Почетак › Форуми › Први пут на Линуксу? › Skype i linux
- This topic has 54 одговора, 20 гласова, and was last updated 14 years, 8 months раније by DrLove73.
-
АуторЧланци
-
22. јануар 2010. у 6:53 pm #74290ddjxxiУчесник
Hvala na trudu i pomoci.
Ukucao sam ponovo korektan kod, ali opet dobijam ERROR
[code] LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype
ERROR: ld.so: object ‘/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so’ from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
[/code]
Kako bih mogao da update-ujem novu verziju v4l
Ili, da jednostavnnnnno kupim drugu kameru. Ova je svakako smece.23. јануар 2010. у 7:45 pm #74291Oko_sa_BagdaleУчесник[code]
ERROR: ld.so: object ‘/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so’ from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
[/code]Fali ti biblioteka v4l1compat.so. Mozes da pokusas rucno da skines tu biblioteku sa drugog kompjutera na kome to radi ili da zamolis ovde ljude da je neko uploadu-uje na server da mozes da je skines. Onda je samo gurni
u direktorijum usr/lib/libv4l/ i stvar bi trebala da proradi.Samo iz radoznalosti. Koju Linux distribuciju koristis?
28. јануар 2010. у 2:02 pm #74292advocatus linuxiУчесникhttp://forum.skype.com/index.php?showtopic=448641
Čini se da mora skype skript da se izmeni – nađeš gde je sa ‘which skype’, pa metneš PRELOAD pred pravi poziv izvršnog fajla.
3. фебруар 2010. у 6:21 pm #74293ddjxxiУчесникUbuntu 8.10 amd64
3. фебруар 2010. у 7:02 pm #74294advocatus linuxiУчесникUbuntu 8.10 amd64
Probaj
LD_PRELOAD=/usr/lib32/libv4l/v4l2convert.so skype
4. фебруар 2010. у 12:46 pm #74295Spooky13УчесникDa ne otvaram novu temu..
Ovako.. Skype nalog sam registrovao odavno, ali ga nisam nesto preterano koristio do pre par dana.. I sad imam neke problemcice..
Elem.. samo pokretanje i podesavanje programa je oke.. Sluske, majk, Echo test korisnik.. ko sat.. Ono sto mene ‘zeza’ je online lista prijatelja i dodavanje novog prijatelja..
Posto teram Slackware 12.2 probao sam ove dve verzije:
skype_static-2.0.0.72.tar.bz2
skype_static-2.1.0.81.tar.bz2I sad kad hocu da dodam prijatelja a imam puno korisnicko ime, lupim search i on ne moze da ga nadje (to se desavalo na: “2.0.0.72” – stavio poslednju, BETA verziju “2.1.0.81” i to sam eliminisao)..
a problem koji je ostao, postojeci prijatelji sa liste, provereno znam da su online a ja ih vidim kao offline i ne mogu uspostavim komunikaciju (kada kliknem na prijatelja i pokusam da zovem, kaze da ne moze nadje korisnika).. i tako neki prijatelji su mi online i ja ih vidim a neki isto online a ipak ih ne vidim.. isti ti prijatelji koji su meni offline i ja sam njima offline (iako sam tu) 🙁 a desava se da ne vidim prijatelja i on ako pokusa da me zove ili pokrene chat (“na slepo”), istog trenutka se pojavi kao online.. :/ nisam pametan..
Da li se neko susretao sa sl. problemima i kako je izasao na kraj? :/ Hvala..
4. фебруар 2010. у 1:12 pm #74296AndersenУчесникPredlozio bih da odes na http://www.slackbuilds.org , i skines source i slackbuild skriptu, pa pomocu toga napravis paket, brzo ide, i mislim da sa njim nema problema.
Ja inace imam 13-icu, paket sam tako napravio, a problema sa Skype-om nemam.edit:
zaboravih da pomenem, verzija koju trenutno imam je 2.0.0.72.
4. фебруар 2010. у 4:55 pm #74297Spooky13УчесникPredlozio bih da odes na http://www.slackbuilds.org , i skines source i slackbuild skriptu, pa pomocu toga napravis paket, brzo ide, i mislim da sa njim nema problema.
Ja inace imam 13-icu, paket sam tako napravio, a problema sa Skype-om nemam.to sam prvo uradio.. i desavalo se ovo gore napisano.. 🙂
Nego.. danas sam malo eksperimentisao.. Moj nalog je registrovan pre 100 godina iz linux klijenta.. Skype nikada nisam koristio na Windowsu.. I posto je ocigledno (bio) neki problem sa mojim profilom (posto je sama aplikacija radila savrseno i nije prijavljivala nikakve greske).. Logujem se iz Windows klijenta.. izvrsim update-profila (manje vise ista polja, dodao neke info. koje pre nisu bile).. Odem na linux.. kad sad radi i tamo sve bez problema.. O.o ludnica..
Deluje blesavo.. al (za) sad sve radi oke.. :/ Cak i onaj profil prijatelja koji nisam pre mogao da nadjem na verziji 2.0.0.72 sad radi na njoj (posle update profila na Windows klijentu).. no comment
5. фебруар 2010. у 7:33 pm #74298ddjxxiУчесникAdvocatux Linuxi,
TOOO!Napokon radi!
Hvala!6. фебруар 2010. у 3:17 pm #74299Spooky13УчесникDeluje blesavo.. al (za) sad sve radi oke..
prerano sam se obradovao.. o5 se 3puje.. 🙁 kad me neko doda za prijatelja.. nit’ imam notifikaciju, nit’ se sta desava.. moram da se logujem na Windows da bih video notifikacije.. a posle kad se vratim na Linux.. tih prijatelja nema.. :/
testiran i paket sa http://www.slackbuilds.org i pojedinacne verzije.. i BETA poslednja.. sve isto piiiip!!! kako me nervira!!!
pored zivog VOIP i Jabber oni koriste piiiip Skype.. grrr ujedao bih sad..
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.