Početak › Forumi › Linuks › Linuks umrežavanje › [SREDJENO] Povezivanje Linux i Windows mašine preko crossover kabla
- This topic has 43 odgovora, 6 glasova, and was last updated 19 years, 1 month ranije by
foxbunny.
-
AutorČlanci
-
27. jul 2007. u 3:19 pm #57984
nowave
UčesnikA mozda da probas sa scp? Nije veliki alat, a mislim da nisu ni potrebni neki dependencies.
Komanda izgleda otprilike ovako:
scp username@source_host:source_filename username@destination_host:destination_filename, ovo naravno ide preko ssh, pa moras na Winu da instaliras neki ssh service, posto to win ne podrzava.
Sad sta ti je lakse…27. jul 2007. u 3:22 pm #57985foxbunny
UčesnikSad vidim na Debian Administration sajtu:
When this is installed you’ll also get the samba-common package.
To znaci da mi ipak treba samba-common paket ili cak on + dependency. 🙁
Aj, sad cu da vidim sta mi treba za scp. Ako je mali alat, mogu cak da ga skinem kod kuce preko dial-upa. 🙂
27. jul 2007. u 3:26 pm #57986nowave
UčesnikMislim da bi trebalo da imas scp, ali ako je bas min install onda mozda i nemas…
27. jul 2007. u 3:34 pm #57987dukenukem_4d
Učesnikovo je stvarno maler: scp je deo paketa openSSH(bar kod mene)
27. jul 2007. u 3:39 pm #57988nowave
UčesnikAaahh… On to nema instalirano… 🙁
27. jul 2007. u 3:44 pm #57989foxbunny
Učesnikovo je stvarno maler: scp je deo paketa openSSH(bar kod mene)
izgleda da je i kod mene tako. 🙁
sad (ponovo) trazim na netu da li ima resenja za ovaj problem… ali nesto nemam srece.
Btw, nasao sam i ovakve izjave:
One phone line or power cord cannot be used to directly connect two computers to each other for networking.
27. jul 2007. u 3:45 pm #57990dukenukem_4d
Učesniknego ,zaboravili smo skroz na telnet.
na win je hyperterminal, npr server ,a sa linuxa telnet klijent?
jedino nemam pojma kako da se transferisu podaci lin – win pomocu telnet
nisam nikad probao 🙁27. jul 2007. u 3:47 pm #57991nowave
UčesnikPao je i meni na pamet telnet, ali isto tako nisam siguran da li moze da se kopira sa kompa na komp. Telnet service se na Winu startuje:
Control Panel/Administrative Tools/Services pa dvoklik na telnet pa start. Na Linuxu samo telnet ime_hosta. Ali ima li telnet instaliran? 🙂
@foxbunny
A sta bi trebao onaj citat da ti znaci? Ti imas mrezni crossover kabel i sa tim nemas brige, to mora da radi. Barem sto se tice fizickog nivoa…27. jul 2007. u 3:53 pm #57992dukenukem_4d
Učesnikma ne telnet service ,nego samo hyperterminal(onse ponasa i kao
klijent i kao server ,i mogu da se transferisu podaci izmedju dva win mashine
ali kazem da ne znam postupak za win – lin)27. jul 2007. u 3:58 pm #57993nowave
UčesnikBice da moze. Evo sad sam probao. Znaci sa Win masine se samo potera Hyperterminal, nakacis se na svoj Linux host, preko TCP/IP, ukucas username i pass, i ides na transfer/send file i poslati file ces naci u svom home dir-u! Nada se da ce ovo da radi u tvom slucaju foxbunny. 🙂
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.