Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Slackware › Slackware 12.0 kernel panic ???
- This topic has 7 одговора, 4 гласа, and was last updated 17 years, 6 months раније by slackmaster.
-
АуторЧланци
-
11. јул 2007. у 10:17 am #8831slackmasterУчесник
Pozdrav svima!
Tokom instalacije Slackware-a 12 javio mi se sledeci problem:
Odmah po ubacivanju instalacionog DVD-a, nakon sto sam ENTER-om odabrao default hugesmp.s kernel, prijavio mi je “kernel panic, cannot mount root fs device (8,2)”, parafrazirano. Jos mi je rekao da “enterujem correct-ni device”, i ja sam pokusavao i pokusavao razne uredjaje ali nista nije upalilo. Slicno mi se desavalo i sa huge.s kernelom, dok mi je speakup.s montirao root, ali je odmah zatim prikazao kernel panic jer ne moze da nadje init (??). Na kraju sam morao da primenim trik: da podignem huge26.s sa Slack 11.0 install diska, pa da onda zamenim diskove neposredno pre nego sto pokrenem setup. Jeste glupo, ali je upalilo. Medjutim i dalje me nervira to sto nisam uspeo da resim problem, pa bih zamolio sve one prijatelje slack-ovce koji mozda znaju kako ovo resiti da mi jave. Znam da su mnogi ljudi imali ovaj problem nakon instalacije, ali ne znam nikoga ko je ovo imao odmah po ubacivanju install DVD-a. Pretpostavljam da je nesto u vezi mog hardvera (AMD Athlon 2000+, KT400 maticna, klasican IDE hard), s obzirom da svim drugim ljudima radi normalno.
Hvala puno unapred!
Pozdrav!
11. јул 2007. у 12:06 pm #56850NekyУчесникNa kojoj IDE grani ti je hard? I ja imam klasičan ATA hard i sve radi bez problema. To je jedino što mi pada napamet, stvarno ne znam o čemu se radi.
11. јул 2007. у 2:43 pm #56851slackmasterУчесникNa kojoj IDE grani ti je hard? I ja imam klasičan ATA hard i sve radi bez problema. To je jedino što mi pada napamet, stvarno ne znam o čemu se radi.
Primarni master, /dev/hda ako na to mislis. Zbunjuje me i to sto mi prijavljuje da ne moze da montira (8,2) kao root??? (8,2) je /dev/sda2 tj. scsi disk (koji ja nemam).
Mozda mi je komp buggy, ili tako nesto…11. јул 2007. у 3:23 pm #56852ostresУчесникProbaj sa npr. hugesmp.s -rw. Nije bitno koji je kernel moze i neki drugi.
11. јул 2007. у 10:22 pm #56853slackmasterУчесникProbaj sa npr. hugesmp.s -rw. Nije bitno koji je kernel moze i neki drugi.
Nije pomoglo 🙁
11. јул 2007. у 10:52 pm #56854ВладимирУчесникŠto se tiče /dev/sdb… noviji kerneli(nisam siguran od koje verzije, možda 2.6.20) i ata diskove označavaju sa sd.. a ne sa hd..
12. јул 2007. у 9:57 am #56855slackmasterУчесникMozda je problem u initrd-u. Koliko ja kapiram, ja bi trebalo da kao root fs tokom instalacije montiram ramdisk, sto sam ja i pokusavao, ali izgleda da nisam pogodio pravi uredjaj, ili mozda initrd ne odgovara mojoj masini. Sve u svemu, izgleda da niko ne zna odgovor. Trazio sam i po nekim stranim forumima, ali izgleda da niko nije imao problem tog tipa…
13. јул 2007. у 3:29 pm #56856slackmasterУчесникHej,
ja bih jos jednom zamolio sve Slackere da mi pomognu…nesto ste se uspavali, ili mozda niko ne zna u cemu je stvar. Ja nisam bas pocetnik, a nemam pojma kako da resim ovo, tako da me ne bi cudilo da ni od vas niko ne zna, ali opet, da pitam…:) ima ovde i pametnijih i iskusnijih…nadam se…:)Hvala unapred,
Pozdrav!
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.