Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › SuSE 9.2 i net
- This topic has 6 одговора, 2 гласа, and was last updated 21 years, 4 months раније by
jboban.
-
АуторЧланци
-
9. мај 2005. у 11:24 pm #5321
jboban
УчесникS obzirom da na SuSE 9.3 moj Intel 536EP (čak zamenjen novim, istim, za svaki slučaj) nije hteo da proradi, vratio sam se na SuSE 9.2. Uspešno sam instalirao drajver, ali prilikom pokušaja konekcije iskače sistemski prozor u kome piše:
linux kernel: Disabling interrupt #10
Inače, ovo je upravo IRQ mog modema. Od tog trenutka, tastatura postaje zaglavljena i jedini spas je reset, i to hardverski… Šta dalje?
10. мај 2005. у 12:18 am #28158kmilos
УчесникPa kako ti je pre radilo? Nesto si menjao? Rezervisao IRQ u BIOS-u?
Elem, pokusaj da dignes linux sa pci=noacpi, ili noacpi, ili acpi=off opcijama…
A sto nije hteo da ti radi na 9.3, jesi pokusavao SUSE-tove drajvere ili kompajliranje iz izvornog koda?
10. мај 2005. у 9:53 am #28159jboban
УчесникPa kako ti je pre radilo? Nesto si menjao? Rezervisao IRQ u BIOS-u?
Ne. Nikad nije ni radio. SuSE 9.2 sam vrlo kratko koristio i prešao na 9.3.
Elem, pokusaj da dignes linux sa pci=noacpi, ili noacpi, ili acpi=off opcijama…
Probaću još i to, mada mislim da mi je noacpi već uključeno.
A sto nije hteo da ti radi na 9.3, jesi pokusavao SUSE-tove drajvere ili kompajliranje iz izvornog koda?
Pokušao sam sve, bukvalno sve! Prvo sam njegovim originalnim drajverima, pa kompajlirao skinute sa Intel-ovog sajta, jednu verziju, drugu, petu, pa patch-ovao ona dva fajla i neće. KInterent samo na kratko izbaci munju, pokuša i odustane. Probao sam sa kppp, wvdial, minicom kao terminal, ali se modem ne odaziva. Instalacija drajvera i prodje, ali računar ne komunicira sa modemom…
10. мај 2005. у 3:14 pm #28160jboban
УчесникElem, pokusaj da dignes linux sa pci=noacpi, ili noacpi, ili acpi=off opcijama…
Pokušao i radi! 😆
Koristio sam acpi=off koja potpuno isključuje acpi, a pokušaću i sa manje restriktivnom pci=noacpi opcijom. Inače, ovaj Intel 536EP radi odlično (kad radi).
P.S. Sledeće sto ću uraditi je ponovo SuSE 9.3 sa istom opcijom 8)
Što bi rekao Marija Bećković: Ćeraćemo se još…10. мај 2005. у 3:31 pm #28161kmilos
УчесникSamo napred i javi rezultate, verovatno ce biti od interesa i drugima.
pci=noacpi bi trebalo takodje da radi jer dozvoljava barem neku acpi funkcionalnost, jedino preskace acpi sistem za dodeljivanje irq-a pci uredjajima, sto je mislim tacno ono sto ti treba…
10. мај 2005. у 9:27 pm #28162jboban
УчесникSamo napred i javi rezultate, verovatno ce biti od interesa i drugima.
Probao sam upgrade SuSE 9.2 na 9.3 i modem više ne radi 🙁
Pokušao sam ponovo sve one drajvere za 9.3, patch-eve i sl. i neće.
Da li je iko uopšte uspeo da natera Intel 536EP modem da radi na SuSE 9.3?11. мај 2005. у 3:33 pm #28163jboban
УчесникProbao sam upgrade SuSE 9.2 na 9.3 i modem više ne radi 🙁
Pokušao sam ponovo sve one drajvere za 9.3, patch-eve i sl. i neće.
Da li je iko uopšte uspeo da natera Intel 536EP modem da radi na SuSE 9.3?Danas sam kupio eksterni Fax Modem 56K Sweex, Intel Ambient, Serial (RS232) External HARD, napravio KInternet konekciju korsteći /dev/ttyS0 kao uredjaj (ili se može linkovati na /dev/modem pa to koristiti) i SuSE 9.3 je uspostavio Internet vezu 😆
Inače, na jednom drugom računaru, na Mandrake 10.1, sam uradio kompajliranje modem drajvera za Intel 536EP, dobio grešku da PM_SAVE_STATE nije definisano, stavio to pod komentar, ponovio kompajliranje, instalirao modem i to radi. Doduše, verzija kernela je 2.6.8. 🙄
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.