Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › SuSE 9.3-kodeci i pitanja!
- This topic has 7 одговора, 3 гласа, and was last updated 21 years, 1 month раније by
kmilos.
-
АуторЧланци
-
20. јул 2005. у 2:09 pm #5776
Moneo
УчесникZdravo!
Imam par pitanja
Prvo da napravim mali uvod…
Instalirao sam SuSE 9.3 Proffesional i odusevio se-skoro sve radi sjajno i sve je prepoznato bez problema,YaST primetno brze radi nego u verziji 9.2,takodje je i sve brze nego u verziji 9.2,odlican izbor programa na 5cd-ova,…itd.Takodje,najnoviji KDE me je oborio s nogu-stvarno je sjajan……
Stvarno-ako ovi iz Novella/SuSE-a nastave ovako,dobicemo najbolji linux-desktop,koji ce lako presisati Win!
Svaka im cast,samo da kazem…..
Anyway,da predjem na stvar,posle ovih hvalospeva…..
Interesuje me sta treba da skinem sa neta da bi mogao da gledam filmove(divX) i slusam mp3!
Nasao sam na sajtu mplayer-a paket kodeka-essential(oko 9 MB)-pise da su tu svi kodeci koji su potrebni za linux(tu je i win32 kodek),pa me interesuje da li je to ono sto trebam da skinem!
Takodje sta treba da skinem(po mogucstvu RPM paketi) da bi mogao da slusam mp3 preko amaroK-a i XMMS-a!
Moram tacno da znam,jer sve ovo tezi nekoliko(tacnije 7-8 MB),a ja imam budjavih 56K(doduse imam hardverski modem :-))
Hvala unapred!
CU!
Heavy Metal rules!20. јул 2005. у 4:26 pm #31460xphreak
УчесникAko vec imas 56K sto ne narucis update DVD za SUSE pa ne moras da se smaras na netu ?
20. јул 2005. у 7:16 pm #31461kmilos
Учесник@Seleuk
Baš mi je drago što si se oduševio i što si to podelio sa nama. Ali to i dalje ne opravdava činjenicu da je trebalo da pretražiš forum i našao bi nekoliko niti sa ovom tematikom sa već postavljenim interesantnim linkovima. Mislim da nisi više zelen. 😳21. јул 2005. у 2:23 pm #31462Moneo
Учесник@xphreak-ahmmmm…..pa nemam DVD-imam “samo” obican cd rezac 😀 😀 😀
@milosk-priznajem,lenj sam….Anyway,nasao sam na netu sve sto mi treba,samo da uplatim vreme kod verat-a i download moze da pocne 😀
CU!
Heavy Metal rules!4. август 2005. у 10:39 pm #31463Moneo
УчесникZdravo!
Mozda deluje smesno,ali stvarno ne znam koji RPM paket treba da skinem da bi mogao da slusam mp3 preko amaraK i xmms-a!
Ako je lame-codec-onda ga vec imam!
Za divX znam sta treba!
CU!
Heavy Metal rules!4. август 2005. у 10:53 pm #31464xphreak
УчесникPogledaj ovaj forum
http://forums.suselinuxsupport.de/lofiversion/index.php/t14454.html
imas deo gde pise:
————————–
Filename: k3b-mad.rpm
Label: MP3 support for k3bFilename: mad-32bit.rpm
Label: An MPEG audio decoder libraryitd…
————————–6. август 2005. у 9:48 am #31465Moneo
УчесникSkinuo sam multimedia pack 1(840kb) i mp3 fercera lepo…..
Thanks 🙂
E sad me interesuje sta treba da skinem(i gde) da bi amaroK mogao da koristi gstreamer i xmms engine-jer imam ponudjene samo sugavi arts i neki ubogi akode gde nemam equilizer(zvuk je primetno losiji u odnosu na xmms),pa da zaboravim na xmms za sva vremena 🙂
Hvala unpred!
CU!
Heavy Metal rules!6. август 2005. у 11:09 am #31466kmilos
Учесник@Seleuk
amarok-xine i amarok-gstreamer? 😳Ali dakle stvarno nemaš opravdanje za nepretraživanje foruma 😉
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.