Почетак › Форуми › Линукс дистрибуције › Gentoo › Sabayon
- This topic has 20 одговора, 14 гласова, and was last updated 16 years, 2 months раније by nemysis.
-
АуторЧланци
-
5. децембар 2006. у 6:01 pm #8107jagodanbgУчесник
da li neko moze da mi kaze kakva je ova distribucija i sta sadrzi od software-a jer ne mogu nigde da nadjem neke detalje!
5. децембар 2006. у 6:32 pm #50170tomajaГлавни мајсторRadi se o sređenom Gentoo Linux-u sa multimedijalnim programima, kodecima i 3D drajverima za NVIDIA i ATI grafičke kartice. Za više detalja pogledaj http://distrowatch.com/table.php?distribution=sabayon, a možeš i http://www.sabayonlinux.org/%5B/url%5D
linux4life
24. март 2007. у 10:58 pm #50171АнонимниГостDa li je neko instalirao Sabayon na HD?
Ja sam upravo nabacio ver. 3.3 ( pored win i CentOS-a ). Instalacija prolazi glatko ali ima problema sa boot Managerom – niti Sabayon ubacuje grub u mbr ili na prvom sektoru njegove part., niti ga prepoznaje grub CentOS-a!. U cemu je fora? :'(25. март 2007. у 4:29 am #50172crveni1УчесникPa dodaj ga sam ručno…
25. март 2007. у 12:33 pm #50173АнонимниГостDodavao sam ali iz nekog razloga ne ide. Jedini spas je izgleda u BeOS-u. Malopre skinuh MaxEd.v.4. Isprobah ga live i vidim da on vidi njegovu ( sabayonovu) particiju, mountuje je i otvara sve njegove foldere. Probacu sa BeOs Boot Managerom da pokrenem – javicu….
26. март 2007. у 11:10 am #50174АнонимниГостStavljamo problem ad acta……….reseno……….
Obilje programa…….. O0
23. август 2007. у 8:39 pm #50175debelizmajУчесникImao sam pre nekoliko noci srecu da mi net poludi i da mi download ide od 300 KB/s do 400 KB/s, te lepe noci sam skinuo sve sto mi je trebalo za moju probu Arch linuxa, za sat vremena.
Te lepe noci, jos jednom, sam castio sebe i Sabayon linuxom, kao instaliracu Arch pa ajde i ovo da probam, kad mi se moze.
E sad, pitanje, GDE JE NJEMU rc.local? ja sam jedan napravio u /etc ali ocigledno ne shljaka… kako to stoji sa gentoo?E da, samo jos jedna stvar…kako je lepo kad imate net od 5Mb…eh divota….shmrc shmrc shmrc…secam se kad sam presao na 128, pa onda na 256 i na kraju supio novce i castio se jednim 512…ali ovo…kako sad da se vratim normalnom zivotu….e sudbo zasto zari noz u ledja meni ???? 😀
23. август 2007. у 8:43 pm #50176sdfasfasffsdqqfdqУчесникOvaj novi sabayon je stvarno zverka ima dosta igrica…Preporuka ::)
23. август 2007. у 8:59 pm #50177debelizmajУчесникima, mislim da ce da lete, ne svidjaju mi se…
Sabayon dolazi sa onim glupim kmenijem kao sto ga ima suse 10.2 al sva sreca moze da se sredisam sistem je nekako nedorecen, ima konfiguracijskih alata, ali ne rade
na primer alatka za konfiguraciju mreze, kao sto je u ubuntu, uneses parametre i nista..alsu sam rucno konfigurisao i xorg.conf isto, ima jos par stvari..ovako je bas fin…Moja ocena:
ako ste tinejdzer i imate potrebu za dokazivanjem, instalirate Sabayon i ukljucite sve one “lepe” stvari. Kad dodje ortak windozash a vi “kao slucajno” cepate onu simulaciju podmornice pa onda prekinete zato sto je on naisao, ali na neki efektan nacin.
Naravno u pozadini ide amarok sa …npr Slayerom, jer vi niste prodana dusa i slusate samo old skul HM, a ne neke tamo kukuruze i sta ti ja znam, to je za p…ce, e da, i jos mu pokazete tekst pesme, otvoren tamo sa strane, jer amarok to moze.
E, a onda upalite Second Life, al na drugom desktopu, cisto da mu pokazetekakvo je to sranje, a uz put provrtite sve one 3D efekte…i konzola upaljena sa strane, sa shemom green on black 😀
ovo je pisano u trenutku inspiracije 😀
sabayon je korektan desktop sistem…meni malo nabudzen(to moze da se resi), ali dosta brz i stabilan(za sada)
a da, necu vise da skidam firefox preko emerge, mnogo bre kompajlira ono 😀23. август 2007. у 9:05 pm #50178RiSKУчесникE sad, pitanje, GDE JE NJEMU rc.local? ja sam jedan napravio u /etc ali ocigledno ne shljaka… kako to stoji sa gentoo?
Ako nisu menjali Gnetoo oblik runlevela, to se nalazi u /etc/conf.d/local.start
Ako nije dodat u tvoj runlevel (sto je vrlo malo verovatno) uradi
[code]rc-update add local default[/code]
… Ako ne koristis “default” run level, promeni to u komandi odozgo, naravno 😉 -
АуторЧланци
Мораш бити пријављен да би поставио коментар у овој теми.