Početak › Forumi › Linuks distribucije › OpenSuSE › SuSE 9.3 i Kopete messenger ( sredjeno )
- This topic has 10 odgovora, 4 glasa, and was last updated 20 years, 7 months ranije by
miroslav_joksimovic.
-
AutorČlanci
-
21. decembar 2005. u 10:19 pm #6677
miroslav_joksimovic
UčesnikLjudi, kako da namestim MSN na Kopete messengeru, stalno mi izbacuje kako je pogresan paasword a nije? ICQ i Yahoo rade bez problema a ovo djubre nece pa nece.
Ukljucim Bilija ( windows ) cisto da probam da li je servis u funkciji, ono radi. Opet odem u Suse i nece, ima li neko neku predstavu kako da to sredim?
podesio sam ga kako treba ali opet sipak. ranije mi je radilo bez problema ali sad kad sam ga ponovo instalirao, nece pa nece.
Hvala Vam unapred!!!
22. decembar 2005. u 4:21 am #38575negovan_s
UčesnikKod mene se isto pojavljivalo al na MDK a na SuSE mi radi bez problema.
Pokusaj kad napravis nalog da restartujes masinu pa tek onda da pokusas da se povezes sa MSN.22. decembar 2005. u 8:58 am #38576miroslav_joksimovic
UčesnikNa MDK je klasika. Nije htelo ni tako. Ali, uspeo sam da ga sredim. Vratio sam Debian, sad radi. Extreman slucaj, sta da se radi…
22. decembar 2005. u 2:38 pm #38577bp21000
UčesnikAjde da i ja dodam svoje iskustvo po ovoj temi:
Kopete mi lepo radi sa ICQ i MSN protokolima na SuSE 10.0.
Međutim, ja sam mnogo više navikao na Gaim i njega po navici redovno koristim. A sa Gaimom je interesantna stvar: kad instaliram paket za 10.0, onda sve lepo radi osim što nema nikakvog zvuka u Gaimu. A kad instaliram paket kompajliran i zapakovan za SuSE 9.3, on radi savršeno.
Mislim da se ove brljotine javljaju zbog propusta (slučajnih ili namernih – procenite sami) onih ljudi koji su pakovali RPM pakete.
A ja se ponekad pitam kako bi trebalo označavati ovaj SuSE koji imam na mašini. Po kernelu – to je 2.6.13-15.7-default (SuSE 10.0), ali bi se po sastavu paketa koje sam u njega strpao mogao zvati recimo – SuSE 9.1/2 ili možda 9.5. Jer ovde ima paketa i od 9.3 i od 10.0 verzije.
U svakom slučaju, ovaj moj SuSE veoma stabilno radi od 29.05 2005, kada sam instalirao 9.3 verziju. Od tada sam samo radio update i patchiranje preko YOU, a imao sam samo sitnijih i relativno lako rešivih problema sa pojedinima aplikacijama.
Ukratko, sasvim dovoljno da budem apsolutno zadovoljan.
22. decembar 2005. u 2:39 pm #38578bp21000
UčesnikAjde da i ja dodam svoje iskustvo po ovoj temi:
Kopete mi lepo radi sa ICQ i MSN protokolima na SuSE 10.0.
Međutim, ja sam mnogo više navikao na Gaim i njega po navici redovno koristim. A sa Gaimom je interesantna stvar: kad instaliram paket za 10.0, onda sve lepo radi osim što nema nikakvog zvuka u Gaimu. A kad instaliram paket kompajliran i zapakovan za SuSE 9.3, on radi savršeno.
Mislim da se ove brljotine javljaju zbog propusta (slučajnih ili namernih – procenite sami) onih ljudi koji su pakovali RPM pakete.
A ja se ponekad pitam kako bi trebalo označavati ovaj SuSE koji imam na mašini. Po kernelu – to je 2.6.13-15.7-default (SuSE 10.0), ali bi se po sastavu paketa koje sam u njega strpao mogao zvati recimo – SuSE 9.1/2 ili možda 9.5. Jer ovde ima paketa i od 9.3 i od 10.0 verzije.
U svakom slučaju, ovaj moj SuSE veoma stabilno radi od 29.05 2005, kada sam instalirao 9.3 verziju. Od tada sam samo radio update i patchiranje preko YOU, a imao sam samo sitnijih i relativno lako rešivih problema sa pojedinima aplikacijama.
Ukratko, sasvim dovoljno da budem apsolutno zadovoljan.
25. decembar 2005. u 9:44 pm #38579miroslav_joksimovic
UčesnikNaravno, nista nisam uspeo da uradim. Zbog toga sam bio spreman da formatiram hard jer sam zaista svaku kombinaciju pokusavao ali nista. A taj MSN mi je skoro pa neophodan ili bolje reci neophodan. Format je resio problem iako uopste nisam ocekivao jer sam pomislio kakve veze ima formatiranje sa tim sto password prijavljuje kao pogresan…
Hvala ljudima koji su zeleli da mi pomognu!!!
25. decembar 2005. u 11:02 pm #38580DVSoftware
Učesnikzar nije bilo lakshe obrisati konfiguracioni folder od kopetea? kod linuxa je bash ovo dobro, ako sjebesh neki program, samo obrishesh konfiguraciju iz home i vozi. ne pamtim kada sam zadnji put formatirao (dobro osim kada sam instalirao gentoo)
27. decembar 2005. u 3:47 pm #38581miroslav_joksimovic
UčesnikNe brini, i to sam bio uradio ali tropa. Prvo sam to bio uradio pa tek onda sam se prepustio formatiranju. Nakon negativnog efekta toga, usledili je mucno podizanje sistema od pola sata ali sta da se radi…
Hvala ti prijatelju u svakom slucaju… POZDRAV
27. decembar 2005. u 3:47 pm #38582miroslav_joksimovic
UčesnikNadam se da nece sad biti problema posto on cas radi a cas ne radi… Ako bude, vracam se na Debian ali zauvek posto me tamo sluzio extra. POZDRAV
27. decembar 2005. u 8:52 pm #38583DVSoftware
Učesnikmicrosoft chesto menja protokol, tako da bi verovatno problem reshio update kopete-a
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.