Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › OpenSuSE › subtitle zamrzava xine
- This topic has 8 одговора, 5 гласова, and was last updated 20 years, 5 months раније by
jovir.
-
АуторЧланци
-
10. март 2006. у 1:08 pm #7124
gagi
УчесникInstalirao sve neophodne kodeke, pri cemu je vec postojala instalacija xinea. Prijavljivao problem sa mpeg audio layer 1/2/3 codecom, pa sam reinstalirao i sam xine. stavio novu verziju libxine1-1.1.1-0.pm.2.i586, zajedno sa xine-ui-0.99.4-5.pm.1.i686, medjutim normalno pusti film, ali pri ucitavanju subtitla zamrzne prozorce u kom odabiram isti. naravno nijedna komanda od tada ne reaguje, te moram da se odlogujem. Sta da radim ? Ne znam da li je moguci proble vrsta nekompatibilnosti izmedju 32bitnog suse i moje 64bitne masine. Dodatno pitnje : sta je tacno neophodno xmms – u da bi pustao mp3, jer uopste nisam u pocetku mogao da ucitam nijedan mp3 u playlist, cak ni posle instaliranja svih dodatnih multim paketa koji su pomenuti na forumu (pritom najvise mislim na speex, ako je on zaduzen za mp3). Posle reinstalacije xmms je proradio, al je zvuk nekako prilicno slab. Karta je creative sb2 ZS i uredno je prepoznata. Mozda nesto nisam podesio kako treba ?
10. март 2006. у 3:04 pm #42196slaks
Учесникza XMMS ako je reč o SUSE potreban je samo paket: xmms-lib-mad.
Jesdi probao kaffein, da li on radi?
10. март 2006. у 3:37 pm #42197miroslav_joksimovic
УчесникKafeinne mu radi skoro 100%, Xine zna da pravi probleme pri pustanju subtitle-a, mislim da bi trebalo da koristis Kaffeine ili Mplayer posto resenje za tvoj problem moze da bude nadjeno u ponovnoj instalaciji Xine-a. 🙄
10. март 2006. у 4:07 pm #42198gagi
Учесникtako je. kaffeine radi, a za xmms cu probati savet. Xine sam reinstalirao vise puta i isto. Interesantno je to da sa novom verzijom imam problem oko titlova, a sa onom instalacionom oko mpeg layer audio codeca. Izgleda da cu Xine da zaobidjem. Hvala na pomoci.
10. март 2006. у 7:13 pm #42199Zarko
УчесникZA xine: prvo stopiraj film pa onda ubaci prevod. Inace to je bag koji se javlja sa svakom verzijom xine-a koju sam probao, valjda ce se neko seti da ispravi ovo u skorijoj buducnosti.
Ja sam imao problem sa kodecima na suse10. Instalirao sam win32 kodeke i u xinu je bila tacno podesena putanja do njih, medjutim uvek kad pustim neki film xine mi prijavi da mu fali neki kodek nekad divx 5.0, nekad Xvid(iako sam xvid instalirao posebno) a takodje mi je prijavljivao i da mu fali kodek za mp3 iako sam instalirao mad. To sve se desilo na masini sa Intel Pentium-om 64 na kojoj je bila instalirana 32 bitna verzija sistema. Zna li neko zbog cega se ovo desava?
10. март 2006. у 7:42 pm #42200miroslav_joksimovic
УчесникZA xine: prvo stopiraj film pa onda ubaci prevod. Inace to je bag koji se javlja sa svakom verzijom xine-a koju sam probao, valjda ce se neko seti da ispravi ovo u skorijoj buducnosti.
Ja sam imao problem sa kodecima na suse10. Instalirao sam win32 kodeke i u xinu je bila tacno podesena putanja do njih, medjutim uvek kad pustim neki film xine mi prijavi da mu fali neki kodek nekad divx 5.0, nekad Xvid(iako sam xvid instalirao posebno) a takodje mi je prijavljivao i da mu fali kodek za mp3 iako sam instalirao mad. To sve se desilo na masini sa Intel Pentium-om 64 na kojoj je bila instalirana 32 bitna verzija sistema. Zna li neko zbog cega se ovo desava?
Obicno se tako ponasa taj 32-bitni suse na 64-bitnoj masini. Nije mi jasno zasto si uopste instalirao posebno sve te pakete, konkretno mislim na taj xvid kad vec dobijas xvid u win32 kodeku koji ti je neophodan za 99% video formata. Nije ti trebao ni taj libmad posebno da instaliras. Ja sam na 10.0 suseu instalirao samo 4 paketa kodeka i sve je radilo perfektno, apsolutno sve:
1.- speex;
2.-libtheora;
3.-win32;
4.-libxine.Nakon ovih, sve je radilo besprekorno, apsolutno sve.
Koje si ti kodeke i kojim redosledom instalirao? Desava se da zayebava i ako se kodeci pogresnim redosledom pakuju na masinu… 🙄
10. март 2006. у 7:53 pm #42201Zarko
УчесникPrvo sam instalirao samo win32 pa kad sam video da nece, onda sam pokusao i sa ostalim: xvid (posto na winu znam da xvid moze da otvara fourcc kodeke), speex i mad.
Znaci problem je 32 na 64 bita ili redosled instaliranja? Da li si ti uspeo da sredis kodeke na 64bitnoj masini sa 32bitnim os-om
10. март 2006. у 8:34 pm #42202miroslav_joksimovic
УчесникJesam ali si se zajebao u redosledu. Mislim da ne pravi problem taj 32-bitni sistem na 64-bitnoj masini iako mislim da je bolje da si stavio i 64-bitni softver.
Redolsed ti je mnogo bitan u instaliranju kodeka, to znaj. Prati gore navedeni redosled i resices se problema…
10. март 2006. у 9:53 pm #42203jovir
Учесникposto na winu znam da xvid moze da otvara fourcc kodeke
Ili si se izrazio neprecizno (blago rečeno) ili… 😉
Da podsetim:
FourCC je deo zapisa avi fajla, zadužen da identifikuje kojim encoderom je taj npr. mpeg4 kreiran. U fourCC može “pisati”: divx (DiVX 4), DX50 (DiVX 5), xvid (XViD), FMP4 (FFmpeg4), itd… Praktično, fourCC služi da player odbere codec kojim će dekodirati avi fajl. Logično, ako to nije korektno, imamo problem. Pogotovo, ako je u pitanju glupi DVD/DiVX linijski player…
Pa tako, ukoliko se avi ne može prikazati, ponekad je dovoljno u nekom od fourCC editora, izmeniti taj zapis u “divx” da reprodukcija krene besprekorno. Gore navedeni codec-i jedan drugog mogu uspešno “glumiti” u 99% slučajeva (ipak je to mpeg4 standard).
Pozdrav! -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.