Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Arch,Manjaro,… › Shaman – moćni package manager frontend
- This topic has 10 одговора, 9 гласова, and was last updated 15 years, 12 months раније by na12.
-
АуторЧланци
-
31. март 2008. у 1:03 pm #9954ВладимирУчесник
Starting with 4.1, we will ship the mighty Shaman as the default package manager frontend
Ako niste probali Shaman, probajte odmah! Mnogo dobra stvar(bolji od Synaptic-a bar duplo!)
31. март 2008. у 1:24 pm #68594foxbunnyУчесникBurazer, nikad Linux u zivotu nije pipnuo osim sto je u mom odsustvu dva puta instalirao nesto preko Synaptica kad je bio kod mene. I sad, treba da instalira neki Linux na svoju masinu i ja mu kazem, ae ti instaliram Arch, posto imas Live support 24sata dnevno. 🙂
I on kaze: “Je l’ ima Arch neki package manager kao Synaptic ili nesto drugo?” Ja tu: “Hm, pa znas, koristi se pacman koji je command line.” I on tu kaze “E, pa odlicno!” Ja ono trep-trep, “Kako bre odlicno?” On mi objasni kako ga Synaptic ekstremno smara zato sto mora da se cima da pretrazuje pa selektuj pa ovo pa ono, kaze lakse mu lepo da kucne pacman -Ss vidi da li ima paket, pa samo odfikari ono malo s i instalira. 🙂
Ali ono, super su napravili taj Shaman, svaka cast. Ima jos nekoliko dobrih frontendova, jedan je QT, a drugi Java (ne secam se kako se zove, ovaj drugi je cini mi se Jacman).
31. март 2008. у 6:14 pm #68595hAlleLuJaУчесникburaz ti je potpuno u pravu jer kad sam god probao frontend pclinuxos/ubuntu/fodora smorio me i mislim da je mnogo brze i jednostavnije preko konzole i pogotovo mi sve svidja arch-ov pacman/yaourt…e da zarazio sam se sa archom zanjih dana :))
31. март 2008. у 7:45 pm #68596ВладимирУчесникPa dobro to kad znaš šta instaliraš. ali kad hoćeš da vidiš šta sve ima u repozitorijumima i da probaš neki nov program ili da apdejtuješ sistem na jedan klik, onda je bolje nešto što nije iz terminala. Lepo se nalaktiš na sto i gledaš šta ima 🙂
31. март 2008. у 8:05 pm #68597foxbunnyУчесникJa sam zbog pacmana stekao naviku da odem lepo na kde-apps.org ili gnomefiles.org pa tamo gledam sta generalno ima. Pa ponekad (kad me bas ne mrzi) uzmem pa i iskompajliram ponesto sto nema u repou. A kad vec znam sta mi treba, onda mi je pre svega brze da to instaliram sa pacmanom, ili jos bolje, yaourtom.
Plus Arch ima i on-line search engine za pakete, pa mozes i tamo da prebiras do mile volje (tako sam trazio igrice svojevremeno, otkucam “games” pa gledam sta sve ima).4. јануар 2009. у 12:00 pm #68598PunkyУчесникShaman je odličan, stim da ga ja uopšte ne koristim, nekako mi je lakše u konzoli, koliko god to može da zvuči čudno, ali tako je… 😀
4. јануар 2009. у 2:50 pm #68599MoneoУчесникJeste dobar Shaman ali mi je pacman iz konzole sasvim dovoljan-sintaktsa je jednostavna a u dnevnom radu je dovoljno zapmtiti svega par komandi 😉
4. јануар 2009. у 3:55 pm #68600DemonУчесникEvo i ja da se oglasim! Isto kao i prethodna dva komentara: šaBan je super, ali je konzola još bolja! 😀 Brže je nekako… 😀
16. јануар 2009. у 9:22 pm #68601madawcУчесникShaman je odličan, sličan Synapticu ali konzola je više nego dovoljna.
23. јануар 2009. у 1:15 am #68602pivonrollУчесникZivela konzola O0
-
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.