Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › Sredjivanja “piska” prilikom bilo kakve reprodukcije zvuka…. [sređeno]
- This topic has 8 одговора, 5 гласова, and was last updated 17 years, 11 months раније by Chak840.
-
АуторЧланци
-
23. октобар 2006. у 10:02 pm #7954Chak840Учесник
Da ne davim mnogo, instalirao sam Slackware 11-cu i bacio se na podesavanja, i sve je, tad izgleda proslo glat.. dok nisam pustio muziku…. kad pustim muziku ili bilo koji zvuk da reprodukujem dobijam pored onog sto slusam i konstantan “pisak” koji je bas iritirajuci…… zvucnu mi je prepoznao, bar sam mislio da je prepoznao dok nisam osjetio taj atak na usi, jurio sam po netu rijesenje za taj problem i koliko vidim ima dosta ljudi koji se zale na taj problem, naime kako sam skontao to je bug u alsa-driver-u i rijesavali su problem tako sto su skidali i primjenjivali patch za alsa-u za ADI AD1986A i to je vecini rijesavalo problem. Ali nisam na netu uspio da nadjem kako da primjenim patch… prilicno sam nov u cijeloj prici pa ako neko ima strpljenja da mi pomogne da rijesim ovaj problem bio bih zahvalan.
Konfiguracija je slijedeca:
Asus M2NPV-VM
AMD Athlon 3000+
Integrisana VGA nVidia6150
Audio ADI AD1986A
Dlink-va mrezna
jos jednom hvala unaprijed24. октобар 2006. у 1:59 pm #48915MarasУчесникIskljuci podrsku za soraund u KMIX-u.
Ja sam imao taj problem, kod Mandrive 10.025. октобар 2006. у 9:49 pm #48916Chak840УчесникNa zalost nije pomoglo, surround je vec bio iskljucen 🙁
BTW skidao sam neke patch-eve sa neta i onda sam dobio kao rezultat da mi zaglavi prilikom podizanja sistema kod loading OSS modul ……….
Pao je reinstall, i dalje imam taj iritirajuci “pisak”25. октобар 2006. у 11:22 pm #48917MladenIsakovicУчесникJel’ ti alsaconfig prepoznao pravilno karticu? Probaj da uključiš full duplex u control centru, ili ako je uključen, da ga isključiš.
26. октобар 2006. у 5:59 pm #48918Chak840Учесникpa ako je suditi po nvidia-inom sajtu nije mi dobro ucitao driver, za ovu zvucnu bi trebalo da ucita hda_intel.c driver, a meni kad idem “alsaconf” ucita snd-hda-intel, e sad mozda sam i glup ali to nije to. pitao sam i google, i vidim da ljudi imaju taj problem i sa 2.6 kernelom, ja sam na 2.4 i ne vidim zasto bih ga za sada mijenjao, zelio bih da prvo podesim da sve radi kako treba i onda da se zezam sa kompajliranjem krenela…. elem pominju se i patch-evi, ali nigdje nisam nasao uputstvo kako i odakle da se skine patch, meni je alsa 11 koliko sam shvatio………… bas sam pocetnik…. hvala na strpljenju i pomoci
pozz26. октобар 2006. у 7:02 pm #48919crveni1Учесникmoj savet, prvo se zezaj sa kernelom pa tek onda sa podešavanjem, da ti se ne bi dogodilo da sve podesiš i onda posle kernela cvrc!
1. новембар 2006. у 9:34 am #48920Chak840Учесникproblem rijesen na najjednostavniji moguci nacin, ubacio sam karticu za koju sam provjerio da li ima podrsku za alsa-u, i sad sve radi ok. hvala puno na pomoci
1. новембар 2006. у 10:43 pm #48921popacУчесникA jesi li probao alsaconfig?
2. новембар 2006. у 10:55 am #48922Chak840Учесникnisam siguran da sam razumio pitanje…. ako mislis da li sam probao sa “alsaconf” da sredim zvuk na integrisanoj zvucnoj, jesam, i on je regularno prijavio da prepoznaje zvucnu i da je podigao odgovarajuci modul za tu zvucnu, medjutim pisak je bio nepodnosljiv, iritirajuci, sad je sve ok, mada bi mi se vise svidjelo da sam problem rijesio drugacije a ne linijom manjeg otpora, ali google mi je samo pomogao da saznam da nisam jedini koji ima taj problem sa tim cipom….
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.