Početak › Forumi › Linuks › Opšte Linuks diskusije › suse ili yoper
- This topic has 6 odgovora, 5 glasova, and was last updated 21 years, 4 months ranije by
Mr_Pingvin.
-
AutorČlanci
-
22. april 2005. u 11:36 am #5203
madawc
UčesnikŠta da instaliram suse 9.2 ili suse 9.3 ili yoper 2.1?
22. april 2005. u 12:21 pm #27345kmilos
UčesnikSUSE svakako. Ja bih uzeo 9.3, bice i CD sa multimedia update-ima skoro.
Yoper sam bas skoro probao (doduse 2.2-pre izdanje, i to sa Gnomom) i jaaaako sam se razocarao prateci njihov sajt i forume. Yoper zajednica, iako entuzijasticna, je jako mala i veoma neefikasna i neozbiljna. Mislim da imaju dosta da nauce (od npr. Gentoo-a i Arch-a) i da rade na poboljsanju i zajednice i samim tim distribucije. Kako se sada krecu, probacu Yoper (mozda) ponovo tek kad stignu do verzije 4. 🙁
Init skripte i konfiguracioni fajlovi u Yoperu su u totalnom rasulu, i cim nesto krenes da menjas od onoga kako su ga developeri zapakovali, krene da puca po svim savovima. Prema tome, nije bas za neiskusne po mom misljenju, a i tada je eksperimentalan. Dodatnih paketa ima malo, a i ti sto su ukljuceni i prilozeni vidim ne prolaze skoro nikakvu kontrolu kvaliteta, a i cela distribucija se retko azurira.
22. april 2005. u 12:27 pm #27346Doole
UčesnikMa kakav bre Yoper stavis SuSE i uzivas. 😆
22. april 2005. u 1:35 pm #27347slaks
UčesnikMoj predlog, instaliraj i Yoper pa onda SuSE 9.3 ili obratno, probaj pa ko ti se vise svidja taj izaberi. 🙂
Mala napomena, za SuSE 9.3 nemas podrusku za mp3, Divx itd, pa ili ove pakete da skines sa neta (ima ih dosta) ili da porucis od sledece nedelje bice u linuxo klubi extra CD sa ovim paketima.
Moj predlog uzmi probaj Yoper, pa onda preci na SuSE ako ti se ne svidja 🙂
Pozdrav 8)
22. april 2005. u 6:44 pm #27348madawc
UčesnikVeč pola godine imam instaliran SUSE 9.2 i prelazim na SUSE 9.3, ali me samo informativno interesuje šta Vi mislite o Yoper linuksu, kojeg hvale na sajtu – mislim na njegovu brzinu.
Ali moram da priznam, da sam sa SUSE linuxom više nego zadovoljan. ali ponekad bi napravio jedan izled u druge distribucije – u vreme raspusta, jer mi treba kompjuter za školu da pišem pismene zadače u TeTexu.
22. april 2005. u 7:23 pm #27349slaks
UčesnikYoper nije loso, pogotovo zadnja verzija 2.2 i dosta je brz (licno probao), ali sve zavisi od ukusa, mislim dobijas na brzini u odnosu na SuSE ali sa druge strane SuSE dolazi sa puno novina pogotovo zadnja verzija 9.3 🙂
To sto ga hvale nemora da znaci nista, sve zavisi koga pitas i koji sajt posecuje, na nekom hvale SuSE na nekom Mandrivu na nekom trecem, neku drugu distribuciju ali sve to nije bitno, posto ipak ti odlucujes sta je najbolje za tebe. 🙄
Pozdrav 8)
5. maj 2005. u 8:47 am #27350Mr_Pingvin
Učesnikda je suse bar upola tolko brz kao yoper bilo bi stvarno super….
yoper je pisan od nule pa je zato tolko brz….ja sam ga koristio jedno vreme mada je jako tezak za namestanje….neke stvari o kojima ni nesanjas nisu namestene kako treba pa moze da pravi probleme…
Pa ja sam svoj yoper namestio i radi kao masinica… 😀 😀 😀 😀
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.