Početak › Forumi › Linuks distribucije › Gentoo › Sabayon 3.4a
- This topic has 7 odgovora, 6 glasova, and was last updated 17 years, 9 months ranije by
debelizmaj.
-
AutorČlanci
-
8. septembar 2007. u 1:11 pm #9192
slip
UčesnikPozdrav svima,
prvo zelim da se zahvalim Linuxo timu sto mi je poslao tako divan poklon kao sto Sabayon Linux 😀 😀 :D! Za sada imam manjih poteskoca oko instalacije : freez problem kada se posle boot-a sa diska pojavi samo poruka o incijalizaciji kernela. Elem, cim reshim problem javicu vam a u medjuvremenu sam pronashao na sajtu Sabayon Linuxa da je ovaj problem “moguce” resiti ponovnim download-om Sabayon linuxa :'( . U svakom slucaju, bila bi dobra ideja da Linux-o tim proveri ispravnost svakog Sabayon diska (ukljucujuci i pocetak instalacije) pre isporuke da bi se izbegla nepotrebna mustranja oko ponovnog slanja. Ja cu dati sve od sebe da provalim o cemu se radi.
Veliki pozdrav i josh jednom hvala na poklonu. 😀Slip
8. septembar 2007. u 1:26 pm #61608foxbunny
UčesnikSamo da znas, a i svi vi noviji clanovi, Softver i Hardver na vrhu spiska odeljaka se odnose na Mandrivu. Ostali distroi su nize. Sabayon ide pod Gentoo.
Meni ni Mandriva nije htela da se dize, ali se na kraju ispostavilo da je bug a ne neispravan disk. Jednostavno na mojoj masini nije htela da radi, dok na nekim drugim jeste. Zahvaljujuci tom bugu, doduse, uzeo sam novi DVD nedavno. Sad sve ostalo radi osim Mandrive. 😉
Mozda je nesto slicno. Kad skines ISO, proveri obavezno md5.
8. septembar 2007. u 2:59 pm #61609debelizmaj
UčesnikEvo ja se javljam sa Sabayona 3.4e i on radi superishka. Dobro, ako zanemarimo neke gluposti, tipa nemoj nista da podesavas iz control centara raznih vec rucno, posto ne rade 😀
Ovako je odlchan9. septembar 2007. u 5:23 pm #61610slip
UčesnikKao sto sam i obecao evo sta je bio problem kod mene a u vezi Sabayon linuxa. Poruka koju je ova distribucija izbacivala u konzoli je bila u ovoj formi:
“kernel panic – not syncing: cpu context corrupt”Istu sam poruku ubacio u Google mashinu i dobio gomilu foruma sa istom problematikom.
Resenja i razlozi.
1. Neispravan CPU — primetio sam da se u vecini slucajeva radi o AMD procesorima i to Dual i 64bit
2. Smanjenje napona na RAM-u i na CPU
3. Promena PCI kartica tj. slotova (wtf , nemam pojma zasto bi to uticalo na boot sa DVD-a)
4. Ponovan download Sabayon Linuxa. Upravo je to pomoglo jednom od pacenika.
5. Provera sa memtest86 (veoma pametno i koristno bez obzira da li imate problema ili ne, nije lose istestirati mashinu svremena na vreme)
6. Promena BIOS-a.
Licno sam isprobao zadnje dve kombinacije. Memtest nije nasao nikakvih problema na mom racunaru a uz pomoc LiveUpdate BIOS-a problem je magicno nestao. Hvala je Bogu. Za sada Sabayon radi kako treba, maltene, desava mi se da se odjednom zamrzne ekran pa moram da restartujem mashinu. Pitam se da li je RAM poceo da zeza. Ako nije do rama potrudicu se da pronadjem o cemu se radi pa cu o tome ponovo postovati.
Kod ove distribucije mi se svidja to sto ima sve : kodeke, player-e, josh samo da iskoci plavusha u minicu. Moze i crnka.
Sama distribucija nije rekorder u podizanju OS-a ali ipak je ovo Debian. Sama instalacija je protekla u najboljem redu, sam installer je lepo nashminkan, sto ce reci profesionalan. Vidi se da je u taj deo price ulozeno dosta truda.
Za default manager sam uzeo KDE mada sam stavio i Gnome kao pomoc :), prva stvar koja se primeti jeste kbfx koji se meni ne svidja preterano. Malo je komplikovan za mene. Josh jedan dokaz da preterana orjentacija ka korisniku moze da ubije raspolozenje. Druga stvar kojoj sam se nadao i ne postoji a to je Konfiguracioni Centar. Mozda i postoji ali ja ne mogu da ga nadjem. 🙁
Nemojte me pogresno razumeti, Sabayon je veoma kvalitetna distribucija i ipak je moja preporuka za one korisnike koji zele lepo a nemaju brzu vezu sa internetom. Recimo PCLinuxOS je odlican ali bez kablovskog ili ADSL-a nije bash najbolje reshenje.
Toliko za sadaSlip
9. septembar 2007. u 7:53 pm #61611sdfasfasffsdqqfdq
UčesnikMeni nije hteo da se bootuje Sabayon 3.4a a kada sam skinuo 3.4F radila je perfektno! :p
9. septembar 2007. u 8:05 pm #61612dens
UčesnikSama distribucija nije rekorder u podizanju OS-a ali ipak je ovo Debian
Zar ne beše Sabayon baziran na Gentoo?
9. septembar 2007. u 8:47 pm #61613popac
UčesnikJeste. Odmah tu leži i odgovor zašto nema konfiguracionih alata. Ukoliko želiš grafički menadžer pakera instaliraj Porhole, a što se ostale aministracije tiče ima jako ali jako kvalitetnih Gentoo viki stranica…
9. septembar 2007. u 9:06 pm #61614debelizmaj
UčesnikTako je, za sve sto ti treba koristi gentoo wiki stranice, ili gentoo handbook
-
AutorČlanci
Moraš biti prijavljen da bi postavio komentar u ovoj temi.