Početak › Forumi › Linuks distribucije › OpenSuSE › SuSE 10.1 Kodek problem !!!
- This topic has 16 odgovora, 8 glasova, and was last updated 19 years, 7 months ranije by
Mico.
-
AutorČlanci
-
15. jun 2006. u 9:56 pm #7490
ivanovic
UčesnikKodeci??? Xine nece da radi !!!
Zasto, kako, na koje nacine , podesavanje, ……………zaasto?
Koji kodeci?
Gde ih naci?
Po kom redu ih instalirati?———————–
Ma, necu ga vracati na desetku zbog shugavih kodeka………
———————————————————–RADI EXTRA BRZO I DALEKO BRZE OD DESETKE!!!
15. jun 2006. u 10:15 pm #45151miroslav_joksimovic
UčesnikGuster kad ne bi zajebavao pa to ne bi ni bio guster, zar ne?!
Ako packman i rpm.pbone.net ne mogu da ti obezbede pakete koji ti trebaju, ne preostaje ti nista da skines MPlayer i da ga koristis kao default player, jbg. MP3 radi u Amaroku, XMMS ne radi sto nije nista novo.
Ma, opsti utsici su sranje, samo sto je brz, to je tacno!!!
16. jun 2006. u 12:03 pm #45152maiden
UčesnikImam i ja isti problem.Skinuo sam vec sve kodeke koje sam pronasao i nista.I skinuo sam mplayer i neznam kako da instaliram (kad nije rpm file 🙁 ).Ako si pronasao kodeke molim te javi mi ;).
16. jun 2006. u 2:12 pm #45153Mr_Pingvin
Učesnikimaš ovde kodeke http://packman.links2linux.org/download.php?t=b&id=22422
A ovde xine koji moraš zameniti.. http://packman.links2linux.org/download.php?t=b&id=20252
Još skineš speex http://packman.links2linux.org/download.php?t=b&id=18970 da bi zadovoljio zavisnosti, uzmeš lepo kaffeine koji dolazi na diskovima i na amaroku staviš xine engine i sve je rešeno.. Jedino je frka skinuti 30 Mb preko dialup-a..
16. jun 2006. u 2:12 pm #45154ivanovic
UčesnikImam i ja isti problem.Skinuo sam vec sve kodeke koje sam pronasao i nista.I skinuo sam mplayer i neznam kako da instaliram (kad nije rpm file 🙁 ).Ako si pronasao kodeke molim te javi mi ;).
—————————
Evo jednog linka http://susediary.blogspot.com/2006/05/fresh-start-and-fresh-approach.html , upravo radim na tome da resim problem.
Nadam se uskoro!!!
A, kodeke imam a i Mplayer koji nece da se implementira.
———————————————————————————————16. jun 2006. u 3:22 pm #45155maiden
UčesnikHvala.A zasto neradi avi nijedan file?Skinuti mi nije problem ni 100mb samo neka mi radi ako znas please help.
16. jun 2006. u 6:42 pm #45156Moneo
UčesnikSta god skidali,skoro potpuno je nepotrebno skidati win32 codece….
ffmpeg i xvid su sasvim dovoljni za sve filmove u divX i DVD formatu koliko sam ja video-a skupa ne zauzimaju vise od par MB….
Koliko ja znam imaju i RPM paketi na Packman-u
Jedino sto je coveku potrebno od proprietary codec-a su real i quicktime kodeci koji se nalze u vec pomenutom win32 paketu zajedno sa jos gomilom kojekakvih kodeka koji vam uglavnom nece u zivotu trebati,tipa WMV…
Quicktime cete dobiti tako sto cete instalirati libquicktime od stotinak kb koji je takodje prisutan na Packman-u,a Real codec imate na sajtu Mplayer-a kao i upustvo za instalaciju-tezi oko 700kb…
Eto svega sto je potrebno za gledanje filmova,a s obzirom da sve to skupa zauzima malo,znacice i ljudima koji imaju dial-up…
PoZ!16. jun 2006. u 7:26 pm #45157miroslav_joksimovic
UčesnikSta god skidali,skoro potpuno je nepotrebno skidati win32 codece….
ffmpeg i xvid su sasvim dovoljni za sve filmove u divX i DVD formatu koliko sam ja video-a skupa ne zauzimaju vise od par MB….
Koliko ja znam imaju i RPM paketi na Packman-u
Jedino sto je coveku potrebno od proprietary codec-a su real i quicktime kodeci koji se nalze u vec pomenutom win32 paketu zajedno sa jos gomilom kojekakvih kodeka koji vam uglavnom nece u zivotu trebati,tipa WMV…
Quicktime cete dobiti tako sto cete instalirati libquicktime od stotinak kb koji je takodje prisutan na Packman-u,a Real codec imate na sajtu Mplayer-a kao i upustvo za instalaciju-tezi oko 700kb…
Eto svega sto je potrebno za gledanje filmova,a s obzirom da sve to skupa zauzima malo,znacice i ljudima koji imaju dial-up…
PoZ!Da su samo ovi dovoljni na Suse-u ne slazem se jer nece da radi samo sa njima kako valja, znam iz iskustva sa Suse-om. Slika je ravna qrcu samo sa njima, veruj mi. Guster jebe sve koji ga koriste do bola!!! Moras nazalost instalirati sva ova sranja ako hoces da ti to bude cakum-pakum da radi. Ali, kao sto vidim, ni ovi kodeci ne rade kako valja, bar kod mog prijatelja ne rade a sve je skinuo za 10.1 i pratio sve kao po p.s-u…
16. jun 2006. u 8:14 pm #45158Moneo
UčesnikEh al je proborljiv taj SuSE-kao da vise voli proprietary kodeke…
Meni na Ubuntu-u i Slack-u sa navedenim kodecima sve sljaka prosto savrseno….
Kao sto rekoh-to je bar na ovim distroima sasvim dovljno,a i kvalitetno16. jun 2006. u 8:50 pm #45159Enhancer
Učesnikftp://ftp.fu-berlin.de/unix/X11/multimedia/MPlayer/releases/codecs/all-20060611.tar.bz2
Raspakuj u /usr/lib/win32
Ove kodeke koristi mplayer, kaffeine (xine), …
Sa njima definitivno sve radi.
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.