Почетак › Форуми › Линукс › Линукс умрежавање › spora mreza
- This topic has 8 одговора, 3 гласа, and was last updated 20 years, 5 months раније by Puppet_Master.
-
АуторЧланци
-
18. август 2004. у 2:40 pm #4113Puppet_MasterУчесник
imam dva racunara povezana preko hab-a
I ip je 192.168.0.30
II ip je 192.168.0.15kada sa II pristupim I povezu se ali veza je jako spora, za svega 30 mb mu treba oko pola sata ,tj jos uvek prebacuje i nije uspeo da prebaci sve, kada sa I pokusam da pristupim II dobijam sledecu poruku
ssh: connect to host 192.168.0.15 port 22: Connection refused
kada sa I pokusam da pristupim I lepo sve radi , a kada pokusam sa II da pristupim II opet dobijam poruku
ssh: connect to host 192.168.0.15 port 22: Connection refused
na prvom racunaru je Mandrake 10 , na II je Mandrak 9.1 , oba su stavljena na standard nivo sigurnosti.
U cemu moze da bude fazon da mreza radi ovako sporo , preko win-a ide sve lepo, za ovo vreme bih prebacio nekoliko filmova bez problema.
18. август 2004. у 5:11 pm #20856popeyeГлавни мајсторZa početak isključi zaštitni zaid na oba računara.
Da li podatke prebacuješ preko NFSa, FTPa ili SFTPa?
Kakav je brzina hard diskova na računarima? Da li je uključen UDMA?18. август 2004. у 7:29 pm #20857Puppet_MasterУчесникisao sam preko ssh-a , ftp-a i gftp-a, sto se tice firewall-a nisam ukljucivao , jedino ako on nije ukljucio po defaultu
sto se tice brzine hardova ne znam ,na prvom racunaru su hardovi od 60 i 120 gb, a na drugom od 8 gb, na prvom racunaru mi je koliko znam ukljucen udma, a mislm da je i na drugom ali nisam siguran.
18. август 2004. у 8:53 pm #20858Off-TopicУчесникSto ne koristis NFS, *ebe kevu kako radi sa hardovima, samo sto me smorio sa cdrom-ovima, sad ih kao i izmontiram ali nista ne vidim na njima.
Da bi video kako rade diskovi vidi dali ti je instaliran hdparm programce, a trebalo bi da jeste, onda lepo kucaj hdparm /dev/hda da vidis sta je i kako je.
Da ukljucis DMA kucaj hdparm -qd1 /dev/hda.
BTW
Kako prebacujes podatke preko ssh?18. август 2004. у 10:23 pm #20859popeyeГлавни мајсторPošalji izlaz naredbe iptables -L sa oba računara.
20. август 2004. у 8:27 am #20860АнонимниГостSto ne koristis NFS, *ebe kevu kako radi sa hardovima, samo sto me smorio sa cdrom-ovima, sad ih kao i izmontiram ali nista ne vidim na njima.
Da bi video kako rade diskovi vidi dali ti je instaliran hdparm programce, a trebalo bi da jeste, onda lepo kucaj hdparm /dev/hda da vidis sta je i kako je.
Da ukljucis DMA kucaj hdparm -qd1 /dev/hda.
BTW
Kako prebacujes podatke preko ssh?preko ssh nikako , za prebacivanje podataka sam koristio ftp i gftp.
20. август 2004. у 10:36 am #20861Off-TopicУчесникTo mi je izgleda sledeci korak (sto se tice FTP-a) jos samo kad bih poterao mgetty kako valja, mogao bih i u ISP-e, sa svega 120GB+/-neka sica 😉
Imas li ti mozda tako nesto (mislim na mgetty), ako znas moze li se to poterati na /dev/modem????
20. август 2004. у 11:09 am #20862Puppet_MasterУчесникPošalji izlaz naredbe [b]iptables -L[/b] sa oba računara.
Chain INPUT (policy ACCEPT)
target prot opt source destinationChain FORWARD (policy ACCEPT)
target prot opt source destinationChain OUTPUT (policy ACCEPT)
target prot opt source destinationChain INPUT (policy ACCEPT)
target prot opt source destinationChain FORWARD (policy ACCEPT)
target prot opt source destinationChain OUTPUT (policy ACCEPT)
target prot opt source destinationTo mi je izgleda sledeci korak (sto se tice FTP-a) jos samo kad bih poterao mgetty kako valja, mogao bih i u ISP-e, sa svega 120GB+/-neka sica
Imas li ti mozda tako nesto (mislim na mgetty), ako znas moze li se to poterati na /dev/modem????
mgetty nisam jos koristio tako da ti ne mogu pomoci
22. август 2004. у 3:08 pm #20863Puppet_MasterУчесникNesto se cudno desava ,kada sam prebacivao film cisto probe radi prebacio ga je jako brzo, da li moze da se desi da je onaj prosli put isao sporo jer je prebacivao veliki broj malih fajlova koju su bili razmesteni u velikom broju direktorijuma ???
Ali ono sto me cudi da mi je i ssh radi sporo , nisam ga skoro proba, ali nisam menjao nista u sistemu osim sto sam instalirao iptables
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.