Početak › Forumi › Linuks distribucije › OpenSuSE › Suse Linux 9.3 VPN? Internet??
- This topic has 9 odgovora, 4 glasa, and was last updated 20 years, 12 months ranije by
Bastard.
-
AutorČlanci
-
30. april 2005. u 2:03 pm #5273
shilja_pa
UčesnikPostovanje svima,
Instaliro sam od skoro Suse Linux 9.3 Professional.Podesio sam i instalirao sve za moje potrebe koriscenja ,osim za jedno…..pristup internetu.U pitanju je pristup internetu preko Wireless VPN konekcije (PAP) preko AP GENEKO 1790 na lokalni provajder.Pokusavao sam vise puta sa uputstvom na sajtu http://pptpclient.sourceforge.net/howto-suse-92 ali bez uspeha.
Problem je sto ne mogu nikako da pokrenem pptpconfig kako bi nastavio sa daljim podesavanjem. Molim za Pomoc savet ili slicno
Unapred zahvalan.1. maj 2005. u 12:02 am #27832Bastard
Učesnik1.Probaj da iskljucis firewall
control center—>yast2 modules —> security and users—> firewall
Ovo se odnosi na personal firewall (mislim njega iskljuci ne fw2)Dali ti radi ovaj ap na windowsu?
Jel ga neko konfigurisao (ap mislim) ?
Procitaj cd rom koji si dobio uz ap.Obicno kljucevi za enkripciju se upisuju u ap-u.
Kad kupis i ukljucis ap on je u ap modu i treba da ga prebacis u client mode i da skeniras network pa se prikacis na zeljenu network.
Ako network ima enkripcione kljuceve moras da ih upises tacno da bi se uopste povezao.
Kad se povezes na network postavi user name i password na ap-u.1. maj 2005. u 8:12 am #27833shilja_pa
UčesnikHi,
Acess Point WAP17490 radi na WinXp-u, trenutno sam i konektovan preko njega.Znaci klasika…bocnem utp kabal od AP u mreznu karticu(DLink 530TX),kreiram u Windows-u VPN konekciju,Unencrypted password (PAP),
user+password i na netu sam.
Zaboravih da kazem… u koliko to nesto znaci za olaksicu… dok nisam konektovan preko VPN… mogu da pristupim samo provajderovoj WEB prezentaciji sa FireFox-om na Linuxu, isto tako i sa explorerom na Windows-u. AP je setovan od strane provajdera tako da je cist CLIENT.
Probao sam iskljucivanjem Firewall-a ali nista.
Sinoc sam sve ispocetka ali sa novim paketima:
1. php-pcntl-4.3.11-1.i386.rpm
2. php-gtk-pcntl-1.0.1-3.i386.rpm
3. pptpconfig-20040722-7.noarch.rpmprilikom pokusaja instaliranja poslednjeg paketa “pptpcongif” prijavljuje mi conflict-a PPTPCONFIG REQURE USERMODE>=1.36
1. maj 2005. u 11:44 am #27834kmilos
UčesnikPa u onom HOWTO koji si postavio (usput los je link, fali “.phtml” na kraju) lepo pise da neke pakete moras instalirati sa “–nodeps” opcijom i posle to srediti u YaST-u. Pokusaj da pratis doslovno HOWTO.
5. maj 2005. u 9:13 pm #27835Anonimni
GostE napokon sam uspeo da startujem pptpconfig..podesio parametre ali mi izbacuje sledece:
Using interface ppp0pptpconfig: monitoring interface ppp0
Connect: ppp0 /dev/pts/4
PAP authentication succeeded
MPPE required, but MS-CHAP[v2] auth not performed.
Connection terminated.
pptpconfig: pppd process terminated by signal 10 (failed)
pptpconfig: SIGUSR1moze li pomoc bilo kakva????
19. avgust 2005. u 5:56 pm #27836Bastard
Učesnik🙁
I meni izbacuje to isto
Jel zna neko stoRadi se o tome da sam poceo da koristim neki net koji ima dhcp i vpn .
E sad server mi dodeljuje adresu za lan bez problema ali nemogu da uspostavim vpn tunel jer neznam tacno cime
Probao sam sa ovim programom ali imam isti izlaz u konzoli kao shiljaAko koristite wireless sa vpn zamolio bih vas da mi detaljnije opisete kako se podesava vpn konekcija.
Koristim suse 9.2
19. avgust 2005. u 6:25 pm #27837kmilos
UčesnikPa meni se čini iz ove poruke (ne koristim VPN, tako da je moguće da grešim) da je problem u ovome:
autentifikacija je izvršena pomoću PAP protokola, a da bi MPPE enkripcija mogla da radi potrebno je da je to bilo preko MS-CHAP[v2] protokola.
Znači, ili isključiti MPPE, ili ako je MPPE neophodna, zameniti PAP autentifikicaju sa MS-CHAP[v2].
Kako ćete to da izvedete — nemam pojma 🙂 jer kao što rekoh nikad nisam koristio ovaj klijent. Verujem da ćete iščačkati pravo mesto čitajući uputstva.
22. avgust 2005. u 5:59 am #27838Bastard
UčesnikE meni svarno treba pomoc oko ovoga
Potpuno sam odkacio vec nedelju dana na windowsu22. avgust 2005. u 1:38 pm #27839DeeMon
UčesnikMoras u pptp.conf iskljuciti “use mppe” tj. umesto yes staviti “no” inace nemozes koristiti vpn.I ja sam isto to pokusavao dok nisam na netu nasao resenje.PPTPconfig ima tu opciju ali ocigledno ona ne radi kako treba. 🙂
23. avgust 2005. u 12:48 am #27840Bastard
UčesnikEvo radi.Iskljucio sam rucno opciju u fajlu i sad radi 😆
Fora je u tome sto se .conf fajl zove options.pptp pa valjda zato ovaj gui nije mogao da iskljuci opciju (valjda) -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.