Почетак › Форуми › Линукс › Опште Линукс дискусије › Slobodan softver za slobodno drustvo
- This topic has 15 одговора, 7 гласова, and was last updated 21 years, 3 months раније by
Off-Topic.
-
АуторЧланци
-
18. мај 2005. у 8:25 am #5384
Nightweaver
УчесникU četvrtak, 19. maja 2005. godine sa početkom u 13:30 će u organizaciji Fakulteta organizacionih nauka i Mreže za slobodan softver biti održano predavanje na temu “Slobodan softver za slobodno društvo”. Cilj ove manifestacije je približavanje ideje slobode softvera široj populaciji računarskih korisnika, kao i otklanjanje svih nedoumica i predrasuda vezanih za ovu temu.
Pored istorije UNIX i UNIX-like operativnih sistema, biće reči o razvoju solobodnog softvera i GNU/Linux operativnog sistema. Pravini deo ovog problema će biti pokriven delom posvećenim slobodnim licencama, GNU GPL i GNU FDL. Celu priču će pratiti prezentacija ovih sistema i softvera koji postoji na sceni i koji može pružiti isto, pa i više od proprietary varijanti. Takođe će biti reči i o praktičnoj primeni slobodnog softvera, kao i o aktuelnoj situaciji kod nas. Kada je aktuelna situacija u pitanju, biće reči o sporazimu naše Vlade i Microsofta, legalizaciji, načinu i potrebama za legalizacijom piratskog softvera. Predstaviće se u jedini časopis kod nas posvećen slobodnom softveru – GNUzilla, kao i ostale aktivnosti Mreže za slobodan softver.
Predavanje će biti održano 19.05.2005. godine u učionici broj 201 na Fakultetu organizacionih nauka18. мај 2005. у 5:25 pm #28546slaks
УчесникPuno uspeha, valjda će biti dosta posetioca. 🙂 🙂 🙂
18. мај 2005. у 9:54 pm #28547zAkiLi
УчесникZa posetioce cemo se vec pobrinuti 😉
vidimo se sutra
18. мај 2005. у 10:42 pm #28548Off-Topic
УчесникPretpostavljam da ulaz free like bird… 🙄
20. мај 2005. у 11:57 am #28549AuReUs_ReCtoR
Учесникfree like `nix ? 😀
20. мај 2005. у 2:48 pm #28550Off-Topic
УчесникJa se obradovao kad sam video sve one ljude tamo, reko’ ovo sve neki Linuxashi, kad ono i tamo na prste jedne ruke da ih nabrojish, i koliko li oni zbog samox faxa sede pred kompom, a da se plashe Linuxa, to mi nije jesno, ajd da su diskovi ko nekad 512MB, pa da nemash ni za particiju pod DOS-om.
Ali najbolji je lik shto je sedeo iza mene sa josh dvojicom njegovih drugara, kod prezentacije Gnuzille, kad je video PDF, komentarishe kako li je napravljen ima li nekog pdf generatora,
A tek onaj Gnome-oviti Enllighment ih je oborio snogu kad je za prelazak na sledeci desktop povukao celu sliku desktopa, poredjao poligone u krug zarotirao ih par puta i vratio drugi desktop, e ono je stvarno efektivno.
20. мај 2005. у 3:47 pm #28551Nightweaver
УчесникNisam ja slucajno tako podesio GNOME..:):)
20. мај 2005. у 4:05 pm #28552Анонимни
ГостMa, pitanja su bila svakojaka, ali mi se najvise svidelo ono za kupovinu Windowsa kod SKC-a.
he he, 3ddesktop, time palim ljude vec dugo…20. мај 2005. у 4:38 pm #28553Off-Topic
УчесникZa to cesh morati da raportirash nVideu, odlepio je kad je video,
BTW ima nekog ortaka M$ D&D ing. pa bi verovatno hteo da mu baci malo prashine u ochi, obavezno da si napravio How-To, how know and can.Koje je godishte ona asistentkinja???, 😉
20. мај 2005. у 10:17 pm #28554Nightweaver
УчесникDobro..ajmo redom:
1) Instaliras GNOME
2)Instaliras Enlightenment
3)Otvoris konzolu i kucas:
[code]
killall metacity; enlightenment
[/code]4) Pri izlasku iz GNOME sacuvas Session.
Na taj nacim imas sve tripove Enlightenmenta u GNOME. Sto se 3ddesktopa tice, samo svuces i instaliras aplikaciju za GNOME – 3ddesk i to je to.:) Namestis GNOME da je podize kao daemona i sve sljaka samo tako.:)
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.