Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › SuSE i lucent drajveri [sređeno]
- This topic has 6 одговора, 4 гласа, and was last updated 21 years, 5 months раније by
duja.
-
АуторЧланци
-
19. јануар 2005. у 4:14 pm #4696
Moneo
УчесникImam jedno pitanje!
Podesio sam modem(Lucent)pod SuSE-om,i sve lepo radi,i lepo se konektujem putem kinterneta!Ali,odmah posle reseta moram da uradim jednu te istu stvar-non stop da kucam modprobe ltserial-sto ucitava drajver-ovo me nervira,pa mi recite sta treba da uradim da bi to bilo ucitano sa podizanjem sistema-ja sa probao sa /etc/modules.conf i to ubacivanjem ltserial,ali nista-znam da treba nesto u etc ili gde vec,ali ne znam sta-nema ni fajla modprobe.preload,kojeg je bilo u MDK,ali to zavisi i od distro-a,zar ne!
Help!
Drajver je lt modem-8.31a8 sa SuSE-ovog diska!
Hvala unapred!
CU!
Heavy Metal rules!19. јануар 2005. у 4:34 pm #24041kmilos
УчесникPokusaj da dodas
alias /dev/modem ltserial
alias char-major-62 ltserial
alias /dev/ttyLT0 ltserialu /etc/modprobe.conf.local
Kao sto ti vec jednom rekoh, http://forums.suselinuxsupport.de/ je super za SUSE, nemoj da te mrzi da malo vise pretrazujes Internet 😆
19. јануар 2005. у 10:11 pm #24042Doole
УчесникSeleuk ako ti je SuSe 9.2 pogledaj ovaj post:
http://www.linuxo.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3146&highlight=kod mene SuSE i lucent ovako rade odlicno.
20. јануар 2005. у 3:08 pm #24043Moneo
УчесникZdravo!
Probao i sa modprobe.conf.local i modules.conf,kao i ono sto je rekao Doole-sa /etc/rc.d/rc-tu nigde nisam video sekciju modprobe,pregedao sam nekoliko puta,uzeo i find u pico-u,ali nista!
Jok pa jok!
Sta treba da uradim da bi mi modul bio ucitan sa podizanjem-ide mi na k…c da non stop kucam modprobe ltserial!
Hvala unapred!
P.S. Net sljaka ok,sve je u redu,koristim kinterent i SuSE 9.2 pro!20. јануар 2005. у 3:57 pm #24044kmilos
УчесникPa je l’ postoji uopste /dev/ttyLT* i da li je linkovan na /dev/modem? Mozda nije ttyLT0 u modprobe.conf.local
modules.conf se vise ne koristi na modernim distribucijama, a /etc/rc.d/rc ne valja dirati, za tvoje izmene se koristi /etc/rc.d/boot.local, pa pokusaj da obacis ona dva Doole-tova reda tu
Btw, trebalo bi da azuriras te drajvere jer je izgleda bilo nekih sigurnosnih propusta. Mozda su i instalacionu skriptu poboljsali, ko zna?
20. јануар 2005. у 5:46 pm #24045Moneo
УчесникSredjeno!
Upalilo je ono sa /etc/rc.d/boot.local,tu sam dodao “modprobe ltserial”,vec je sve bilo linkovano!
Radi!
Inace verzija drajvera 8.31a8 je prednajnovija,popravljene su mnoge greske iz prethodne verzije,a najnovija je 8.31a9!
Hvala jos jednom!
CU!
Heavy Metal rules!30. март 2005. у 8:23 pm #24046duja
Учесникdaj link
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.