Početak›Форуми›Linuks distribucije›Mandriva›Softver›Software help
- This topic has 15 odgovora, 7 glasova, and was last updated 18 years ranije by
sanel_nbg22.
-
AutorČlanci
-
27. februara 2005. u 11:33 pm #4904
sanel_nbg22
UčesnikHm aj iskusni linuxasi dajte neke predloge za most used programe na linuxu:
tipa– browser
– mp3,dvd,divx playeri
– antivirus
– burning
– chat
i sta vam jos padne na pamet 🙂28. februara 2005. u 12:23 am #25334MladenIsakovic
Učesnik1. Firefox ili Mozilla
2. XMMS, AmaroK, Xine, Mplayer, Kaffeine
3. ne koristim ni jedan
4. k3B (bez premca)
5. kopeteOvo su moji omiljeni. Možda ima i boljih, ali ja za njih ne znam 😆
28. februara 2005. u 12:46 am #25335Ikeda
UčesnikNemam zamerke za izbor, osim što pod 1 koristim Operu. Sve ostalo je sasvim na mestu.
28. februara 2005. u 1:42 am #25336LYb
UčesnikUglavnom se slazem, s tim da je Mplayer meni na prvom mestu, a za icq je tu gaim.
Antivirus ti u principu ne treba osim ako masinu ne korsitis kao mailserver za windows masine, a tu je moj favorit clamav.
28. februara 2005. u 6:51 am #25337brale
UčesnikMozda treba dodati i Xchat ili kvirc za irc chat, ostalo je u redu.
28. februara 2005. u 12:27 pm #25338sanel_nbg22
Učesnikznaci to je to
1. dvoumio sam se izmedju mozille, firefoxa i opere ali mislim da cu ostati na firefoxu
2. Ovde jos nisam nasao idealno resenje ali trazim (Mplayer mi je prijavio da nije kompajliran za moju masinu to cu morati da sredim)
3. ok necu ga koristiti 🙂
4. poslusacu savet i k3b
5. koristim kopeete i onako nije los, zanimalo me jel ima sta bolje?Kako da namestim da mi konqure ne bude default browser tj kad otvaram neki folder da ga otvara nekim drugim programom ili kad negde kliknem na link da otvara firefox recimo. i smara me onaj navigation vindov u njemu, ja ga iskljucim on se ponovo upali.
28. februara 2005. u 3:01 pm #25339BaneZ
UčesnikZa IRC takodje i Konversation. Instalirao sam ga juce, deluje OK.
28. februara 2005. u 5:48 pm #25340MladenIsakovic
UčesnikKako da namestim da mi konqure ne bude default browser tj kad otvaram neki folder da ga otvara nekim drugim programom ili kad negde kliknem na link da otvara firefox recimo.
1. Klikneš na folder koji želiš da otvoriš desnim klikom, i ispod naziva foldera odabereš ikonicu u obliku ključa, zatim u prozoru koji ti se otvori odrediš kojim programom želiš da otvaraš foldere, a ako ih ima više, tvoj omiljeni pomeri na prvo mesto.
2. Da namestiš da ti Firefox bude default browser uradićeš na sledeći način:
otvori Control Center, pa sa desne strane odaberi KDE Components >File Assosiations, u središnjem tabu otvori “plusić” ispred reči “text”, pa će ti se otvoriti lista ekstenzija; sad odaberi ekstenziju htm, html, i na desnoj strani u prozoru programa pomeri Firefox na prvo mesto, tako isto pronadji ekstenziju .url, i takodje u listi programa pomeri Firefox na prvo mesto, i nakon toga uvek će ti za date ekstenzije prvo pozivati Firefox.1. marta 2005. u 2:54 pm #25341popac
UčesnikBrowser Opera, najbrža je majku joj, do prehljuče sam koristio Mozilla svitu, ali Opera je ipak opera, kad sam video 8.0 verziju nisam ni razmišljao da li da šutnem mozillu
ICQ, IRc, MSN, Jabber … gaim je najbolji bar po meni
Rezanje diskova xcdroast mi se najviše svidja, ali moram da priznam da je k3b za početnike bolji
Za filmove xine. Em ima više opcija od mplayera, em me ne zezaju bugovi za zvučne sisteme (arts, esd, …) em se lako namešta srpski titl, pa još u žutoj boji.
Za muziku xmms
Za antivirus? Hm, šta je to?
1. marta 2005. u 2:56 pm #25342popac
UčesnikBrowser Opera, najbrža je majku joj, do prehljuče sam koristio Mozilla svitu, ali Opera je ipak opera, kad sam video 8.0 verziju nisam ni razmišljao da li da šutnem mozillu
ICQ, IRc, MSN, Jabber … gaim je najbolji bar po meni
Rezanje diskova xcdroast mi se najviše svidja, ali moram da priznam da je k3b za početnike bolji
Za filmove xine. Em ima više opcija od mplayera, em me ne zezaju bugovi za zvučne sisteme (arts, esd, …) em se lako namešta srpski titl, pa još u žutoj boji.
Za muziku xmms
Za antivirus? Hm, šta je to virus?
Ima tu još par programa, pre svega file manager Worker koj je neprejebiv, Downloader 4 X koj podržava skidanje celog sajta (miroring) kad mu se da početna adresa i ograničavanje dl brzine. Nezaobilazni GIMP za rad sa slikama i alsamixergui mixer alat. A kao šlag na torti Fluzbox grafičko okruženje.
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.