Početak › Forumi › Linuks › Linuks umrežavanje › Satelitski internet i linux
- This topic has 13 odgovora, 6 glasova, and was last updated 20 years, 4 months ranije by
Red_Zmaja.
-
AutorČlanci
-
10. april 2006. u 7:35 am #39646
Red_Zmaja
UčesnikDa potrebna je konekcija za upload ili salanje zahteva a sta fali gprs-u po tom pitanju?
10. april 2006. u 8:25 am #39647worky
UčesnikMislim da zbog vrlo slabe podrske za Linux treba ignorisati Sat-inernet.
Da, drajveri za DVB rade odlicno, to vise nije problem, ali nema drugog softvera potrebnog da se ostvari konekcija, i jos gore – nacin logovanja za Linux ,ako ga jos
i ima uopste , se razlikuje od logina iz wina, pa vam se moze desiti da ako pokusate
cetiri puta neuspesno ,da vam blokiraju racun i propadne vam uplaceni novac, a za to se
ne mozete zaliti nasem provajderu .Ipak posto vec imam antenu, interesuje me da podesim to ,pa ako uspem javicu.Mozda
bi se isplatilo sa uploadom preko GPRS-a10. april 2006. u 12:01 pm #39648LimitMan
UčesnikKoji softver si koristio?
Ovo sto postoji do sada ,sem nekih skripti za sat-internet setup(ali ne i za astru), je samo
prekompajlirani receiver-proxy za RH-7.3. Nisam siguran da je risiver,mozda je samo
proxy.Eh … kad bih se setio … Uglavnom, znam da nije bilo softvera, vec samo instaliranje drajvera, podesavanje istog, sigurno znam da je morao kernel da se prekompajlira (jedan od mojih prvih kernela i glavobolja :D)
A sto se tice alternativnih internet konekcija, telekom je resio da da ljudima adsl (sirom srbije) po ceni od:
Uvodjenje: 5000 Din + PDV (s’ tim sto spliter i modem ne dobijate na revers, vec ih dobijate na poklon)
Mesecni pristup 256/64: 1200 Din
Veci protok nije nesto skuplji… Ako se ne varam 512/128 je 1800 Din …Raspitajte se u svom lokalnom telekomovom predstavnistvu… U Zajecaru su poceli pre desetak dana …
10. april 2006. u 9:02 pm #39649Red_Zmaja
UčesnikMa da samo sto u mom mestu adsl nece proci za 1000 godina. Zadovoljio bih se ja i sa kablovskim i nekim OK wirelessom ali samo da radi normalno. Ako je to 64.64 neka bude tako. Ali ostao mi je jos satelitski. Kontaktiro sam SATSPEED kod nas i dobio sam pozitivan odgovor za razliku od ASTRASAT-a cak sta vise mnogo ljubazan. Jeste da su nesto skuplji od ASTRASAT-a ali bas zbog njihove ljubaznosti i konkretnog odgovora cu da se odlucim za njih. Rekli su :
Postoji software za LINUX i kolege iz Nemacke mogu pruziti podrsku za
LINUX putem maila, mi ovde u Srbiji nismo probali rad na LINUX-u tako
da Vam ne mozemo pomoci po tom pitanju.I na jos neka moja pitanja su mi odgovorili precizno. Pa kad seden saberem i oduzmem jeftiniji mi je satelitski 256 (sa sve gprs-om) nego wireless 64/64…
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.