Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Софтвер › Sta je sa Mozillom ili mini test browser-a
- This topic has 0 одговора, 1 глас, and was last updated 20 years, 1 months раније by slavuj.
-
АуторЧланци
-
23. октобар 2004. у 3:46 pm #4370slavujУчесник
Uradio sam mini test browser-a u MDK10. Nikako mi nije jasno sta se desava sa Mozillom. Konfiguracija: MDK 10 PowerPack na Asus A7v8x, Barton 2.5 itd. A najvaznije modem je Intel 536ep (sa drajverima sa Intelovog sajta 536). Merio sam vreme potrebno za otvaranje Google i Yahoo prve strane od momenta kada se upise adresa u adresno polje browsera do potpunog ucitavanja stranice. Browseri su ocisceni (cashe, istorija itd…). Provajder je Verat. Rezultati su sledeci:
Google:
Mozilla 1.7………………….34s
Konqueror 3.2 …………..25s
Firefox 1PR ………………..14s
Opera 7.5 …………………..9sYahoo:
Mozilla 1.7………………….1min 8s (uzas!!!)
Konqueror 3.2 …………..1min 2s
Firefox 1PR …………………………33s
Opera 7.5 …………………………..23sProblem je u sledecem: Mozilla ispise “Resolving host” u status bar-u i trazi, i trazi… i kada nadje stranu veoma brzo je otvori (samo za pronalazenje yahoo-a treba mu 50s i to svaki put bez obzira da li ima sajt u kesu). Konqueror i ne razmatram posebno jer je slican mozilli. Firefox ispise “Looking up” ali mnogo brze zavrsi mada mi se cini da je i on dosta usporen zbog toga u odnosu na Operu. Npr. ako se ukuca http://www.madrake.co.yu on odradi looking up (dosta vremena mu treba) za tu adresu pa kada redirektuje na http://www.linuxo.org opet radi looking up duze vreme ? dok Opera zavrsi za par sekundi redirektovanje na linuxo. Firefox 0.9 je radio mnogo losije od 1PR. Cak i pri drugom otvaranju kada su sajtovi u kesu browsera Mozila radi uzasno sporo. Operi treba po sekund dva da ponovo otvori sajt ali to nekada moze da bude i mana jer prakticno ceo sajt drzi u kesu.
Pokusaj resavanja problema: Ovaj problem sa Mozillom imam otkada sam instalirao MDK10 sa Mozillom 1.6.9. U MDK 9.2 sa Mozillom 1.6 nije pilo problema (bar koliko se secam radila je odlicno). Probao sam svasta. Imao sam Lucentov modem pa je sa njim radio isto lose. Zamenio sam sa Intelom i novim intel drajverima. Reinstalirao sam skoro sistem samo sa Intelovim drajverima. Probao sam i sa novijim jezgrom sa update CD-a ali opet isto. Jedino nisam probao staro jezgro i stariju Mozillu ali to mi i ne pada na pamet.
E sad, neko ce reci sta ce ti Mozilla. Koristim ja Operu i Firefox ali se Opera ne snalazi bas najbolje sa svim sajtovima. Za Firefox treba tek da skinem novu javu 5 ali ne znam kako ce sa njom raditi a i Opera sa ovom javom iz MDK10 ne radi najbolje jer dosta menija u javi nece da prikaze ili ih prikaze polovicno. U Mozilli sve radi perfektno ali u ovim novijim verzijama UZASNO SPORO! 👿
-
АуторЧланци
Форум ‘Софтвер’ је закључан за нове теме и одговоре.