Почетак › Форуми › Линукс › Програмирање › Segmentation fault (sređeno)
- This topic has 7 одговора, 7 гласова, and was last updated 19 years, 1 month раније by
burga.
-
АуторЧланци
-
7. август 2007. у 6:54 pm #8983
burga
УчесникОва славна грешка јевља ми се при покретању програма који добијам компилацијом кода придодатог поруци. Нема грешке при компилацији (има само једне поруке о некоришћеном параметру, али то је ОК). Кад компилирам у Њиндоузу добијем програм који се уредно извршава ??? (мада изгледа мало шугаво због лоше распоређених widget-a). >:(
Очи ми испадоше 😮 да пронађем грешку, али не успевам.Иначе, ради се о дијалогу који треба да буде део веће апликације. Делове те апликације сам написао, и то ради како треба, наравно док не позове овај дијалог, када пада без образложења. Поруку “Segmentation fault” видим кад покренем програм из конзоле. За потребе парцијалног развоја стављам код који развијам у tmp директоријум.
ПС
Ради се о Qt-у, да не скидате сви 😉7. август 2007. у 7:29 pm #59228slackmaster
УчесникNe znam sta je problem, ali ja nisam uspeo da raspakujem arhivu. bunzip2 ne prepoznaje fajl format. Mozda je nesto do moje masine, mada ne bih rekao. Neka proveri jos neko fajl, pa neka javi… a i ti mozes da probas ponovo da ga spakujes i okacis.
Pozdrav!
7. август 2007. у 7:40 pm #59229GoranSTX
УчесникJa sam je uspesno otvorio… Nisam kompajlirao…
7. август 2007. у 7:58 pm #59230sysctl
УчесникNi kod mene nece da otvori !!!
7. август 2007. у 8:11 pm #59231marelli
Учесникhttp://en.wikipedia.org/wiki/Segmentation_fault
Ili prosto ga sibni u google sa jos necim i vidi sta ce da ispadne! :biggrin: O0
7. август 2007. у 8:13 pm #59232BrokeBody
УчесникOtvorio pod XPom.
7. август 2007. у 8:56 pm #59233jboban
УчесникОчи ми испадоше 😮 да пронађем грешку, али не успевам.
Probaj da malo manje koristiš Copy / Paste programiranje i da instanciraš i minMagnitudeSpin, umesto maxMagnitudeSpin dva puta i biće ok O0
7. август 2007. у 9:14 pm #59234burga
УчесникХвала!
Знаш како, кад се гомилетина кода понавља, лакше ми је да копирам делове кода. А како су мин и макс били максимално исти, само за заменио параметре (доњу и горњу границу и почетну вредност), а заборавио на ИМЕ! (ни мање ни више, страшно :redface:)
Највише ме је чудило што се лагано компилира. >:(
Ех, чим има више очију, одмах се нађе баг. Није ни чудо што будућност лежи у отвореном коду!
Живео Линукс! Живео отворени код! :biggrin: -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.