Početak›Форуми›Linuks›Opšte Linuks diskusije›Slobodan softver u Nisu
- This topic has 35 odgovora, 13 glasova, and was last updated 13 years, 9 months ranije by
Punky.
-
AutorČlanci
-
2. septembra 2009. u 1:06 pm #72254
Zarko
UčesnikDnevni program desavanja festivala E-TVRDJAVA
ČETVRTAK 03.09.
BUSINESS SEMINAR
Predavanja i prezentacije:
16:00 Miloš Vučić i Dragana Stojiljković (Pakom), e-commerce
17:15 Goran Rakić, Open Office
17:40 Lidija Nikolić, SCS PLUS18:00 SVEČANO OTVARANJE FESTIVALA
E – MEDIA DAN
Predavanja:
18:15 Ljubiša Obradović, urednik Internet portala RTS
18:35 Nemanja Pantelić, assistant director, web site producer, web site organizer B92.net
19:00 Vitomir Ognjanović, web programer Politika On-line
19:25 Miloš Petrović, MySerbia.net20:00 FreeNetWorld International Film Festival – otvaranje festivala
PETAK 04.09.
OPEN SOURCE DAY
17:00 UBUNTU zajednica Srbije predavanja, instalacije i prezentacijeBLOG OPEN 1. dan – Seminar (ulaz samo uz prijave)
16:00 – 16:15 – Početak Blog Opena
Predavanja:
16:15 – 17:00 – Milan Milošević – Međunarodna godina astronomije na Internetu
17:00 – 17:45 – Bane Dimitrijević – Pravopis ili pravo na pisanje
17:45 – 18:30 – Darko Buldioski – Live Blogging – same tools, different techniques
Pauza 15 minuta
18:45 – 19:30 – Larisa Ranković – Odlike i značaj medija građanskog društva
19:30 – Panel diskusija20:00 FreeNetWorld International Film Festival 2. veče
SUBOTA 05.09.
Prezentacije i predavanja:
17:00 Ing. Zoran Mojić – Eko Energo
17:30 Nebojša Antić – direktor Green Energy Invest
18:30 Dobrica Veselinović – KRIO (Kolektiv za razvoj i održivost)
19:00 Miloš Popović – Biološko društvo dr Sava Petrović
19:20 Vladimir Manić – producent ekoloških filmovaBLOG OPEN 2. dan – Seminar (ulaz samo uz prijave)
Predavanja:
16:00 – 16:45 – Jasna Kamatović – Važnost kompanijskog bloga kao dela strategije marketinga
16:45 – 17:30 – Jelena Jovanović – Blogeri u potrazi za Svetim gralom
Pauza 30 minuta
18:00 – 18:45 – Milan Jovanović Strongman – Blog u simbiozi sa Facebook-om
18:45 – 19:30 – Miloje Sekulić i Miloš Petrović – Bloggers Relations – obe strane priče
19:30 – Kraj Blog Open-a20:00 FreeNetWorld International Film Festival – završno veče – dodela nagrada, gost Zoran Ćirić (pisac)
Propratni program festivala:
Radionice (ulaz samo uz prijave):
Muzička radionica, Dizajnerska radionica, Joomla! Radionica, Filmska radionica (Hercules film, Austrija; Celtx, Kanada), Plesna radionica, Slikarska radionica, E-nakit)Radionice počinju u četvrtak, 3. septembra a završavaju se u subotu 5.septembra, svakodnevno od 16 – 20h. U nedelju su planirane prezentacije svih radova nastalih tokom radionica.
Sport: Aikido – promocija, prezentacija; Speedmington – promocija
NEDELJA 06.09.
Izložbe:
Marko Lazić – izložba slika i crteža, Jovana Mladenović – izložba fotografija i performans, grupa autora „Čaj odličan” – izložba slika, „Zdrava Tvrdjava” – izložba dečjih radova.5. septembra 2009. u 7:00 pm #72255Barone
UčesnikBio ,video i nije bilo lose.
Ubuntu tim se dobro predstavio,mada je mogao i malo bolje-detaljnije oko nekih podesavanja i programa za mail klijente , torente, office i sl. Akcenat su bacili na blender, gimp i ostale programe za dizajniranje.
Tacnije 2 casa bilo je za ubuntu( instalacija i programi) i jedan za openSolaris( koji me i nije zanimao ).
Klasika na kraju su podeljene nalepnice, i diskovi, i propagandni materijal.
Poseta -solidna- 20tak ljudi. Ja poveo drugaricu da se upozna sa linuxom mada mislim da je u publici najvise bilo onih koji vec dosta dugo koriste linux ,nego pocetnika.5. septembra 2009. u 10:23 pm #72256dukenukem_4d
Učesnikbilo je zanimljivo 😎 O0
😀6. septembra 2009. u 2:27 pm #72257popac
UčesnikOrganizacija NULA!
Goran Rakić je trebao da priča o OpenOffice.org programu, došao je iz Bg-a i otišao jer mu nisu obezbedili ništa od onoga što mu je obećano.
Ja sam trebao da predajem „Zaštitu životne sredine“ juče, ali nakoliko sati pred predavanje reko čisto da proverim da nije otkazano zbog vremena, kad ono jeste. Pa kao da odlože za danas, pa kao ovo ono i na kraju sam i ja digo ruke. Interesantno što mi niko nije rekao ni kad predajem prvi put, već sam svoje ima našao na netu. Katastrofa!
6. septembra 2009. u 2:33 pm #72258dukenukem_4d
Učesnikali je opet bilo zanimljivo… ??? valjda… ,i think… :'( , pod čadorima 😎
valjda će da bude bolje 😉 a bilo je iznenadnih momenata ,dan žalosti pa to vreme od toplog hladno :'(
edit
wireless je bar funkcionisao ??? think positive O07. septembra 2009. u 5:08 am #72259Punky
UčesnikBio ,video i nije bilo lose.
Ubuntu tim se dobro predstavio,mada je mogao i malo bolje-detaljnije oko nekih podesavanja i programa za mail klijente , torente, office i sl. Akcenat su bacili na blender, gimp i ostale programe za dizajniranje.
Tacnije 2 casa bilo je za ubuntu( instalacija i programi) i jedan za openSolaris( koji me i nije zanimao ).
Klasika na kraju su podeljene nalepnice, i diskovi, i propagandni materijal.
Poseta -solidna- 20tak ljudi. Ja poveo drugaricu da se upozna sa linuxom mada mislim da je u publici najvise bilo onih koji vec dosta dugo koriste linux ,nego pocetnika.Nismo stigli o mail i net programima, ali bilo je u planu…drugi put… 😉 A bilo je i početnika, skonta se to iz razgovora posle predavanja…a da je bilo prekaljenih korisnika, bilo je! 😉
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.