljenju prijavljuje ovo :
Opera encountered a problem during plug-in setup.
Plug-ins will not work properly.
Check your installation.Could not start plug-in executable ‘operamotifwrapper’.
/usr/lib/browser-plugins/operamotifwrapper-3
Please install Motif.Plug-in path
(Path can be modified in Preferences dialog)/home/rasta/.opera/plugins
/usr/lib/opera/plugins
/usr/lib/browser-pluginsNe mogu da otvorim flash stranice, iako sam instalirao flash player. Verovatno je samo potrebno nešto podesiti, ali nemam pojma šta 😳
14. maj 2006. u 5:28 pm #44259miroslav_joksimovic
UčesnikSto se firefoxa tice, ne cudi me nista. Ja sam na SuSE-u 10.0 bio poprilicno dugo i stalno mi je nesto bagovao, stalno, firefox narocito. Iako je sve bilo podeseno, on je stalno bagovao. Znaci, to sto ti je procesor opterecen 100% je sigurno zbog toga sto ti je otvoren toliki broja Tabova. Nije mi jasno sta ce ti toliko tabova, nije valjda da gledas 20 stranica u isto vreme?! 🙄
Sto se flash-a tice, nisi dobro instalirao FlashPlayer. Napravi putanju do direktorijuma kad instaliras flashplayer, imas u toku instalacije, sve ti samo pise, ti samo ukucaj da li hoces u /usr/lib/opera ili usr/lib/firefox, zavisi gde… 😉
14. maj 2006. u 5:34 pm #44260Serijski
Učesnikali zar ne mogu sad u operi da promenim putanju do plugina ?
a 20 tabova mi treba zbog što bržeg klikanja na jedno dugmence… igrica, kao shto rekoh
14. maj 2006. u 5:49 pm #44261popac
UčesnikOpera lepo radi sa gomilom tabova, što meni jako treba. E sad možeš da promeniš i stazu do plugina i sve bi trebalo da radi. Najbolje je da stavljaš negde u ~/.opera
14. maj 2006. u 8:01 pm #44262Serijski
UčesnikSredio sam, samo sam instalirao Open Motif i sredio malo putanje do pluginova … znao sam da je neshto prosto, samo mi je trebalo malo gurke :p
Hvala !
Da li je SUSE hardverski zahtevniji od dugih distroa ?? Od recimo Mandrive i sl.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.