Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › SuSE 9.3 ne inicijalizuje miša
- This topic has 11 одговора, 5 гласова, and was last updated 21 years, 2 months раније by
jboban.
-
АуторЧланци
-
9. јун 2005. у 12:09 am #5506
jboban
УчесникKod prijatelja na SuSE 9.3 miš ne funkcioniše posle starta, nego se svaki put tastaturom mora otići u Yast, pa Hardware i samo ući u Mouse za izbor miša i on odmah proradi. Setovan je pravilno IntelliMouse on PS/2, a probao sam i psaux PS/2 mouse.
Rekao bih da neki servis nije pokrenut, a da ga pokrene Yast, ali koji? 😕
Inače u log fajlovima ne piše ništa čudno, a ni po inicijalizacionim i config fajlovima, koliko sam video…9. јун 2005. у 9:53 am #29417mtm76
Учесникvidi je ti učitan modul psmouse… ako nije probaj
modprobe psmouse
pa ako proradi, stavi to u rc.local… ili gdje već više voliš…10. јун 2005. у 7:14 pm #29418jboban
Учесникvidi je ti učitan modul psmouse…
Kod mene taj modul ne postoji 🙁
Kod prijatelja je potpuno isti SuSE 9.3 što znači da ga ni on nema.
Kako uopšte znati koji modul se koristi za koju periferiju osim po logičnosti naziva? U Yast-u u Hardware Information miša i ne vidim.10. јун 2005. у 9:51 pm #29419Off-Topic
УчесникZaboravi Yast, obidji /etc/X11/xconfig i vidi na shta ti se mish kachi u InputDevices
probaj sa /dev/psaux ili /dev/mouse, drajver za misha bi trebao da ti u samom kernelu, mozda ako je na USB, trebao bi ti usb-hid modul ili tako neshto.Probaj sa Ctrl+Alt+F1, pa mu tamo isprobavaj razlichite kombinacije, mozda jedostavno kao user nemash ovlashcenja nad /dev/mouse ili…, meni je uspevalo, da i poshto u X-u stojim na login prozoru, a na tty0 menjam parametre za misha, da poshto ubodem pravi device, mish proradi i na tty7, tj. u vec podignutom X-u.
13. јун 2005. у 6:50 pm #29420jboban
УчесникZaboravi Yast, obidji /etc/X11/xconfig i vidi na shta ti se mish kachi u InputDevices
Ovo piše i kod njega i kod mene:
Section “InputDevice”
Driver “mouse”
Identifier “Mouse[1]”
Option “Buttons” “5”
Option “Device” “/dev/input/mice”
Option “Name” “ImPS/2 Generic Wheel Mouse”
Option “Protocol” “explorerps/2”
Option “Vendor” “Sysp”
Option “ZAxisMapping” “4 5”
EndSectionJoš uvek nemam ideju zašto ne radi dok se ne udje u Yast 🙁
13. јун 2005. у 8:33 pm #29421Doole
УчесникEvo kako je kod mene na gentoo.Mozda ti nesto pomogne.
Section “InputDevice”
Identifier “Mouse1”
Driver “mouse”
Option “Protocol” “IMPS/2”
Option “Device” “/dev/mouse”
Option “MinY” “15372”
EndSection13. јун 2005. у 8:53 pm #29422Off-Topic
УчесникObrati paznju na Device
13. јун 2005. у 9:49 pm #29423Stator
УчесникE samo da se i ja prijavim da imam identican problem koji ne mogu da resim. Probacus ada ovo sto ste rekli pase cujemo sutra..
14. јун 2005. у 6:48 am #29424Stator
УчесникSection “InputDevice”
Driver “mouse”
Identifier “Mouse[1]”
Option “ButtonNumber” “7”
Option “Buttons” “7”
Option “Device” “/dev/mouse”
Option “Name” “Microsoft 5-Button Mouse with IntelliEye(TM)”
Option “Protocol” “imps/2”
Option “Vendor” “Sysp”
EndSectionOvako je kod mene a ne radi pri strat up-u samo da pomenem da mis vezan na USB.
14. јун 2005. у 5:46 pm #29425Off-Topic
УчесникDali ti lsmod vraca red u usbcore usb-ohci usb-uhci usb-mouse ili neshto slicno, ako nema probaj probaj da ih uchitash sa modprobe [ime_modula], josh neshto, pogledaj da li u BIOS-u imash Assign IRQ for USB.
-
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.