Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Slackware 10 problem?
- This topic has 5 odgovora, 2 glasa, and was last updated 21 years, 8 months ranije by
BaneZ.
-
AutorČlanci
-
29. jun 2004. u 12:14 pm #3909
BaneZ
UčesnikDanas sam ga instalirao, sve je proslo OK. Jedini (i najveci) problem je sto pri zadavanju komande (kao root) init 4 ili start X na sekundu prikaze X, a zatim mi monitor ode na standby, i ne pomaze nista osim ctrl+alt+F2, kada se vracam u konzolni rezim… Hvala unapred!!!
29. jun 2004. u 2:53 pm #20036bp21000
Učesnik@BaneZ
Izgleda kao problem sa konfiguracijom x servera. Jesi li probao da poteras #xorgconfig i pomocu njega izvrsis podesavanja?A kad vec pisemo o problemima da i ja iznesem svoja zapazanja. Nabavio sam Slackware Iso-ove. uz pomoc prijatelja i samo ne znam da li su oni problematicni ili se ovo desava zbog nekog problema u instalacionoj skripti. Evo u cemu je stvar:
Kad probam da instaliram pakete iz kdei serije (lokalizacija KDE okruzenja) tokom instalacione procedure skripta iz tog direktorijuma se uopste ne odaziva i uvek preskoci instaliranje tih paketa, tako da nakon instalacije imam KDE samo na engleskom pa onda moram uz pomoc pkgtool-a da dodajem pakete za lokalizaciju i tada prodje sve OK. Jel ima neko ideju sta bi moglo da bude uzrok ovome? I da li se ovo sa kdei paketima jos nekom desava?
Inace, bez problema sam instalirao i bootujem sistem sa kernelom 2.6.7, tek toliko da se zna.
Posto vidim da za sada niko ne odgovara, da se dopunim pa da kazem da sam resio problem sa k3b-om pod Slack 10.0.
I treci put editujem ovaj post i dodajem da sam resio problem sa lokalizacijom GNOME-a. Prema tome, trenutno mi Slack 10 radi bez ikakvih problema.
29. jun 2004. u 10:35 pm #20037BaneZ
UčesnikDa, probao sam, ali posto mi je ovo prvi Slackware, nisam bas siguran sta treba da radim. Koliko se secam, vertikalne i horizontalne frekvencije nisu uopste bile slicne onima koje ima moj monitor (F700b 30-70, 50-160) nego, 30-49, mislim. Takodje pored horizontalne frekvancije stoji 3 reda sa podesavanjima. Da li je greska ovde, i ima li neko neki savet?
30. jun 2004. u 9:10 pm #20038BaneZ
UčesnikIma li neke pomoci, ili da se vracam na Mandrake 10?
1. jul 2004. u 12:16 am #20039bp21000
UčesnikOvo je diskusija na tu temu koja te muci Bane, a sa jednog drugog foruma:
Pitanje:
“Desilo mi se da, nakon instalacije, ne mogu da udjem u X nikako. Jednostavno mi se ugasi monitor. U cemu je stvar?”Odgovor:
“Očigledno ti monitor ne podržava DDC, tj, ne šalje kartici granice svojih mogućnosti, a u Xorg.conf ti vertrefresh ili nije upisan, ili je u preširokom opsegu. Zato se kartica diže u najvišem modu koji podržava, što monitor ne može da izdrži i isključuje se.
Pokušaj sa tako isključenim monitorom da pređeš u neku nižu rezoluciju sa Ctrl-Alt-+/-. Tako ćeš dobiti nekakvu sliku.
Trajno rešenje je, naravno, da upišeš tačne opsege za horizontalnu i vertikalnu sinhronizaciju monitora, kao i željene rezolucije koje može da izdrži.Primer:
HorizSync 30-50
VertRefresh 40-80
…
Modes “1024×768” “800×600” “640×480″”
Ukratko – to je Slackware i njegovi problemi sa prepoznavanjem hrdware komponenti…
3. jul 2004. u 1:13 pm #20040BaneZ
UčesnikMonitor podrzava DDC, koliko znam u Windowsu DDC radi bez problema. Izgleda je Slackware jos uvek veliki zalogaj za mene, tako da sam se vratio na Mandrake, (a bas sam se bio zagrejao za Slackware). Jednostavno, jos uvek ne znam sta i kako da podesim. Probao sam sa ovim gore, ali nista….. U svakom slucaju hvala, a ako neko ima jos koji predlog……
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.