Početak › Forumi › Linuks distribucije › Mandriva › Softver › Samba pitanje.
- This topic has 2 odgovora, 1 glas, and was last updated 17 years, 11 months ranije by
paralizer.
-
AutorČlanci
-
23. februar 2008. u 6:29 am #9846
paralizer
UčesnikZanima me dali ako na Linux-u instaliam Samba, i delim neke fajlove t.e. filmove sa drugi masinu koja radi pod windows u LAN-u moci da gledam te filmove na widndows masini direktno? Jer kada probam da to radim obrnuto t.e. da gledam filmove koje su na windows masini na Linux-u prvo trazi da mi ceo film skine u /tmp pa tek ga onda pusti. Ovo sam sredio, al sada meinteresira dali ovo pravi i sambe ili jednostavno ides na film koje se nalazi na tom samba serveru, desni klik, -> open with bsplayer i film pocne?
Hvala.
23. februar 2008. u 7:41 am #67615paralizer
UčesnikOk, samo da kazem da sam ovo probao, instalirao samba server i da kazem da radi. T.e. mozes da gledas film ili slusas muziku direktno preko mreze u windowsu koristeci fajlove (filmove) koje se nalaze na linux-u na ‘samba share’ , bez da treba da film skines lokalno na disk.
23. februar 2008. u 9:03 am #67616paralizer
UčesnikSta znaci ‘auth methods = sam’ u konfiguracioni fajl sambe? Konacno sam ja konfigurisao i sada za sada mislim da je sve ok. Mada nije mi jasno zasto me ja u pocetku kada sam se najavljao pitala za username i password, a onda tainstveno je prestala, a nisam nista promenio u konfiguraciju? Da mozda ima nekoj nacin kesiranja?
Ovo je moj smb.conf pa ako neko razume neka pogleda dali je ok, dali ima neka rupa, nesto sto treba da se dopuni, promeni i sl.
Imeno zelim da moze samo user paralizer da se loguje na samba serveru i niko drugi.
[global]
netbios name = xxx.xxx.xxx.xxx
netbios aliases = xxx.xxx.xxx.xxx
restrict anonymous = yes
max protocol = NT
workgroup = workgorup
server signing = Ariel
os level = 20
encrypt passwords = yes
valid users = paralizer,@paralizer
create mode = 777
public = yes
dos charset = CP850
unix charset = UTF-8
display charset = ASCII
user = paralizer,@paralizer
passdb backend = smbpasswd
security = user
auth methods = sam
restrict anonymous = 2
log file = /etc/samba/samba.log
case sensitive = yes
hide dot files = no
hide unreadable = no
os level = /test
wins server = xxx.xxx.xxx.xxx[ariel]
comment = Ariel
path = /test
read only = no
force user = root
force group = root
guest account = root
case sensitive = no
guest only = yes
guest ok = yes
browseable = yes
printable = noHVALA!
-
AutorČlanci
Forum ‘Softver’ je zaključan za nove teme i odgovore.