Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Slakcware 2.6 kernel?
- This topic has 10 odgovora, 4 glasa, and was last updated 21 years, 7 months ranije by
Gravis.
-
AutorČlanci
-
27. jul 2004. u 12:05 am #4007
BaneZ
UčesnikDa li neko moze da me posavetuje kako da instaliram doticni kernel na Slackware 10. Ja sam probao, instalirao sve sa drugog diska i foldera testing/packages/kernel, ali mi pri bootu prijavi kernel panic. Gde sam pogresio?
27. jul 2004. u 1:45 pm #20479popac
UčesnikJa sam lako instalirao 2.6 kernel!
# installpkg imepaketaposle samo u lilo.conf upises umesto vlinuz vlinuz pa vec kako ide!
Ja sam se kasnije vratio na 2.4 kernel jer nisam uspoe da nabudzim graficku (nvidia) 😥
27. jul 2004. u 4:17 pm #20480Anonimni
GostJa sam se kasnije vratio na 2.4 kernel jer nisam uspoe da nabudzim graficku (nvidia)
Moras da iskompajliras source jer nisu dali kernel-source u obliku binarnog paketa. pogledao sam config 2.6 kernela i video da su podrsku za reiserfs komp kao modul sto znaci svako ko ima ovaj fajl sistem na / particiji dozivece kernel panic. kompajliranje resava stvar
27. jul 2004. u 5:58 pm #20481space_cadet
Učesnikpostoji resenje bez kompajliranja kernela! na sistemu moras imati instaliran paket mkinitrd-1.0.1-i486-2.tgz i u zavisnosti koji file system koristis kucas kao root dok se nalazis u /boot direktorijumu jednu od sledecih komandi:
1. ext3 -> #mkinitrd -c -k 2.6.7 -m jbd:ext3 -f ext3 -r /dev/hda9
2. reiserfs -> #mkinitrd -c -k 2.6.7 -m reiserfs
/dev/hda9 zameni sa diskom na kome ti je root particija!
tako ces napraviti RAM disk u kojem ce se nalaziti kernel modul sa podrskom za odredjeni file system.deo lilo.conf file-a treba da ima otprilike sledeci izgled:
image = /boot/vmlinuz
root = /dev/hda9
label = linux
read-only # Non-UMSDOS filesystems should be mounted read-only for checking
image = /boot/vmlinuz-generic-2.6.7
initrd = /boot/initrd.gz
root = /dev/hda9
label = linux-2.6
read-only
obrati paznju na komadnu initrd=/boot/initrd.gz koja ucitava RAM disk.NAPOMENA: ako imas cd rezac, obavezno iskljuci scsi emulaciju!
(u lilo.conf file-u linija: append=”hdc=ide-scsi”) posto taj uredjaj nece biti pronadjen; scsi emulacija nije potrebna u 2.6 seriji kernela!27. jul 2004. u 7:37 pm #20482popac
UčesnikA zasto meni nije teo da digne drajver za grafiku (otpakovao sam source, nije do toga!) 😯
27. jul 2004. u 8:25 pm #20483BaneZ
UčesnikUradio sam to sa initrd. Moj problem je bio sto nije hteo da se startuje X, posle sam reinstalirao drivere za graficku, ali isto nece da udje u X, prijavi gresku da ne moze da nadje fontove… tj. na logu prijavi WW-warning – ne uspeva da najde direktorijum sa fontovima, ali probacu i sa reinstalaciom Slackware-a.
27. jul 2004. u 10:09 pm #20484Anonimni
GostA zasto meni nije teo da digne drajver za grafiku (otpakovao sam source, nije do toga!)
Moras da iskompajliras to sto si otpakovao 😉
29. jul 2004. u 3:11 pm #20485popac
UčesnikJa mislim da ne treba ako sam vec instalirao kernel sa svim onim modulima i ETC. Mada bi kompajliranje resilo problem, al hocu nesto sto uzima manje vremena 😆
30. jul 2004. u 12:02 am #20486Anonimni
GostJa mislim da ne treba ako sam vec instalirao kernel sa svim onim modulima i ETC. Mada bi kompajliranje resilo problem, al hocu nesto sto uzima manje vremena
Ako imas .tgz arhivu kernel-sourcea onda ne moras da kompajliras, a ako imas .tar.bz2 onda ti ne gine kompajliranje. Ti si instalirao kenel, ali prekompajliran, source nisi
30. jul 2004. u 8:07 pm #20487popac
UčesnikDa pa instalirao sam kernel iz tar-a a source je u tar.bz2, ipak kompajliranje 😥
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.