Početak › Forumi › Linuks distribucije › OpenSuSE › SuSE 9.3 Pro – Update
- This topic has 16 odgovora, 7 glasova, and was last updated 20 years, 10 months ranije by
ivanb.
-
AutorČlanci
-
27. maj 2005. u 1:47 pm #28799
jboban
UčesnikJa sam namestio prvo direktorijum i386/update/ pa u njega iskopirao direktorijum 9.3 sa update DVD-ja
Ja još uvek ovo nisam uspeo da rešim 😥
Kod mene, na update DVD-u postoje direktorijumi i586, i686 i noarch, što je struktura koja se nalazi ispod rpm direktorijuma. U istom nivou sa rpm, treba da postoji direktorijum patches, kako je to na ETF mirror sajtu, a koji ja nisam dobio na update DVD-u.
Koja je tačno struktura tvog DVD-a?
Da li je direktorijum patches neophodan? Ako jeste, moraću da ga skinem sa ETF mirror-a, uradim sinhronizaciju sa update fajlovima sa DVD-a koji imam, a za sve to Tomaji ispostavim račun jer mi je poslao nekompletan i neupotrebljiv update DVD 8)
xphreak, možeš li da mi pošalješ mail-om tvoj patches direktorijum koji je oko 140 kB?27. maj 2005. u 1:57 pm #28800kmilos
Učesnik@jboban
Mozda patches nije nephodan, xphreak ga ne spominje. Pokusaj da napravis strukturu kao na mirror-u, npr. /suse/i386/update/9.3/rpm/ i tu smesti i586/ i686/ i noarch/. Onda u YOU-u mislim da treba da mu das /suse kao putanju.P.S. Sad sam se setio jos jedne jednostavne varijante: napravi samo dir /suse/i386/update/9.3/rpm/ i tu montiraj DVD!
27. maj 2005. u 8:32 pm #28801xphreak
UčesnikKod mene je struktura direktorijuma na DVD-u sledeca:
i386->update->9.3->deltas
->patches
->patches.obsolete
->rpm
->scriptsOtvorim YAST, zatim Patch CD Update.
Podesim: Installation source -> User defined location
New Server -> Directory, za path upisem path to moutovanog DVD-a (kod mene je /media/SUSE9_3Update/), pa se u Location delu ispise dir:///media/SUSE9_3Update/
Kada zatim pritisnem Next,ispise Retrieving information about new updates, i da mi listu updateova koji se nalaze na DVD-u.27. maj 2005. u 9:33 pm #28802jboban
UčesnikJa nemam tu strukturu već samo i586, i686 i noarch. Takav DVD sam dobio.
Medjutim, danas sam sa mirror-a skinuo patches direktorijum, namestio ga u istom nivou sa rpm, a sve to ispod i386/update/9.3. Onda sam mount-ovao DVD na /home/jboban/i386/update/9.3/rpm i ostatak uspešno uradio kroz Yast Patch CD Update uz nekoliko skip-ova.
Još jedan problem je rešen 🙂
Hvala svima na pomoći.28. maj 2005. u 7:27 am #28803xphreak
UčesnikAko hoces posalji mi tvoju adresu na [email protected], pa mogu da ti narezem DVD koji sam ja namestio da probas sa tim da odradis updateovanje …
29. jun 2005. u 4:05 pm #28804MisterNo
Učesnike bash sam hteo nekog da pitam, sta ima na tim diskovima?
rpm -Uvh *
vrlo jednostavno
2. oktobar 2005. u 2:07 pm #28805ivanb
UčesnikDrugari !
Stanje je ovakvo : Apsolutna sam neznalica, imam instaliran suse 9.3. Naravno ne radi mi internet jer je modem intel 536ep, kupio sam DVD multimedia update za suse9.3 koji ne mogu da instaliram. Procitao sam i probao skoro sve sto ste komentarisali, i stao kod predloga da napravim direktorijum /suse/i386/update/9.3/rpm/ i tu da montiram DVD ako montiranje znaci presnimavanje sadrzaja DVD-a u direktorijum. Vidim da je resenje skidanje patches direktorijuma sa mirrora,” namestanje u istom nivou sa rpm, a sve to ispod i386/update/9.3″.
Dakle problem je sledeci ; trazio sam po forumima objasnjenje, ako je neko vec pisao o tome ,ali nisam mogao da ga nadjem, pa vas molim objasnjenje korak po korak.Sta je to mirror? Ako je sajt, koji je to sajt? Da li mogu sa win-om da skinem potreban direktorijum posto mi net na susetu ne radi. Sta znaci namestanje u istom nivou sa nekim direktorijumom?Inace sadrzaj DVD-ja je sledeci:
f/
-deltas
-patches.obsolete
-scripts
-patches
-rpm
pa onda u rpm-u stoji
-i586
-i686
-noarch
-src
-x86_64
Dakle, ja forume mogu da citam dok mi oci ne ispadnu . Neki pojmovi moraju da mi budu jasni da bih mogao da nastavim sa borbom.
Unapred hvala!!!!
😀 -
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.