Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Mandriva › Хардвер › skype2.1 i webcamera
- This topic has 26 одговора, 4 гласа, and was last updated 16 years, 11 months раније by
Barone.
-
АуторЧланци
-
13. септембар 2009. у 3:58 pm #80655
dukenukem_4d
Учесникsada ovaj stari skype funkcioniše ili ne ?
ovde je nešto za 2.1.0.47
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1252937
skype na 64 bit fedori
http://allmybase.com/?p=94a da uradiš ono što reinicijaizuje pulsaudio kao deb paket ???
kako beše komanda
sudo dpkg reconfigure imepaketa(pulse-neki-odpaketa)ali koji tačno bi bio , mikser ili neki drugi???
EDIT pulsnigaaudio howto 😀
http://forums.debian.net/viewtopic.php?t=12497u sekciji Troubleshootin
[code]
sudo dpkg-reconfigure pulseaudio
sudo dpkg-reconfigure pulseaudio-utils
[/code]
valjda će da ga vrati na default , ko bi znao :angel:13. септембар 2009. у 5:56 pm #80656Barone
УчесникStari -> pa prvo kamericu ne prepoznaje,jer ne mogu da ubacim
env LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype
kada se pokrece rucno… Tako da kamera nece,
a pokusavao sa onim stelovanjem zvuka direktno u option skype-a.. Za sada nista. ali videcu. U principu jedan program manje vise(dosta je i kucanje :p)
A opet sam izgubio zvuk u ceo sistem. Izgleda da skype poceo da smeta, sa ovim podesavanjima u skype/option/sound/ … Cim tu krenem da klikcem i restartujem sistem, ja izgubim zvuk za ceo sistem.13. септембар 2009. у 6:11 pm #80657dukenukem_4d
Учесникmeni nije jasno kako može jedan prog. da obori zvuk na celom sistemu 🙁
doduše dešavalo mi se ranije da wmv blokira ceo sistem preko nvidia drivera i xine :-
13. септембар 2009. у 6:37 pm #80658Barone
УчесникPa posto sam svasta kucao po konzoli, vise nista nije normalno… Ne mogu reci da je to zbog skype-a. ali imao sam zvuk. Cackao po skype-u i vise nemam,Konzolu nisam dirao,ili nesto drugo. Slucajno ili ne,neznam ::)
Otisao u sound,i pokusao da stavim ALSA ,i evo sta izbacujegconfaudiosrc ! audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink profile=chat: Could not open audio device for recording. Device is being used by another application.
13. септембар 2009. у 6:46 pm #80659Barone
Учесник13. септембар 2009. у 7:13 pm #80660dukenukem_4d
УчесникA evo kada pokusam da pokrenem skype-sta izbacuje (znaci staru verziju gde treba samo dva klika misem)..
A 2.1 verziju sam preko synaptika deinstalirao uspesnoZnaci nikako ne mogu u skype. A mozda to pravi malo problem
da li da proveriš da li je završen prethodni neki skype 😉
(u onom task manageru gnomovom , završi proces ako ga ima 😀 )pusti iz konzole 😉
[code]
cd ….gde-je….
./skype
[/code]ako nemaš puno podešavanja , bekapuj pa obriši sadržaj skrivenog direktorijuma
/home/ime_korisnik/.Skype/
😀14. септембар 2009. у 5:36 am #80661Barone
УчесникOvako..sredio sam to za skype-mislim obrisao. Poenta je da se ne treba preterano truditi oko podesavanja istog,jer moze da se desi da uspe,ili da donese vise stete nego koristi.
Sta se meni sada desava sa sistemom.
Jutros palim komp,ulazim u ubuntu-nigde zvuka. Cudno. Zatim odlazim u sound ( vracam sound Capture-> na alsa)
opet reboot sistema dolazi zvuk samo za sistem ,igrice ali ne i za filmove ,muziku i sl.
Tacnije : podesim sound -> zatim moram da odem na reboot sistema da prihvati izmene(ovako se pravi budala).
I posle restarta imam za sve zvuk(znaci posle restarta). I ne pipam nista. Restart ponovo sistema-> dolazi do toga ,da kada se vratim izgubim zvuk za ceo sistem-> i za igre i sve zivo). Meni to nije jasno kako na svaki drugi restart sistema gubim zvuk 😮 -
АуторЧланци
Форум ‘Хардвер’ је закључан за нове теме и одговоре.
[/url]