Почетак › Форуми › Први пут на Линуксу? › [SREĐENO?!] Daemon pravi probleme!?
- This topic has 25 одговора, 8 гласова, and was last updated 18 years, 3 months раније by
foxbunny.
-
АуторЧланци
-
2. јун 2008. у 8:31 am #10153
Mila Argerich
УчесникPre par meseci dobila sam cd Mandrive 2007 spring edicion, koji sam ushiceno instalirala pored XP-a,sa namerom da se malo bolje upoznamo, pa da windows definitivno izbrisem sa svog kompa.Sve je radilo fantasticno, iako je(moram da priznam)delovalo po malo zbunjujuce..Elem,pre par dana podignem ja Mandrivu,ukljucim Amarok i on mi prijavi error>could not connect to daemon i Audio drivers missing!Dakle,nista od zvuka!Ubacim cd, instaliram brdo paketa i opet nista.Nakon kratkog mucenja za kompom resim da ubijem Mandrivu i da je instaliram ponovo u nadi da ce sve raditi dobro,kad opet isti error? Da li je postala autodestruktivna?
Zvucna kartica koju imam je integrisana-Realtek High Definition Audio,mada to ne bi trebao da bude problem…
Da li neko ima ideju sta bi trebalo da uradim kako bih Mandrivici povratila zvuk?? unapred hvala2. јун 2008. у 10:11 am #70426Владимир
УчесникJa bih ti prvo preporučio da uzmeš ili noviju Mandrivu ili PCLinuxOS O0
Al da vidimo šta se tu dešava..
Ukucaj u terminalu:[code]lsmod | grep snd[/code]
pa nam napiši šta dobijaš.
2. јун 2008. у 10:16 am #70427Mila Argerich
УчесникE sad,cekajuci odgovor,izgooglala sam neki post na mandriva forumu>
mcc>hardware>configure hardware>sound card>run config tool….”letme pick any driver….pick any other and restart……than reverse to original driver…
Na zalost, to nije upalilo i prijavljuje sledecu gresku>xine was unable to initialize any audio drivers!
Ako neko ima resenje molim vas neka posalje, podocnjaci mi postaju sve veci :)pozdrav2. јун 2008. у 10:24 am #70428Анонимни
ГостНе знам, мени се на Debianu десила слична ствар која ми је дуго задавала проблеме. Ако се не варам, средио сам то компајлирањем Xinea: http://xinehq.de/%5B/url%5D. :biggrin:
2. јун 2008. у 10:27 am #70429Mila Argerich
УчесникEvo sta kaze:
[root@localhost mila]# lsmod|grep snd
snd_seq_dummy 3492 0
snd_seq_oss 31168 0
snd_seq_midi_event 6944 1 snd_seq_oss
snd_seq 49232 5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi_event
snd_seq_device 7052 3 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq
snd_pcm_oss 40192 0
snd_mixer_oss 15904 1 snd_pcm_oss
snd_hda_intel 15796 0
snd_hda_codec 164384 1 snd_hda_intel
snd_pcm 69892 3 snd_pcm_oss,snd_hda_intel,snd_hda_codec
snd_timer 19396 2 snd_seq,snd_pcm
snd_page_alloc 8552 2 snd_hda_intel,snd_pcm
snd 46276 9 snd_seq_oss,snd_seq,snd_seq_device,snd_pcm_oss,s nd_mixer_oss,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_pcm,snd_timer
soundcore 7936 1 snd
[root@localhost mila]#2. јун 2008. у 10:42 am #70430foxbunny
УчесникAjmo ovo da probamo:
[code]
$ amixer
[/code]Ako nece ta komanda, onda instaliraj paket koji se zove alsa-utils (ili nesto slicno, dakle ‘alsa’ i ‘utils’ / ‘tools’ ili vec nesto), pa ponovo ta komanda. Pastuj ovde rezultat.
EDIT:
Hm, mozda sam se zaj**ao posto sam se sad setio da Manda koristi pulse audio a ne straight alsa.
2. јун 2008. у 11:10 am #70431Mila Argerich
УчесникPostaje sve bolje>>>> 😀
alsa-utils-1.0.14……..ok!sve sto je alsa je instalirano;)))
amixer: mixer attach default error: No such device!
E sad moram da odem na neki neodlozan put i vraticu se par dana pa da resimo problem! pozz2. јун 2008. у 11:12 am #70432Mila Argerich
Учесникi hvala !!!! 🙂
6. јун 2008. у 7:09 am #70433Mila Argerich
УчесникOk,problem je ostao isti.
error:
could not connect to daemon
xine was unable to initialize any audio driverPored ovog, jos jedna stvar mi nikako nije jasna: kako je moguce da nakon formatiranja particije i reinstalacije Mandrive opet prijavi ovakvu gresku? 😮
6. јун 2008. у 8:35 am #70434burga
УчесникMoa zato što mu zaista nedostaje audio drajver. Da li možeš da uješ makar sistemske zvukove ili neki .ogg fajl?
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.