Početak › Forumi › Linuks distribucije › Slackware › Slackware 10.1 koje diskove
- This topic has 22 odgovora, 8 glasova, and was last updated 20 years, 2 months ranije by
daniel1988.
-
AutorČlanci
-
21. april 2005. u 4:39 am #5196
worky
Učesnikkoje diskove da poručim,full verziju(4 diska),ili 2 diska+dodatni softver(1dvd),ili full+dvd, ili
samo dvd, koja je varijanta najbolja?da ne moram opet kasnije da naručujem i plaćam poštanske troškove 😉
da li da uzmem odmah i KDE 3.4, mislim da li može da se odmah instalira ili mora kasnije, a
neznam ništa o slacku.21. april 2005. u 7:59 am #27307Chak840
UčesnikJa sam uzeo full paket i koliko sam mogao da primjetim ima sve sto bi moglo da mi treba. E sad obzirom da sam pocetnik u linuxu ima i vise nego sto mi treba, tako da neces pogrijesiti ako uzmes full (4CD-a) pa kasnije ako ti nesto zatreba mozes skinuti i sa neta!!
21. april 2005. u 8:21 am #27308worky
Učesnikhvala Chak840, znači full verzija je dovoljna, bio sam u dilemi šta ima na tim diskovima,znaš
već one varijante tipa “mini install” “boot only”..
Eventualno da uzmem KDE3.4 (famozni), ima li neko uputstvo kako se instalira?22. april 2005. u 12:31 am #27309LYb
UčesnikPrebacis se u init 3, logujes se kao root, cd-ujes se u direktorijum sa kde paketima i kucas:
upgradepkg –install-new *.tgz
22. april 2005. u 4:30 am #27310worky
Učesnikok, ovo mi je jasno, sve do trenutka kad počnem da kucam ime paketa, da li će se javljati međuzavisnosti pojedinih paketa kao što je slučaj kod mandrake ,pa onda upadneš u začaran krug da ne kažem lavirint,
Hm, još nisam ni instalirao slack a već raspravljam o upgrade sistema, 😆 😆 😆22. april 2005. u 7:42 am #27311Chak840
Učesnik, znači full verzija je dovoljna
Ako si pocetnik k’o ja onda je definitivno dovoljna!:):):)
Meni je bila dovoljna i osnovna verzija Slackware-a 10 jer nisam jos ni naucio da podesim sistem da bude po mom ukusu i da ga optimizujem za moju masinu, a kamoli da furam pakete i da provaljujem kako koji program da koristim:( Ali ne gubim nadu…..:)
Mozda je bolje da prvo podesis sve kako tebi odgovara pa tek onda da krenes sa update-om.22. april 2005. u 1:55 pm #27312mtm76
Učesnikok, ovo mi je jasno, sve do trenutka kad počnem da kucam ime paketa, da li će se javljati međuzavisnosti pojedinih paketa kao što je slučaj kod mandrake ,pa onda upadneš u začaran krug da ne kažem lavirint,
Hm, još nisam ni instalirao slack a već raspravljam o upgrade sistema, 😆 😆 😆Međuzavisnosti? Buraz. nema toga na Slacku… nema provjere međuzavisnosti, da me pogrešno ne razumiješ… nego prije instaliranja pročitaš dobro README, INSTALL i TODO datoteke (i prekrstiš se 🙂 ) i nema nikakvih problema… Ja ne znam da se našao ijedan program a da ga nisam uspješno kompajlirao na Slack-u…
22. april 2005. u 3:32 pm #27313worky
UčesnikMa ok su međuzavisnosti paketa,to i olakšava posao,lepo mi kaže šta treba i ja to skinem sa neta i ufiksam sve, samo kod KDE upgrade sam upao u vrzino kolo,ali ništa novo vidim po forumima da je to stara boljka,
pa nije mi dao đavo mira pa sam rešio da probam Slack ,mogao sam mirno da sedim pored dobrog starog Mandrake,ubacio sam mu novi kernel i prilično dobro sve izgleda, pa videću
šta mi više odgovara,ne verujem da postoji sistem bez bagova kada se takav pojavi anđeli će pevati na nebu što neko reče.27. april 2005. u 12:18 pm #27314Voodoo_NBGD
UčesnikEvo jos jednog zadovoljnog Slackware korisnika 🙂
Instalirao sam juce 10.1 (imam samo prva dva diska), stavio sam full install i nije mi trazio 3. i 4. tako da zakljucujem da su nepotrebni 🙂
Instalacija nVidia drajvera prosla bez problema, aktiviranje isto (uz minorno editovanje xorg.conf-a podesenog za VESA drajver), cak mi je zvuk sada bolje “resen” nego u Mandraku 10.1: tamo sam za igre koje ne koriste ALSA nego OSS sistem morao da menjam drajver sa ALSE na OSS, a sada je Slack stavio ALSA drajver i neki OSS “wrapper” tako da sve radi odlicno.
Sve u svemu, mnogo dobra distribucija! Nema sarenih grafickih loginova, custom konzolnih fontova (pri kojima mc izgleda onako kako ne treba), sve je na defaultu i kako treba.
27. april 2005. u 8:48 pm #27315NiGhT-BlAdE
UčesnikSamo dva cd-a su ti potrebni za instalaciju slacka ostalo su sourceovi .. 🙂 tako da za pochetak sasvim suvishno…. i onako svaki dan izadje neshto novo pa pogldash na netu pa svuchesh i sredish… shta tje ti ona druga dva.. 🙂
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.