Početak › Forumi › Linuks distribucije › OpenSuSE › Suse 9.2 VS pppd
- This topic has 5 odgovora, 2 glasa, and was last updated 21 years, 5 months ranije by
AuReUs_ReCtoR.
-
AutorČlanci
-
24. mart 2005. u 8:06 pm #5038
AuReUs_ReCtoR
UčesnikHmz sledetji mi prob:
Imam wifi koji je povezan:
PC – lan karta – utp – ap – antena – ap (provajder)Znaci, po read me file-u sve konfigurisem kako treba, gledao sam i probleme koji su mogutji, sve je i to ok…
(samo nisam probao da prebacim ono, mrezu iz 100 na 10 mbit/s)I kad idem preko konzole da se konektujem, krene nesto tipa neke hiroglife Smile da mi ispisuje i pukne i ispise nesto tipa faild /dev/null …
A kad idem preko gui-a onda kao pocne da se povezuje i ping timeout …Na win-u nemam problema, poveze se bez prob.
E sad.. neko mi rece da mozda i provajder ne dozovljava neki sistem unix-a , bla,bla.. ne kapiram tacno sta …
Ovaj, jel imao neko slican prob. i jel zna u cemu je caka?
vetj danima vodim “rat” s` oviim…Upared Hvala.
24. mart 2005. u 8:07 pm #26164AuReUs_ReCtoR
UčesnikBio sam u mogutjnosti da pokusam jos par puta i evo zapisao sam greske:
[code]Error starting connection: TIMED OUT /user/bin/adsl-start line: 191: 8846 terminated $connect “$@”>/dev/null/2>&1[/code]I evo pppoe_debug
25. mart 2005. u 7:01 pm #26165AuReUs_ReCtoR
Učesnikand? 😕
🙁
27. mart 2005. u 1:48 pm #26166AuReUs_ReCtoR
Učesnikhmz, evo novosti 😀
probao sam pppoe -A -I eth0
i izbaci mi sve ok:rector:~ # pppoe -A -I eth0
Access-Concentrator: Beomedicina
Service-Name: Beograd
AC-Ethernet-Address: mac_adresuI onda sam probao:
rector:~ # pppd tty `pppoe -I etho` name user_name debug nodetach
pppoe: ioctl(SIOCGIFHWADDR): Session 0: No such device
~}#�}!}!} }4}”}&} } } } }%}&}%}8}’}”}(}”>~~}#�}!}!} }4}”}&} } } } }%}&}%}8}’}”}(}”>~~}#�}!}!} }4}”}&} } } } }%}&}%}8}’}”I ove znakove mi izbacuje do besvesti ….
Znaci vise ne znam ni sta da pokusam, stvano mi ide na piiip…
27. mart 2005. u 2:00 pm #26167kmilos
Učesnikrector:~ # pppd tty `pppoe -I etho` name user_name debug nodetach
Mozda treba da pokusas sa “eth0” (nula) umesto “etho”? (ako si dobro prepisao tj.)
Mislim da malo ljudi ima iskustva sa PPPoE-om, zato ti se niko ne javlja. Ja ne znam nista, ali u onom logu sto si ostavio na svom sajtu mi se cini da imas negde virtualni interfejs eth0:1, i nesto nisam bas siguran da on treba da postoji?
27. mart 2005. u 7:49 pm #26168AuReUs_ReCtoR
Učesnikznam, video sam da sam pogresio 😀
ovaj, probao sam i sa 0 i nista… onda kao pokusava da se poveze i nista, izbaci mi kao da ne prepoznaje komandu i izlista mi mogutje komande 🙂
weird 🙂 mada…. ova komanda je prava sigurno …sta znam … na kraju se vratjam na verat, jer nema vajde od tehnikoma …
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.