Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › subtitle u mplayer?
- This topic has 10 одговора, 6 гласова, and was last updated 19 years, 2 months раније by jovir.
-
АуторЧланци
-
19. август 2005. у 11:01 am #5961orsaleУчесник
znaci idem sa komandom mplayer /mnt/cdrom/ie_filma.avi -sub /mnt/cdrom/ime_prevoda.sub i sve je ok. film pocne prevod ide. ali bukve mu oduzimaju pola od monitora jer su vrlo golemi(ili veci, ne znam kako se to kaze na srpski) t.e. very large…kako da ih smalim?
isto tako da napomenem da ne koristim gmplayer tako da nemam GUI.
19. август 2005. у 3:27 pm #32691jovirУчесникProbaj sa
mplayer /mnt/cdrom/ime_filma.avi -sub /mnt/cdrom/ime_prevoda.sub -vo gl -subfont-autoscale 1 -font /mnt/win_c/windows/fonts/verdana.ttf -subfont-encoding cp1250
Za Tvoj problem je bitno -subfont-autoscale 1. Umesto 1, mozes ici i sa 2 ili 3. Ovo -vo gl govori koji video drajver da se koristi, a ovaj je posebno pogodan, jer moze spustiti prevod skroz u donji deo ekrana.
Pozdrav.19. август 2005. у 3:51 pm #32692orsaleУчесникProbaj sa
[b]mplayer /mnt/cdrom/ime_filma.avi -sub /mnt/cdrom/ime_prevoda.sub -vo gl -subfont-autoscale 1 -font /mnt/win_c/windows/fonts/verdana.ttf -subfont-encoding cp1250[/b]
Za Tvoj problem je bitno [b]-subfont-autoscale 1[/b]. Umesto 1, mozes ici i sa 2 ili 3. Ovo [b]-vo gl[/b] govori koji video drajver da se koristi, a ovaj je posebno pogodan, jer moze spustiti prevod skroz u donji deo ekrana.
Pozdrav.ok. hvala. probacu odma cim idem kod kuce.
pozdrav
20. август 2005. у 12:12 pm #32693homoludensУчесникili u ~/.mplayer/configure stavis:
[code]
subfont-encoding=”cp1250″
subfont-text-scale=4
sub-fuzziness=1 #ili cak 2
[/code]
pa ti je za startovanje dovoljno:
[code]
$mplayer /mnt/cdrom/ime_filma.avi
[/code]ako te vec mrzi da klikces
20. август 2005. у 12:22 pm #32694Mr_PingvinУчесникProbaj da staviš neki gui za njega, rešićeš se bede veruj mi!!! Probaj Kplayer ili neke druge… super su!! 🙂 🙂
21. август 2005. у 4:13 pm #32695homoludensУчесникsamo mali info: gui-a koji dolazi uz mplayer (gmpalyer) na nekim sistemima ima memory leak (kod mene na primer). ali neki drugi (npr. gore navedeni) nema tih problema. mada ih nisam probao, vise mi se svidja komandna linija.
21. август 2005. у 5:06 pm #32696MoneoУчесникZaista,slazem se sa Mr Pingvinom:
Instaliraj neki gui i resi se muka-imas opciju kod fontova-cekiraj “No auto scaling” i podesi velicinu fonta pomocu slajdera kako ti dusa pozeli-i ja sam imao istih problema……
CU!21. август 2005. у 7:49 pm #32697jovirУчесникProbaj da staviš neki gui za njega, rešićeš se bede veruj mi!!! Probaj Kplayer ili neke druge… super su!! 🙂 🙂
Instaliraj neki gui i resi se muka-imas opciju kod fontova
Isto tako je na onom drugom operativnom sistemu (kupiš ga za 100-ak evra i vozi) 😆 😆 😆
Komandna linija je duša linuxa, njenim korišćenjem vuče se najmanje memorije, sve je brzo, nema neobjašnjivih padova, manja je mogućnost za pojavu bugova… Mogao bih o ovome još mnogo…
Ja imam tri GUI-a za mplayer, uopšte ih ne koristim, komandma linija je zakon.
Pored toga nisam naišao ni na jedan GUI koji pokriva sve mogućnosti koje mplayer ima u konzoli…
Pozdrav!21. август 2005. у 8:21 pm #32698Off-TopicУчесникI pogotovu shto moze chak i u suvoj konzoli da pusti DVX i na slabijoj mashini, samo malko rekompajliranja kernela, ukjoliko nije i586 optimizovan, i dovoljno je -vo vesa sa 2048B, a CPU moze bilo koji sa 3DNow+, a verujem i chistokrvni mmx na 166MHz samo da mu je dsp na PCI i mozda 4MB grafike. Stvarno je mocha stvar.
21. август 2005. у 8:54 pm #32699MoneoУчесникAli gui je daleko ugodniji i prakticniji zar ne?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.