Prvo ja sam totalni pocetnik:-) preso sa Win i instalirao sam Mandrake 9.1 kupljen na ovom sajtu.Problemi su sledeci: 1.Mandrake prepoznaje int. zvucnu karticu kako tako, ali pazi sad KDE cuti ko zaliven a GNOME pusta sve kako treba, muziku i zvuk (na zalost moja zelja je da radim u KDE-u)
2.Na CD-romu sa casopisa mikro sam nasao izuzetne programe(al ih nema bas puno) kada hocu pomocu RpmDrake(dvoklikom na njih) prijavljuje se da fali neki GPG potpis, instalacija se nastavlja ali nista ispadne neka poruka o gresci nesto nedostaje ali ja mislim da to ima veze sa tim sto su to paketi za RedHat distribuciju. Usput CD nakon sto se jednom ubaci u CD-drajv kao da je zakljucan pritisak na taster EJECT na CD-drajvu ga ne izbacuje i poslednje 3.Imam Karticu GF4MX460 cini mi se da je prepoznata kao GF4 generic ali to ne objasnjava zasto ne moze da pokrene ni jednu postenu 3D igru (moze, ustvari ali seckaaaaaa) sta je kartica, drajveri, mali zeleni u racunaru, Sta?
Unapred zahvalan DUffman
P.S. Konfiguracija je AMD Athlon +1800, Matsonic maticna (ne znam oznaku, izgubio sam kutiju sa uputstvom u kuci ) sa integrisanom VIA AC97(valda tako nesto),graficka GF4MX460, modem je soft(bez drajvera-nema interneta:-(, rezac BENQ (ali i njegovo objasnjenje koriscenja je izgubljeno sa kutijom.
Izvinjavam se zbog gram. gresaka napravljenim gore.