Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › Slackware 12.2 (2.6.27.7) i drajver Intel536 modem
- This topic has 22 одговора, 8 гласова, and was last updated 15 years, 4 months раније by Andersen.
-
АуторЧланци
-
14. децембар 2008. у 3:27 pm #10603AndersenУчесник
Drajver za ovaj modem koji je radio na verziji 12.1 (2.6.24.5) na novom Slacku nece da se kompajlira. Trazio sam neku noviju verziju drajvera, ali za sada bez uspeha. Verujem da je Srbija jos uek puna ljudi koji silom prilika (ili silom Telekoma) moraju da koriste dial-up konekciju, a kako je Intel536 jedan od najcescih winmodema bar kod nas, nadam se da ce neko znati resenje.
Inace, pretrazivao sam malo net, na nekom ubuntu forumu sam video da je lik imao isti problem, a resio ga je tako sto je instalirao paket linux-headers. To mi ipak ne deluje kao resenje za Slack, racunam da je to ovde vec instalirano, posebno zato sto sam pri instaliranju izabrao “full install”.
Da li neko ima (ili je imao pa resio 🙂 ) slican problem?14. децембар 2008. у 3:34 pm #74405workyУчесникPokušaj da instaliraš Linux Headers paket. Lako češ ga ukloniti ako ti to ne reši problem.
Meni se dešavalo ranije na Slacku da su mi neki programi tražili te Linux hedere,pri kompajliranju.14. децембар 2008. у 3:39 pm #74406AndersenУчесникSad cu da probam, malo sam spor jer moram da “skacem” sa sistema na sistem (ako se ova “Gejtsova kutija” moze tako nazvati :p ). Javicu ako bude neke promene.
14. децембар 2008. у 3:45 pm #74407workyУчесникE sad se setih, to je bilo ranije na Slacku 10.x sa 2.4 kernelom.
Nema tog problema vise od kada se preslo na 2.6. kernel.
Verovatno je do drajvera. Tako isto i video drajver nece da se iskompajlira na novom kernelu.
Jedino resenje je cekanje novije verzije drajvera. 🙂14. децембар 2008. у 4:08 pm #74408AndersenУчесникE sad se setih, to je bilo ranije na Slacku 10.x sa 2.4 kernelom.
Nema tog problema vise od kada se preslo na 2.6. kernel.
Verovatno je do drajvera. Tako isto i video drajver nece da se iskompajlira na novom kernelu.
Jedino resenje je cekanje novije verzije drajvera. 🙂Sad sam pogledao, kernel headers paket je vec instaliran, tako da nije ni do toga. Verovatno moram cekati novu verziju drajvera, a s obzirom da se radi o dial-up modemu koji se osim kod nas slabo gde koristi jos uvek, nacekacu se..
Video sam da su ovi iz Arch-a resili taj problem, napravili su gotov paket sa drajverom, ali sta mi vredi kad ne znam kako to moze (i da li uopste moze) da se ubaci u Slack, a nemam vremena sad da razbijam glavu sa tim.
U svakom slucaju, ako sredim to nekako, javicu ovde, a ako neko u medjuvremenu nadje resenje/drajver, neka bude slobodan pa to napise 🙂14. децембар 2008. у 5:34 pm #74409MoneoУчесникImas kod dilera za tipa 300-400din da uzmes Lucent,Connexant ili Smartlink modeme koji bi trebalo da rade tj drajveri postoje
14. децембар 2008. у 6:21 pm #74410AndersenУчесникNije to toliki problem, i Intel 536 je prilicno cest modem kao i modemi sa lucentovim ili conexantovim cipom, tako da se za njega pisu drajveri za linux vec godinama, samo jos uvek nije izasla verzija koja ce da prevazidje problem kompilacije sa najnovijim kernelom, mislim da ce biti uskoro.
14. децембар 2008. у 6:37 pm #74411DemonУчесникMogu ja pokusati “srediti” drajvere, imam nekog malog iskustva u tome. Cim dodjem kuci pokusacu napraviti patch za najnoviji kernel (i meni treba, imam intela 536ep, iako ga ne koristim fino je imati sve funkcionalno u racunaru…)
14. децембар 2008. у 7:23 pm #74412AndersenУчесникJa sam umeo da sredim manje probleme ranije, tipa sredjivanje da instalira boot skriptu, ili male promene u make fajlu (da koristi EXTRA_CFLAGS) to su stvari koje je svako mogao da vidi i da skapira, bez ikakvog preteranog znanja ili iskustva s tim, ali ovo sad je malo van mojih mogucnosti.
Ok, ako ti podje za rukom, javi. O0
Ja inace pre par sati poslah mail Philippeu Voutersu, ako bude razumeo ovaj moj neandertalski english, mozda i bude nesto od tog novog drajvera.Update:
Ocigledno sam poslao mail pravom coveku 🙂
Sad sam proverio postu, i vec je stigao odgovor da na ovoj adresi http://vouters.dyndns.org:8080/Intel/%5B/url%5D mogu da nadjem drajvere koji rade na Fedori 10 (isto kernel 2.6.27. kao i SW 12.2).
Skinuo, uspesno kompajlirao, instalirao i.. radi!. 😀2. јануар 2009. у 3:27 pm #74413RiSKУчесникhttp://vouters.dyndns.org:8080/Intel/%5B/url%5D
Ako je neko u mogucnosti, neka mi skine drajvere za dotican modem odavle i okaci u attachmentu ili bilo gde…
Iza proxyja sam koji ne propusta saobracaj ba 8080 🙁 🙁
Hvala -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.